celulitida a mliecne vyrobky

Príspevok v téme: celulitida a mliecne vyrobky
Lea123456

ahojte....niekde citam, ze ak ma zena celulitidu, tak je fajn jest mliecne vyrobky, syry, srvatky a tak a inde je napisany presny opak... kto sa v tom ma vyznat?? mozno suvislost je v tom, ze vapnik zhorsuje prietok cievami, sa tam usadza (neviem ci je to pravda).. aky je vas nazor? len ma prosim nesprdnite co sa tu pytam:)

TrainingBoy

BJ akceptujem tvoj nazor a viem ze priemysel dokaze vyprodukovat vselico, lenze ty v tom vidis samotneho satana.
Lea vapnik zhorsuje prietok cievami? tak to som este nepocul. Kde ludia chodia na vsetky tie veci. Vapnik potrebujes pre kosti ale aj pre samotny pohyb, nedostatok vapnika - krce.
Ak sa obavas tuku ktory je v mlieku, tak pi polotucne, tam ho nie je vela, alebo tvaroh. No ci ma nejaky vplyv na celulitidu netusim.

- mira

Okrem pohybu záleží hlavne na KVALITE tuku. Človek by mal prijímať málo tuku, a z toho 75 % by mal tvoriť tuk z esenciálnych NEnasýtených mastných kyselín, ktoré netvrdnú. Len 25 % tuku môže byť nasýtený.
Mlieko a mliečne výrobky obsahujú vyše 90 % tuku nasýteného. Stuhnutý nasýtený tuk tvorí bloky v prúdení tekutín a energie a preto je nutné pohybom neustále prúdenie obnovovať. Často to už ide ťažko, pretože usadeniny sú tvrdé.

Anger

Suhlas s ,,odpovedam" ......z casti. Je jej vznik je podmienený vplyvom niekoľkých faktorov ako sú dedičnosť, nadváha, nesprávna životospráva, ochabnuté svalstvo, hormonálne poruchy, ..

Výživa. Dôležitý je vyvážený prísun a výdaj energie. Správna skladba a zloženie stravy. Je potrebné obmedziť modernú stravu bohatú na vysoký obsah energie s nedostatkom vitamínov a minerálov.

Pohyb podporuje aktívny odsun splodín metabolizmu z postihnutých častí. Doporučuje sa rýchla chôdza, aqua aerobik, rýchla jazda na bicykli, plávanie, tancovanie a rôzne posilňovacie cvičenia s dostatočným počtom opakovaní a malými záťažami pre formovanie postavy.
Cvičenie, pri ktorom dochádza k otrasom, ako sú napr. poskoky sa neodporúča.
Vhodné sú spevňujúce cviky, ako je posilňovanie žilovej pumpy - svalov lýtka, ale aj posilňovanie svalov panvového dna.

BJ

Ide hlavne o toto: je fajn jest syry, srvatky a neviem co este, ak su domace a vyrobene z mlieka zo stastnych krav. Proste, coho sa dotkne priemysel, to je zle, nezavisle od toho, co pise etiketa.
Preto sa asi tolko nazorov rozchadza... hocikto z dediny ti povie, ze mlieko je dobre, ze polka dediny ho pila kazdy den liter a nic im nebolo. To je ale diametralne ine od toho pit liter krabicoveho "mlie-(bielej vodicky)-ka" kazdy den.

odpovedam

celulitida je sposob ukladania tuku u zien. U muzov sa uklada inak. Iba reklama z toho spravila chorobu. Celulitida je normalna, zena potrebuje tuk. Vsimni si napr. niektore chude zeny alebo tenistky, tiez maju niektore vyraznu celulitidu.

Dolezitejsi je pitny rezim a pohyb, kvoli metabolizmu.