Problémy so šteniatkom

Príspevok v téme: Problémy so šteniatkom
Lissie

Mám trojmesačné šteniatko. Všetko by bolo dobré, až na dve veci, s ktorými si nevieme dať rady. Ide o to, že keď sme vonku tak všetko čo nájde zožerie. Od papierikov cez rôzne plasty a iné veci. Stále ju od toho odťahujem, ale nejde to stále. Nemôžem ju ani pustiť bez vodítka, lebo minule začala jesť mŕtve vtáča. Keďže je ešte malé neviem či treba už teraz kúpiť náhubok, alebo ako inak to riešiť? Tiež je tu ešte jeden problém. Teraz za posledné 2 týždne sme si všimli, že sa keď niekto príde domov tak sa tak teší, že sa zvykne počúrať, alebo len tak spí a keď sa postaví tak pod ňou je mláčka. Neviem čo to môže byť, zdá sa mi mladá nato, aby mala už mala mať nejaké problémy s obličkami. Niekedy močí len po troške, inokedy je toho veľa. Nevie niekto poradiť na tieto dve otázky?
Vopred ďakujem ;)

Nikuš

Ahoj Lissie :)
mala som ndávno šteniatko a tak sa ti pokusim poradit.

Ak si so šteniatkom vonku, a začne papať hovadiny, treba ho od toho odtiahnut a razne povedat FUJ !, ak dlhšiu dobu nič do pusi nedá odmeň ho napriklad kuskom piškotky. Musí si uvedomiť že ak nič nezie zo zeme dostane odmenu- sladkú odmenu na ktorú sa bude tešiť. Skus to :)

Ak príde návšteva je to uplne bežné. My sme to urobili takto : ked príde návšteva, tak kym je pes straste nadseny nepustat ho k navsteve alebo jednoducho zahriaknut ze uz staci. navsteva moze pohladkat psika len vtedy ak je on kludný. ked bude kludný určite sa pocikávať nebude.

so steniatkami a pocikavanim sa toriesi tak aj ze nakupis plienky pre steniatka. pokial treba ho naucit ze pokial je doma a treba mu cikat musi ist na plienku. predavaju aj spreje vdaka ktorym tam psik bude chodit. vsetko formou odmien a vychvalovaním do nebies nech nabuduce psik vie kde je dobre miesto. A ak sa pocika mimo, prines ho k mláke a mozes par krat udriet novinamy ich to neboli neboj a priviest ho k plienke ze TU sa má cikať.

a ak nie plienky tak vonku snim treba chodit stále niekolkokrat za den. a tam chvalit, ono sa to postupne nauci.

Dufam ze som pomohla :)

alusinka

Podla mna z toho vyrastie... je este malicky, hravy, objavuje svet okolo seba, skusa nove veci ;))
Pokial by to uz s tym "ochutnavanim" prehanal, treba ho potrestat, nemyslim teraz nejako zbit... Len napomenut, capnut trosku po zadku, aby vedel, ze robi nieco zle... nie sa len pozerat... kebyze to neslo, tak skuste veterinara ;) on vam asi najlepsie poradi...
Drzim palce a prajem vela zabavy pri vychove psika ;)

lentillka

myslim si ze z toho cikania vyrastie ako dieta,ved je to steniatko,alebo ma nejaky problem,mozno maly staci navstivit zverolekara.Ja by som s nim urcite ila k lekarovi.Drzim palce.