Zásielkové katlógy

sasskia

Ale pravdaze, ze mi to polichotilo, to oslovenie. Iba som sa nad nim pousmiala. To vsak neznamena, ze som dolezita, ako pises dobra vila. To s dolezitostou nema nic spolocne. Len som podotkla, ze nie som slecna, co je na tom zle??? Podla mna nic. Pravdaze mi to dobre padne, ked ma niekto oslovi slecnou, najma pri osobnom, ocnom kontakte. To som poctena....
A to, ze vracaju iba vtedy, ked chybu zavinia oni...o tom predsa nemusi kazdy vediet. Nie pre kazdeho je to samozrejmost,najma pre tych, co objednavaju prvykrat.Zakladatelka tejto temy sa pytala, ci vracaju spat postovne, ked im vracia balik. Ty si napisala IBA to, ze postovne si tam aj spat plati zakaznik. Z toho vyplyva, ze NIE, nevracaju.Takze nie kazdy vie, ze niekedy su aj vynimky a to postovne vratia.

dobra vila

sasskia, no ja som to povazovala za samozrejmost, ze ked pochybia oni, tak zasielku preplacaju (nielen spominane "katalogove obchody", ale hocijaky online obchod...) a s objednavanim cez internet ma uz isto kazdy skusenosti :), nevravim, ze aj s vracanim tovaru, ale je to predsa logicke, ze ak je chyba z ich strany, preplatia to. Za tu slecnu sa ti teda ospravedlnujem, ked ti to tak prekaza, nebolo to myslene v zlom, prave naopak :-O, ale viem, ze niektori ludia musia byt velmi doleziti, tak sa ti za to ospravednujem :). Nezabudaj, ze cez net clovek nemozem vediet kto ma kolko rokov a ze ti dolezitejsi si na ake oslovenie potrpia, ale teba si isto zapamatam, slubujem :).

7kraska, diky za informaciu, tu premenu z Quelle na Hallens som nevedela, dobre vediet :)

7kráska

saskia, to mal byť asi kompliment :-)) aj ja som pani, nie síce tak dlho, ale som :-)
inak, neviem či to tu niekto spomínal, ale quelle je teraz halens. platia tam však aj quelle karty ako predtým.
ja si neberiem žiadne vernostné karty, členské karty, pretože veľmi často striedam jednotlivé zásielkové obchody, doteraz však nebol so žiadnym problém. AK posielam nejaký odev naspäť, posielam väčšinou ako doporučenú zásielku, je to lacnejšie ako poistený balík a nikdy neboli problémy.

sasskia

Ano, dobra vila,napisala si to, no nenapisala si vsetko, ze su aj vynimky, kedy ti to postovne naozaj vratia....
...a za tie slecny.....ja som uz vyse 20 rokov pani....

dobra vila

Slecny, ja som to uz napisala, ale jedno :).
Anjelik, ked si nahodis webovu stranku jedneho zo spominanych, mas tam aj obchodne podmienky a tam mas vsetko napisane, docitas sa biele na ciernom.

sasskia

Jasne, ja to viem a radim tiez na zaklade osobnych skusenosti. Objednavam uz roky z roznych zasielkovych sluzieb fungujucich u nas, byvale Quelle, Neckermann, Otto, Halens, Bonprix a ine a da sa povedat, ze baliky mi chodia ako na beziacom pase, takze uz som casto aj mnohe veci vracala spat. Kedze som uz v tom zbehla, taktiez mam mnoho info priamo od nich - casto tam telefonujem a pytam sa, viem aj poradit.
Inak by som bludy nepisala.

dobra vila

Anjelik, ved si protirecis :P. Najprv pises ze postovne vracali a potom ze si vlastne platila iba za balik, co si posielala spat a to je vlastne postovne.
Nie, postovne si 100% uhradzas ty. Preco by vlastne oni mali platit za postovne, ked ty nie si z nejakych dovodov spokojna? Ak si nespokojna, tak ti ten tovar zamenia resp.zan vratia peniaze, to je ich uloha, ale s postovnym nic nemaju.
Aj sluzby Quelle som roky vyuzivala (ale oni uz tusim zanikli, uz minuly rok mi od nich neprisiel vsetok objednany tovar a chodil doslova po jednom). Takze uz jedno, ked neexistuju, ale aj u nich to muselo byt to iste.
Oni tam maju tie tabulky na miery, takze to je velmi napomocne, aj ked nie 100%-tne. Ak by si chcela, aby na tebe vsetko stalo 100%tne, tak si to radsej kup v obchode. Ja som si napriklad odtial nikdy nekupovala dlhe nohavice, ani z jedneho katalogu, lebo to si proste musim vyskusat. Ale kratke som si objednavala, aj leginy, tricka, svetre a vselijake veci do domacnosti, co tam zvykli mat :).

sasskia

Postovne NIKDY nevracaju!!!! Ani Quelle nevracalo. To uz je tvoj problem, ze ti to nesadlo, nepacilo sa ti. Vzdy ti vratia iba za CENU TOVARU!
Postovne vracaju iba vtedy, ak pochybili oni. Napriklad, ak ti omylom poslu iny tovar, inu farbu, popr. velkost. To pochybili oni, takze ti vratia aj postovne. Stalo sa to aj mne 2x, ze mi omylom poslali raz iny tovar a raz namiesto cisla 34, 40-tku. Vtedy boli na vine oni. No postovne som musela platit ja aj ked som im to posielala spat,len navyse som este musela napisat dodatocny list, kde som ich vyzvala ku vratenie ciastky aj za postovne,nakolko chyba bola z ich strany, ze musim vracat balik.
Ked ten list nenapises, nevratia ti postovne ani vtedy.

anjelik9

bo mamina vravela že quelle poštovne ked si si objednala a vratila tovar (nič si nemiesto toho nechcela ani nevymienala) vracali takže si v podstate minula len par korun čo si poslala balik naspat