Zavadzanie vaginálnych kapsúl

Príspevok v téme: Zavadzanie vaginálnych kapsúl
Suzik

Zdravim, mozno trochu blba otazka..bola som za svojou gynekologickou z dovodu svrbenia intimnych partii..zvonku aj zvnutra..nebola som vysetrena doktorka usudila ze dovodom je mozno aj antikoncepcia ktoru beriem preto ze mam na vajecniku 6cm cystu..a pri uzivani antikoncepcie su taketo neprijemnosti caste ....predpisala mi krem Clotrimazolum na vonkajsie pouzitie a kapsuly Polygynax na vnutorne...avsak som panna a tie kapsuly mi pridu trochu velke a mam hrozu z ich zavadzania pretoze som v zivote nepouzila ani tampon..skusala som ale hned na zaciatku ma to zacalo boliet... a bojim sa bolesti a poskodenia hymenu pri kapsulach...su moje obavy zbytocne??
mam 18 rokov

jajkafr

ahojte vaše obavy čo sa týkajú zavádzania vaginálnych tabliet, čípkov... sú zbytočné... v panenskej blane je otvor, ktorým čípok prejde bez toho aby ju porušil rovnako ako tampón...

jaLENja

No mne kedysi dávno, keď som tiež bola ešte panna predpísala doktorka také voskové guličky o priemere asi 1,5 cm a tiež som si nevedela predstaviť, že ako to zavediem... ale dala som to fakt iba na okraj, dala som si intimku a hotovo... dávala som si to na noc, to je najlepšie.. zaviesť a ísť si ľahnúť.

Smudlinka151

ahoj aj mne dnes predpisal lekar tie iste čipky hoci už panna nie som no nie dlho :-)..ale tiež si neviem predstavit zavadzanie ked to nema žiadny aplikator su fakt dost velke :-(

odpoved

Už Ti odpovedali na stranke anticoncepcia.com: pri opatrnosti pri zavádzaní čípku sú vaše obavy zbytočné.
MUDr. Ján Macejka

titi...

Chod na stránku:www.novynet.sk.tam ti MUDr.Vörösová poradí.Normálne napíš jej čo si napísala sem.Všetko.Ona je gynekologička,poradí ti správne,ani netreba dlho čakať.