retencny aparat

beika

Ďakujem a tiež držím palce =) ono trošku sa určite posunú a usadnú si.. keď si dávam večer retainer tak chvíľu cítim tlak, ale po chvíli to prejde a je to v pohode.. on vráti vlastne tie zúbky naspäť na svoje miesto, kedže vtedy keď ho nemáš sa zúbky trošku posúvajú.. ale toho sa neboj, keby si nedávaš retainer tak to ani nepostrehneš.. ale nemať ho pár dní by asi nedopadlo najlepšie =)
Ja som sa naň nejak netešila, ja som skôr smútila, že už nebudem mať strojček =)

lindina2

dakujem ti pekne za info...:)...ja sa uz aj tesim na ten retainer..zhruba za dake 2 mesiace mi strojcek daju prec, tak sa potom uvidi, ci sa zubky nebudu chciet posunut na povodne miesto..verim, ze mi retencny aparat pomoze..aj tebe drzim palce :)

beika

Vôbec sa nemusíš obávať.. nieje to nič hrozné =) no aj ja som bola na strojček tak navyknutá, že mi bolo ľúto, keď išiel preč =( drôtik nemám nalepený.. bolo mi povedané, že dva roky budem nosiť ten retainer a potom mi ho na pár dní zoberú a keď mi ho potom nasadia bez problémov tak som za vodou =) keď sa bude nasádzať horšie, lebo sa zúbky pohnú tak až potom mi nalepia ten drôtik cca na ďalšie dva roky..

lindina2

:):)takze sa nemusim nicoho obavat..ano, myslela som, ci sa da rozpravat s tym retainerom..mas aj nalepeny nejaky drotik zvnutra na prednych zuboch? :)inac, ja som si uz navykla aj na ten fixny strojcek :)

beika

Za máličko lindina =) myslíš, či sa dá rozprávať s retainerom? no zo začiatku mi to robilo trošku problémy, ale časom som si zvykla ako na všetko a teraz je to už bez problémov.. nosím ich aj von, do práce proste všade (keďže ich nosím cca tých 15hodín, tak sa ináč ani nedá).. no ľudia si to ani nevšimnú vďaka tomu, že je to priesvitné..

beika

Ahoj.. po sňatí vrchného strojčeka som musela nosiť retainer prvý mesiac stále s tým, že som si ho vyberala len na jedlo.. teraz stačí už len na noc, ale aby to bolo aspoň dvanásť hodín.. po sňatí dolného strojčeka som nemusela absolvovať ten prvý mesiac, ale hneď stačilo len na noc.. ja ich oba nosím priemerne asi pätnásť hodín.. pre istotu =)