svadba, svadobna cesta a pas

:Dsmajlik

Listicka, vobec to nie je problem...na dovolenku chodi mnoho parov hned po svadbe, cestovky v tom nevidia problem a este som nepocula o nikom kto by z toho problem mal:D
Ty si uz niekde bola,ze tak stresujes?
Ak chodia iba partneri tiez to nie je problem..tak nehladaj problemy tam kde nie su.

nevesticka- uzi si svoj den D aj dofcu :D

bábofka

líštička, každý kto robí v cestovnom ruchu ti povie, že to naozaj nie je problém. na dovolenky cestujú aj partneri, ktorí nemajú žiadne doklady o tom, že sú v partnerskom zväzku a nie je problém, ak sa jednému z nich niečo stane.
na svadobné cesty sa bežne chodí hneď po svadbe, keď ešte nemôžeš mať vybavené nové doklady. dopredu ti nové nevydajú, každý úradník uzná, že to nie je možné.

líštička

Lenže keď tú dovolenku objednávala, musela vedieť, že to bude deň po sobáši a že jej matrika dovtedy sobášny list nevydá. proste si už tú dovolenku zaplatila a teraz tu hľadá radu. ja som toho názoru, že cestovať s neplatnými dokladmi sa nemôže a už vôbec nie do krajiny mimo EÚ, kde sa pomoc zháňa ťažšie. Čo ak ich prepadnú, okradnú, zjedia pokazenú stravu, budú mať úraz, stratia sa....môže sa stať toľko nepredvídaných udalostí. Vieš si predstaviť tie vybavovačky a dokazovanie, že sú skutočne manželia? A ešte v arabskej krajine? A to všetko len preto, lebo nemohli so svadobnou cestou týždeň počkať.

latoyka

A meno nie je údaj??? Zmenou mena sa doklad stáva neplatným. Pri každej zmene je občan povinný si meniť doklady. Choďte sa informovať na OR PZ vo vašom meste na Oddelenie dokladov

cestovkarka

Nie je to problém, klinti nam tak odlietaju bezne- Vase udaje sa nemenia, meni sa len meno. Nebojte sa :D Vy nie ste povinna hned menit pas a ani nebudete mat este ako,kedze nemate hned sobasny list.

Peknu dovolenku :D

latoyka

Ak to nebude nahodené v evidenci v deň odletu, tak to isto bude v deň príletu a budeš mať veľké problémy s neplatným pasom.

latoyka

Samozrejme, že vadí. Je tam zmena údajov, ktorá bude zaznamenaná v evidencii. Odo dňa sobáša sú všetky tvoje doklady neplatné.

líštička

Až na to, že ak by sa jednému z vás niečo prihodilo, ten druhý nemôže nič vybavovať a pravdepodobne ani dostať informácie od lekára, lebo nemáte dôkaz, že ste manželia. Ak ak by ste sa odvolali na to, že vy ste zosobášení, tak dôsledky toho, že si na neplatný pas, by boli veľmi nepríjemné.

asterion

samozrejme, že nevadí. len musí súhlasiť meno a údaje s tým, aké si uviedla v cestovnej kancelárii. nikoho nezaujíma, že si sa vydala.