popraskaná koža

Príspevok v téme: popraskaná koža
simusa143

Ahojte...moja mama je hrozne nešťastná z popraskanej kože ne bruchu a nohách a preto by som sa veľmi rada opýtala, či by ste nenapísali pár rád ako zmierniť tieto strie, ktoré má mamina už od pôrodu...je to takmer 14 rokov...pomohli by aj nejaké domáce masky alebo produkty z obchodov?..napíšte hocičo s čím máte skúsenosti, veľmi pekne ďakujem všetkým =)

A-Z

Co sa tyka lasera, je potrebnych niekolko osetreni, co je dost financne narocne, navyse vysledok nie je 100%-ny. A ucinny na strie nie starsie ako jeden rok.
Strie skutocne nikdy nezmiznu, len su casom menej vidietelne. No ale chcela som sa podelit so svojou cerstvou skusenostou; Teraz, v tehotenstve, pouzivam krem na prevenciu strii v tehu. Denno-denne uz par mesiacov, a pokial sa mi rapidne nezhorsil zrak, tak potom sa mi evidentnene zlepsila pokozka so starymi, niekolkorocnymi striami. Proste su neporovnatelne menej viditelne. Ten krem obsahuje kyselinu hyaluronovu, panthenol a vitamin E, je bezne dostat v lekarnach. Inak, podobny "vedlajsi ucinok" som mala aj pri spaleni s kremom Panthenol :) Mozno v tom panthenole je hund zakopany... :)) Tak skus poradit mamke.

janab

No tvoja mamka sa musí zmieriť s tým, že strie sú nadosmrti. Ja som po pôrode tiež bola na nervy, pretože som v tehotenstve pribrala do 20 kg a jasné, že tá pokožka to nevydržala. Ináč vraj je to genetické, pretože je v pokožke málo kolagénu a preto popraská, resp. popretrháva sa až do fialových strií...Na to možno už dnes je laser ako na jazvy, ale asi veľmi nepomôže, pretože tú kožu už nikto nedá dokopy, nescelí ju...Ja som sa naučila s tým žiť, hovorila som si, že je to dan za moje deti, ktorú som zaplatila svojou pokožkou. Ale viem určite, že tento stav sa mi po opálení stále upravil, strie neboli tak viditeľné...hoci lekári nie veľmi odporúčajú s tým isť na slnko, ja slnko milujem a chodievam k moru a tým, že som snedá, tak ničím ani pokožku nenatieram, občas pri mori detským olejom...takže treba to prijať a naučiť sa s tým žiť...ked sa schudne, tak tá pokožka je schopná sa pekne stiahnuť...nepomôžu žiadne maste, nič..