Čo je dobre na suchu sliznicu v nose?

Príspevok v téme: Čo je dobre na suchu sliznicu v nose?
Mary456

Ahojte mam velmi suchu slizniciu v nose keď dýcham ma tam niekedy až štipe. Mam aj prederavenu prepažku. Viete mi poradiť niečo na suchu sliznicu? Masť od ORL mam ale na druhy deň citim v nose akoby " smradlave ponožky" :-D. Neviem prečo. Sprej z morskej vody mam tiež len ten nechcem velmi použivať aby sa mi ta dierka v nose nahodou nezväčšovala z tej soli. A zda sa mi že ten sprej viacej vysušuje.

ahjajjaj

ahoj Janula, keď sme sa presťahovali do nového bytu, trom členom rodiny krvácal hneď prvý deň nos, a pritom nezvykol. Usúdila som, že je to zo suchého vzduchu. Takže som kúpili odparovače na radiátor a zaobstarala izbové rastliny, ktoré sa pravidelne zavlažujú a ktoré pomáhajú s kvalitou vzduchu.

mjanik

krvácanie je jedna vec a suchosť je druhá.Krvácanie-slabá slezina,suchosť-buď preliečiť pľúca alebo posilniť obličky.Na toto je najlepšia akupunktúra

Spirituál

Mne veľmi pomohol sezamový olej.Treba dať na vatovú tyčinku a tyčinkou do nosa.Je možné užívať dlhodobo

Mary456

Jajkafr dakujem za radu :-) niekedy skusim aj to. Teraz mam ten Coldastop je super. Dam si do každej dierky 1 kv požmolim nos je to dlho mastne v nose. To som potrebovala :-) Prijemne voni ako pomaranč ale nie je to skoro vôbec citiť v nose pomarančom iba zo začiatku trošku. Tak asi som našla čo potrebujem. Lebo kupila som si aj panthenose sprej s aloe vera na suchu sliznicu, písali tam ako to udržiava vlkosť v nose, lieči, chrani... dala som si to a myslela som že mi zhori nos zvnutra ako ma to štipalo. Takže si musim davať pozor čo použivam aby so si nezväčšila nejakým zlým produktom tu dieru v prepážke :-)

jajkafr

Mary
dobrý je tiež Opthalmo septonex vtierať do nosa, a počula som že aj Nisita to je krém originál do nosa, ale nemala som ho ja som používala ten opthalmo septonex masť

Mary456

No ten kokosový olej je sice dobra vec len do nosa mi vadila ta vôna dala som si ho večer a ešte dnes celý deň som v nose citila kokosovu vôňu :-) to mi vadilo takže do nosa už radšej nie. Kupila som si kvapky olejove Coldastop. Zatial su fajn.

Mary456

RNG ak Ste tu ešte chcela by som sa opýtať či môže alebo musi byť kokosovy olej v chladničke. Alebo ho môžem mať položeny v izbe. Alebo nevadi ak je raz v izbe a raz v chladničke?