KYSLOST ZALUDKA

RNG

Med je konzervacny prostriedok, tiez je ciastocne antimikrobialny.Takze ciastocne inhibuje kvasne procesy v zaludku=netvori sa pena.

RNG

Akupunktura nerobi priamo chemicke zmeny v zaludku, ale ovplyvnuje nervove signaly. Ako sa to dalej vyvija, kedze vsetko v tele je regulovane nejak nervovymi signalmi, to je vede este viacmenej nezname.
Na spojeni funkcii nervov(signaly frekvencie, tvary pulzov, trvanie signalov) robia zatial len velmi malo.
Naproti tomu ale akupunktura je velmi vyvinuta. Vedia ako dosiahnut rozne vysledky s velkou reprodukovatelnostou.
Len vysvetlenia, preco to pracuje su viacmenej len hmliste domnienky.
Nevadi. vysledky dosahuju aj ked presne ako to v tele bezi nevedia.
Nakoniec, kto vie presne, co robia v tele rozne lieky....
Salvia, fenikel aj mata,kontroluju kvasne procesy a tlmia cinnost zaludka, mentol tiez potlaca bolesti. cinnost zaludka

mari

www.koehle-heilmittel.com
Salvia sclarea - nie som si ista, ale asi sa to preklada ako salvia muskatova.
Tinktura-kvapky z tejto salvie, fenikla a Mentha pulegium - mäty cervenej robi zazraky.
4-5 denne 20 kvapiek v pohari obycajnej vody pred kazdym jedlom.
Ja som to samozrejme neobjednala z tejto stranky, ale spravila sama. Teraz to uz beriem asi 6 mesiacov, recept som ziskala od jednej lekrarky, ktora lieci prirodnou medicinou. Mne to velmi pomohlo pri helicobakteri, aj ked som bola zo zaciatku skepticka (chemicke lieky zlyhali-alebo skor vobec nezabrali) dnes sa citim velmi dobre, oplati sa vyskusat.

m janík

po prečítaní všetkých príspevkov,dávam aj ja.Z hľadiska akupunktúry ide asi o vsťah medzi pečeňou a žalúdkom.Silná(podráždená) pečeň blokuje činnosť žalúdka,vytvára sa viac kyseliny a slabý žalúdok nepúšťa obsah žalútka dolu,tak ako by mal,ale tlačí ho naopak hore-.Tým vznikajú uvedené ťažkosti.Preliečiť obidvoch.

ethel

aha takže teraz si si protirečil,lebo si napísal,že pri refluxe sa dostanú do pažeráka žalúdočné kyseliny.Tak je tam kyselina? Vravel si ,že je škodlivý ten nedostatok kyseliny..

RNG

Reflux je ked sa zaludocna kyselina dostane do pazeraka , ktory nie je chraneny ako zaludok a doslova tam vypali rany

ethel

RNG:vyjadrila som sa na názor ohladom kyseliny a pálenia záhy.Reflux,s tým nemá nič spoločné,je to samostatné ochorenie...

RNG

Moje vedomostim su od roznych teamov lekarov, ktory priamo merali hladiny kyselin v zaludku, je na to spusta studii. Ani mne sa to nechcelo dlho zdat, ale po 15 rokoch brania antiacidov dnes pri dodrziavani tejto neortodoxnej rady mam pokoj z tzv refluxami Aj moja imunita je podstatne vacsia. Zvykol som byt chory viackrat do roka, dnes raz za 5 rokov, snad. Aj to viem vybojovat pri prvych naznakoch vhodnymi doplnkami.
Mimochodom poradil som to uz hromade ludi s podobnymi problemami, a osvedcilo sa to aj im. Takze to rozhodne nie je len moja nahodna skusenost.