Zápcha a nafúknuté brucho

Príspevok v téme: Zápcha a nafúknuté brucho
smejka_lucya

Ahojte...mám taký problém a neviem si už sama pomôcť... Mám 20 rokov a asi 5-6 rokov silnú zápchu. Na stolicu mi treba asi tak raz za 9 dní a ja pojem toho dosť vela,takže som odkázaná každý druhý deň na preháňadlá. Nieje to dobré, ale čo mám robiť??? :(. Niečo zjem a brucho sa nafúkne..niekedy to vyzerá tak, ako keby som bola v 5 mesiaci tehotenstva...Voda na lačno a podobne vôbec nezaberá...POraďte mi niekto prosím. Som mladá baba a takto to nemôže ísť ďalej.

elietapol

tiez som mala problemy so stolicou, chodila som kazdy treti den, teraz mam taky caj, neviem nazov, ale kupuje sa asi z tej firmy, kde predavaju to aloe vera - tu litrovu flasu za 30 euro. ma to byt caj na chudnutie, ale ja po nom idem na wc. odkedy ho pijem, chodim na wc kazdy den a uz som neni nafuknuta. je to super pocit

paleo

si mozno alergicka / mas intoleranciu na nieco co jes. ako prve moznosti mi zisli na um laktoza a/alebo lepok, tak si skus dat pauzu od mlieka + mliecnych vyrobkov a obilnin aspon na par tyzdnov. uvidis ci sa ti ulavi a potom to pridaj spat do stravy. ak sa ti problemy vratia, tak vies v com to je.

- pripadne sleduj podrobnejsie, ktore potraviny ta nafukuju - urcite to nebudu vsetky. skus si pisat co jes a sleduj ako sa citis, mozno zbadas nejake suvislosti.

- inak, ak mas tieto problemy uz 6 rokov, nebolo by od veci navstivit gastroenterologa...

v kazdom pripade, na pravidelne vyprazdnovanie si musis dat do poriadku crevnu mikrofloru, (hlavne ak si, ako pises, zvyknut uzivat prehanadla), co ti ziadna voda na lacno nespravi.

do tela musis dostat probiotika:

- mozes si na zaciatok kupit tabletky

- plus pi kefir - nemam na mysli acidka, activie a podobne hluposti, odporucam zohnat si hubky a robit si kefir doma! (ak sa rozhodnes na cas vynechat mlieko, tak samozrejme kefir s mliecnymi hubkami urobis aj z inych "mliek", ako su kokosove ci mandlove)

- dalej si zozen hubky na vodny kefir, tkz. Tibi a tiez Kombuchu (napoj zozenies aj v obchode, ale asi ta neprekvapi, ked poviem, ze doma robena je lepsia :D)

- a samozrejme kvasene zeleniny (nielen kapusta, ale akakolvek zelenina sa da prekvasit a to velmi jednoducho. das nadrobno nakrajanu zeleninu do vacsieho pohara, trochu nasolis a dolejes vodou, pockas 3 dni a mozes jest ku vsetkemu.

- neviem ake mas stravovacie navyky, ale urcite jedz viac (surovej) zeleniny

- skus pridat aj vlakninu - ale skor ako psysilium by som ti poradila nejaku rozpustnu vlakninu, ako napr. inulin, ta je setrnejsia k crevam a znacne podporuje rozvoj mikroflory.

nemam nejaky recept na rychlu pomoc zo dna na den, to co som napisala vyzaduje aspon zo zaciatku trocha snahy, ale urcite sa to oplati. vela stastia.