Celiakia?

Príspevok v téme: Celiakia?
applee

Dobrý deň, mám už dlhšiu dobu problémy s trávením, nadúvaním, hnačkami, následnými zápchami, som unavená, chudnem, mám bolesti brucha...
Časom sa tieto príznaky začali stupňovať... Stáva sa mi, že jem napríklad chlieb na raňajky a o minútu dostanem kŕče a musím bežať na záchod...
Mohlo by ísť o celiakiu? Alebo ste sa s niečím podobným už stretli? Prosím poraďte.
V najbližšej dobe sa však chystám na testy...

RNG

Su rozne stupne intolerancie lepky, len tie najtazsie su vlastne choroba celiakia. Mensie su len neprijemne a ma ich podla odhadu lekarov medzi 10 az 20% ludi celkove.Tie mensie problemy s lepkou casto odstrania rozne doplnkove enzymi, hlavne specificky navrhnute na lepku.
Zialbohu na vacsi problem zatial nie su dostatocne ucinne enzymi, takze nepomoze nic ine, ako sa lepke vyhybat.
Ale aj tam pomozu specificke enzymi, lebo male mnozstva lepky a lepke podobnych materialov sa v roznych jedlach nachadzaju, kde o nich nic nepisu.

Ale tie priznaky mozu byt aj z roznych mikrobialnych nakaz, najma kvasnych infekcii, kde rozne sacharidy mozu sposobit ich zvysenu aktivitu a uvolnovanie toxinov.
Na to pomozu kyseliny, enzymi vlakniny a probiotika.Niekto ich musi brat cely zivot, niekomu sa vyroba kyselin a enzymov regeneruje, takze po case ich nemusi doplnat.

Na pomerne rychle odstranenie nakaz v crevach je dobre zobrat zmes 1 lyzice psylia a lyzice praskoveho collostra s minimom 25% imunoglobulinov(15 kapsuli otvorit a zmiesat) zaliat vodou a rychlo vypit.
O dve hodiny zobrat silnu probioticku zmes(minimum 30 miliard=30 billion v anglictine)
Opakovat kazdych osem hodin a obvykle su skodlive mikroby v crevach vynicene behom 2 dni a nahradene uzitocnymi probiotikami.

muf

ano, moze to byt celiakia, mal to brat (19) ale casom to preslo. robili mu rozne vysetrenie, no celiakia sa nedala potvrdit ani vyvratit. ale vraj to bola. kupovali sme bezlepkove potraviny, su sice drahe, ale zlepsi sa celkovy stav, ak ti to zistia, objednaj si z netu, vyjde ta to lacnejsie. drzim palce!

petrana_g

no ... môže aj nemusi byť... poznam dievča čo ma celiakiu a ma podobne priznaky ako ty ale už to ma aj potvrdene lekárom. Takže určite chod na vyšetrenie. Inač tato pliaga sa vyskytuje v ktorom koľvek veku...ja mam intoleranciu na laktozu..čiže všetko sladko-mliečne nemôžem , mam to potvrdene tiež lekárom.