Denné sanatórium

Príspevok v téme: Denné sanatórium
silvus28

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či niečo neviete o dennom psychiatrickom stacionári - konkrétne denné sanatórium Spirare, sídli v BA na Americkom námestí...ako to tam chodí, aký je tam program, či sa tam pacienti aj stravujú (myslím obed, lebo terapie trvajú vraj od 8. do 14.hod) atď. Ak niečo o tom viete, prosím napíšte mi sem. Vďaka.

ppp

Myslím, že potrebuješ odporúčanie od psychiatričky. Koľko tam chodíš- to záleží aj od Teba ako sa budeš cítiť. Môžeš tam byť mesiac, môžeš chodiť aj 3 mesiace. Je to individuálne.

pytam sa

a ako to vlastne funguje? clovek sa tam musi zahlasit ci ho musi poslat obvodny? da sa tam chodit aj len urcity cas ci to je obmedzene nejak? napr ze len na jesenne prazdniny sa neda? :))

ppp

Ahoj, Silvia,
ja som bola v dennom stacionári, SPIRARE. Obed sa tam neje. Stacionár trvá od 9h- 13hod- pondelok, streda, piatok. Ráno začína komunita- každý povie ako sa cíti, ako prežil predchádzajúci deň, alebo čo ho trápi a.i. Z komunity sa veľa x prejde do skupinovej terapie. V pondelok od 12hod do 13hod býva arteterapia- terapia kreslením. V stredu býva autogénny tréning, relaxácia a cvičenie- okrem teda komunity, ktorá je vždy, v piatok sa zvykne chodievať na výstavu, alebo do parku, atď. väčšinou, kam chcú ľudia z komunity ísť- mimo stacionára. Komunita je aj v piatok. Ale zvykne sa byť aj v piatok v stacionári, záleží aj od počasia. A v stredu býva vizita s Dr. Vránovou- od tej 12hod. Bývajú aj fajčiarske prestávky, prestávky na jedlo. Myslím, že to je všetko.