nesyntetická kyselina listová

doubledog

hlavny rozdiel bude asi v tom, ze v potrave je vitamin vzdy pritomny spolu s inymi latkami, ktore ovplyvnuju jeho ucinnost.

Well

watermelon....a samozrejme som tiez za vitaminy ktore sa nachadzaju v potrave......ale ak to raz nejde,tak to nejde.

Well

watermelon...
Napriklad - PRIRODZENÝ, ALEBO SYNTETICKÝ?
V laickej verejnosti, pomýlenej málo vzdelanými autormi populárnych článkov, sa často stretávame s predstavou, že syntetický vitamín C je takmer bezcenná látka, ktorej účinnosť je v porovnaní s prirodzeným vitamínom zanedbateľná. Treba zdôrazniť, že askorbová kyselina má rovnaké zloženie, rovnakú štruktúru molekuly nezávisle na tom, či bola izolovaná z prírodných zdrojov alebo bola pripravená synteticky. Je zaujímavé, že príroda aj súčasná chémia pripravujú vitamín C z rovnakej suroviny: v listoch rastlín, v pečeni živočíchov a v chemických aparatúrach farmaceutických závodov vzniká z jednoduchých cukrov.
www.zdravotnicky-portal-lekarov.sk

watermelon

tak Well to je jedna z veci co v zivote nikomu neuverim, ze synteticke vitaminy sa vobec vstrebaju, mam toho co to precitaneho o syntetickych vitaminoch a ich vstrebavani, to ma nepresvedcis.

Well

watermelon.... Synteticky vyrábaná kyselina listová sa oveľa viac vstrebáva do tela na rozdiel od tej prírodnej, ktorá je využiteľná len na približne päťdesiat percent. A preto je ľahšie sa predávkovať.

Preto treba všetko z mierou....

watermelon

nebezpecenstvo syntetickej kyseliny listovej surovastrava.sk

to odkial mam vediet ci je synteticka, co je na pripravku napisane? podla mna su vsetky synteticke, co clovek dostane ako doplnok, nie?

MatejzOčovej

Otázka pre RNG:

Aké má vedľajšie účinky výživový doplnok BDTH2? Odvápňuje kosti, je karcinogénny...? Ako sa bezpečne dávkuje?

RNG

Kvaka, okruhlica,burgyna,cukrova repa,kalerab, cierna redkovka, dikon,jicama, celerovy koren, jeruzalemske articoky atd, to su vsetko velmi zdrave korenoviny(bulvy?)

- mira

RNG, som rada, že si spomenul turín. Ľudia v minulosti jedávali veľa reďkvovitých zelenín ako turín, po slovensky kvaka, rôzne reďkve a reďkvičky. Kvaka bola typická zelenina, ktorá sa dávala do fazule, starší ľudia si to pamätajú.
Reďkvovité zeleniny sú veľmi prospešné na správny tonus čreva, ktorý dnes má málokto a prevažná väčšina ľudí trpí nejakým zažívacím problémom.

Prirodzenú kys. listovú je možné ľahko získať zo zelenín, hlavne zelených, ktorých je teraz dostatok. Predkovia si bežne z nich varili špenáty, sypali do polievok, jedli surové a pod.