Ako sa lieci chronicky zapal hrdla..

freduska55

Viktor, Wobenzym je fajn, beriem ho teraz uz druhy mesiac a vysledky su badatelne. Aspon teda ja vidim, ze som konecne niekam pokrocila, co sa mojho zdravia tyka. Uz sa nemusim len tak utapat a cakat na zazrak. Ono podstatne je odhodlat sa na liecenie problemu, aj keby to malo trvat dlhsiu dobu, tak myslim, ze stoji za to do toho ist. Ved, co je viac ako zdravie? Nic ;)

Viktor

Podpora imunity je beh na dlhú trať. Teda skôr by som povedal, že životný štýl. Nie všetko je len o tabletkách, aj keď doplnky ako enzýmy sú dobré, teda wobenzym, chváli si ho veľa ľudí a určite aj pomáha, dobré sú aj imunoglukan a jemu podobné prípravky. Ovocie, zelenina ako denná dávka, mäsko je pre chlapa dôležité, samozrejme... A potom sú tu veci ako pravidelný pohyb, vonku a to kedykoľvek, nie len v teple. A oddych, relax, spánok, toto sú asi tak komplexné veci, ktoré sú už spôsobom života. Takže čo teraz? kde začať? Asi sa niekto pýta, či sa to na Slovensku vôbec dá...
možno k tým doplnkom zaradiť napríklad (zdravoteka.webnoviny.sk) ak nemá človek rakytník na záhrade, tak skúste napríklad toto. Je to opäť len podpora, treba ho brať dlhšie, ale je v ňom veľa Céčka. A ešte taz, na chronické, teda dlhodobé ťažkosti, len dlhodobé riešenie. Nič nepôjde zo dňa na deň....

freduska55

Ved ale ked mam problem tak hladam moznosti ako sa ich zbavit a neriesim ci to bude za dva dni alebo za mesiac, ale podstatne aby to vyliecenie, ten vysledok na ktory cakam prisiel, nie?

dievocka

Freddo veru celkové posilnenie imunity je dobré riešiť. Len človek si musí správne zvoliť čím si chce tú imunitu dať na poriadok, lebo nie všetko určené na imunitu je určené na liečbu imunity a zápalov. Je rozdiel liečiť a podporovať. Pri takýchto problémoch je dobre brať enzýmy, wobenzym je dobrou voľbou, keďže je to liek, ktorý je určený aj na liečbu aj na podporu imunity a zároveň má aj protizápalové účinky, ktoré sú dôležité ak takýto problém u človeka prepukne ;)

freddo

Mne pomohlo celkove posilnenie imunity kedze som casto bral antibiotika, bral som imudon a bactoral na caste bolesti hrdla. Pomohlo mi to ale musim dodrziavat zivotospravu a hlavne kvalitny spanok- co je u mna problem :-)

dievocka

Freduška dá sa. Všetko sa dá si myslím, len je to dlhá cesta a práve to je problém pre mnohých, že nemajú chuť sa na túto dlhú cestu vydať. Čo je dosť smutné, pretože ako inak si chcú pomôcť, keď sa necchú začať liečiť? :) Chronický zápal ide vyliečiť, aj keď u každého človeka je to iné. Niekto sa z toho dostáva kratšie iný dlhšie. Podstatné je zvoliť správnu liečbu ;)

freduska55

Lenze da sa vobec chronicky zapal vyliecit? Uz viackrat a od mnohych ludi som pocula, ze chronicky zapal je zapal, ktoreho sa neda zbavit. Z ktoreho sa neda vyliecit. A pritom podla toho co pisete mam pocit, ze ked clovek chce a hlada moznosti tak sa to da...tak kde je pravda?

martinka27777

Viktor suhlasim s tebou v tom, ze wobenzym je v tomto pripade vhodny, pretoze dokaze riesit problem tam kde vznika, aj ked samozrejme, ze je vhodne riesit s lekarom ako tento problem mohol vzniknut, ci mu nieco predchadzalo a clovek to len nejako prehliadol alebo ako to vsetko vlastne zacalo ;)

Viktor

Pravda. Vyšetrenie u imunológa, plus iné vyšetrenia podľa pridružených príznakov a treba pátrať hlavne po príčine. Veci ako wobenzym, vitamíny, či imunoglukan sú len plus (domáce rady, úprava životosprávy a iné). Hlavné je nájsť príčinu. To je prirodzene najdôležitejšie.