pravidelne odpadavanie

Príspevok v téme: pravidelne odpadavanie
white5478

Ahojte, asi tak v 8.triede na ZS som sa zranila na telesnej a isla som si sadnut na schody a asi od bolesti som odpadla a silno som sa udrela do hlavy, odvtedy pravidelne odpadavam. Postupne sa to stava castejsie,na zaciatku to bolo tak raz do roka, potom dvakrat , a tento rok som asi uz piaty krat odpadla. Mam 19. Vzdy viem kedy to uz pride, asi tak 2 minuty pred tym mi zacne byt strasne horucu, rychlejsie zacne dychat, vsetko sa mi zacne zahmlievat az do toho ze uplne nic nevidim, nic okolo seba nevnimam, ani rukami nohami nemozem pohnut a ani slovo povedat, a vzdy ma obleje studeny pot , asi tak o minutu je to setko uz v pohode cca. Ked stojim tak sa neudrzim na nohach a spadnem a casto sa udrem do hlavy, ale vacsinou stihnem doutekat do postele alebo si sadnut.
Len sa chcem opytat ci ma niekto nieco podobne, alebo ci niekto vie co to moze byt, dakujem.

white5478

dakujem vam vsetkym, chystam sa k tomu doktorovi ist, tak som zvedava. ale myslim si ze to bude len obycajne odpadavanie.

janab

Každopádne by si mala ísť na vyšetrenie hlavy, či sa niečo nestalo pri úraze. V rodine sme mali prípad, že dievča na lyžovačke spadlo tak nešťastne na hlavu, že začali epileptické záchvaty...takže ak bol úraz hlavy, tak jednoznačne k neurológovi..čím skôr...môžeš hocikedy odpadnúť a môže to mať katastrofálne následky...viem, že epileptici pred odpadnutím, alebo pred záchvatom majú akési videnia...vedia už kedy ten záchvať príde...takže k lekárovi.

RNG

nizky tlak aj nizko cukor v krvi to mozu sposobit.Dokonca aj akutny nedostatok mineralov v tom momente.
Casto to mavaju ti, co sa snazia na silu schudnut .
Z popisu je to ale najskor extremny pripad hyperventilacnej tetanie, lebo tomu predchadza prudke dychanie, ktore moze sposobit az zandletie aj u celkom zdraveho cloveka.
Pozri na temy tetsnie, hyperventilacna tetania, nizka glukoza v krvi a stresova astma.
Nemyslim, ze na to treba nejake lieky, doplnky a zmenenie stravovoania by to mali odstranit. A destresovacie techniky, ako meditacia, yoga a thaichi, ktore kontroluju dychanie a stress zaroven.

White5478

Z ucitelov to nikto nevidel ani otom nikto nevedel. Raz som to mala z fajcenia, alebo aspon bolo to jedno z faktorov, dalejsimyslim ze to mam zo psychickeho vycerpania, z toho nizkeho tlaku a niekedy aj malo tekutin, inak neviem o nicom z coho byto mohlo byt.

bibi1234

jajka001_-ano, ale kedze sa to stalo v skole, ucitelia mali povinnost zavolat zachranku a myslim, ze ta by ju zobrala na CT, rontgen,... Frajer sa mi pred mesiacom vratil domov s rozbitou hlavou-tam ako je temenna kost-19stichov!!! a tieto vysetrenia absolvoval a nic nemal, teda okrem toho, ze bude teraz vyzerat ako Joffrey z angeliky:O))) takze by som to moc nespajala-prejavilo by sa to podla mna skor, ale urcite nech to spomenie doktorovi...

bibi1234

white-ale to by Ti na tom neurologickom vystreni vedeli povedat, ci mas epilepsiu, tak sup-sup v pondelok k doktorovi...:O) mladi ludia zvyknu odpadavat aj preto, ze malo piju, pocas menstruacie, od bolesti, ked fajcia a beru HAK, ine lieky-toto vsetko by si si mala aj sama zdiagnostikovat...
jajka001_-ved to, ze je to tazke odhadnut, ked to clovek nevidi na vlastne oci, ale podla opisu-naval horka, nic nevidenie,... je to skor len to odpadnutie...