Ako zistit, ci mam artrozu alebo nie?

Príspevok v téme: Ako zistit, ci mam artrozu alebo nie?
Damme

Ahoj
mam podozrenie na artrozu, ortoped mi ale bez mihnutia oka povie, ze nemozem mat, lebo som este mlady (29 rokov mam). Ako zistim ci bolesti v kostiach mi sposobuje artroza alebo nieco ine? Staci mensia fyzicka namaha (napr. praca v zahrade) a na druhy den mam "lámku", take ako reumu keby som mal...ale reumatoidny faktor je negativny.....a citim kosti pri zmene pocasia....uzival som na 15 dni pred mesiacom COXTRAL...a na 50-60% som sa citil lepsie..2 tyzden som bez neho...a znovu som na tom tak ako pred tym....takze sa asi nieco deje, nie? kde skor pochodim..u obvodneho alebo ortopeda?..ako ho (ich) presvedcit ze potrebujem nejake hlbsie vysetrenia?
Vdaka, pekny vecer

M74

Ja som písal o užívaní Artenalu, ten Condrosulf si už nepamätám. No nie je to úplne lacné, na druhej strane to nie je až tak strašná položka v mesačnom rozpočte. Ono tieto lieky obsahujú aj látky proti bolesti, chvíľu som špekuloval či to neni postavené iba na takomto oj.be :-) Tie injekcie do kolena našťastie platila poisťovňa, to vraj bola slušná pálka. Mohol som ich dostať iba do jedného a po nejakom čase lekár povedal, že moja poisťovňa je dobrá, že mi pichne aj druhé koleno a poisťovňa to zaplatí.

Damme

M74
jj...Condrosulf..o nom citam, ze je dobry na artrozu a presne tak sa ma uzivat ako pises...kúra 3 mesiace - pauza 2mesiace a znovu 3 mesiace...to iste plati aj na ten ARTENAL?...obsahuje chondroitin a glukosamin sulfat ako Condrosulf?...inak tieto preparaty aj volne dostupne su dost drahe....na mesiac to vychadza okolo 10e..takze 30e za 1 kúru....kua......viem ze to pomaha...davnejsie som uzival GELActiv alebo MObILIN....a bolo to citit....nemal som bolesti a bol som viac ohybny:)

M74

Tiež som si myslel, že na boreliozu mám imunitu. Ale v inej doline je iná borelioza....Preto je aj problem vyrobiť očkovaciu látku. Každopádne ten druhý priebeh bol ľahší.
Artenal mi predpísal lekar ( predtym mi daval Condrosulf ), ale da sa volne kúpiť, čiže je to klasifikované ako výživový doplnok. Užíva sa 3 mesiace, potom 2 mesiace pauza a znova ešte 3 mesiace. Raz za rok si túto procedúru zopakujem. Ja som dostával injekcie s mazivom 3 do každého kolena. Skúšal som aj nejaké iné propagované lieky ako Artostop, ale to malo nulový efekt.
Ja netvrdím, že máš boreliózu, ale dá to ľahko zistiť vyšetrením z krvi u obvodného lekára.

Damme

ladida ii
bol som testovany aj na boreliozu..ale to je uz asi 2 roky dozadu, negativne....neviem no, ja som mal vsetko negativne...same testy a nic....ale pre istotu skusime znovu, vdaka:)

M74
2x si mal boreliozu?..to mozes dostat este raz ked si uz mal?..omg...ale obaja sa zhodujete na tej borelioze..hmmm
ARTENAL MPX je liek? kto ti ho dal? mne dal injekciu ortoped len do praveho ramena, mal som ho dost stuhnute, nemohol som skoro ani rukou hybat, ale este ho musim rehabilitovat.
Pises ze uz si OK?..ten artenal beries stale alebo uz nie?

M74

Ja som si u ortopéda užil svoje s podobnou diagnózou. Raz som sa v čakárni dočítal, že artróza sa môže vyskytovať po 30. Ja som odišiel s diagnózou chondropatia kolien, čo je niečo podobné. Chodil som niekoľko rokov k trom ortopédom, ale okrem skúšky pohyblivosti a RTG mi žiadne iné vyšetrenie nespravili. Jediné čo som sa dozvedel, že zostáva to iba otvoriť ale to je krajné riešenie. Mal som aj 2x boreliózu, ale vtedy to boli také migrujúce pichavé bolesti hlavne v kľboch horných končatín. Nakoniec ma z toho dostal ARTENAL MPX a injekcie do oboch kolien. Osobne si ale myslím, že u mňa kombinácia námahy športom a boreliózou sposobila oslabenie chrupaviek.

ladida ii

skus testy na boreliozu u obvodaka,ja som mala podivne bolesti asi polroka,v klboch,stuhnuty krk z toho bolesti hlavy...tiez som bola za hypochondra,nakoniec sa z toho vyklula borelioza,som po antibio liecbe a citim sa 100% lepsie