Sanitarka alebo osetrovatelka ?

Príspevok v téme: Sanitarka alebo osetrovatelka ?
alexa77

ahojte. prosim vas poradte mi.chcem pracovat so starými ludmi,pomahat im,(viem vsetko co to obnáša).od septembra mam ist na ročné večerné študium do nitry odbor sanitar.ale stale váham ci by nebolo lepsie urobit si opatr kurz.ale nechcem pracovat v rakusku ale na sk.keby ma zoberu pracovat do domova dochodcov,na sk, napriklad stacil by opatr kurz alebo je lepsie sanitarcina? nieje sanitarcina viac menej vhodná pretých ktrorí chcu ist studovat dalej zdravot asistenta?je rozdiel rok chodit na sanitarcinu,precestujem,a 5tyzdnov si robit opatr kurz.

Genetrix

Ahojte chcem ist pracovat ako opatrovatelka do Rakuska, mam osvedcenie ako sanitarka, kurz trval jeden rok. Bude mi to platit ako opatrovatelke, alebo si musim urobit opatrovatelsky kurz.Informovala som sa aj v agenturach v troch povedali ze to plati, a v dalsich troch ze nie.Len mi nie je jasne, ze ja som to absolvovala jeden cely skolsky rok, a opatrovatelsky kurz trva ani nie dva mesiace, tak agentury nech sa dohodnu, a mali by uznat aj sanitarsky kurz.Za dobru informaciu dakujem.

majka1111

Takže prax iba raz do týždna a škola tiež iba raz do týždna? Ktovie ako je to v BA. Ja som si predstavovala že sa začne vyučovanie aspoň od 18:00 to je jedno dokedy. Prax cez vikendy. Som do 16:00 každý deň v praci. No škoda ak je to tak aj v BA to mi zamestrnaveteľ nedovoli každy týždeň dva dni vymeškať :-(
Neviete niekto ako je to na zdravotnej v BA?

alexa77

ahoj majka.ja som momentalne nezamestnaná.toto ročné študium mám začať na zdravotnej v nitre a kedze som z bojnic budem musiet dochadzat.stredu od 14h do 18 máme školu a piatok od 7h do 12h prax v nemoc v nitre. ja mam skolu potravinarsku,nikdy som nerobila v zdravotnictve,no rozhodla som sa nato dať a to mám 38r.ale ako sa vraví,nikdy nieje neskoro. nemusiš poritom štúdiu pracovať v zdravotnictve.

majka1111

Alexa77 prosim ťa aj ja by som chcela isť na jeden ročny odbor sanitar. Nevieš či musim popri tom jednoročnom večernom študiu pracovať v nemocnici, alebo by sa to dalo aj popri mojom zamestnani (ktore nesuvisi zo zdravotnictvom) a na prax do nemocnice chodiť iba cez vikendy?
A ešte niečo :-) od kolkej hodiny sa asi začina večerne študium?