Osteoporoza - Bonviva

mjanik

pri osteoporoze je najlepšie preliečiť akupunktúrou obličky,to oni sú zodpovedné za ukladanie vápnika do kostí.Pretožé obličky sú dôležité pre celé telo urobíte mu tým dobre

Jaja778

Prosím vás hľadám tu ľudí ktorí majú skúsenosti s kyselinou ibandronovou. Mojej mame to nasadila Dr pred asi pól rokom no má po tej tabletke hrozné stavy celkovo každý mesiac je z tej tbl chorá??? Chrípkových stav. Je to normálne?? Ma niekto skúsenosti takéto?Pomôžte poraďte čo robiť?? Dakujeme

MarekF

Ahojte, mojej mame bola diagnostikovana osteoporoza a tiez jej lekar predpísal Bonvivu.
Po prestudovaní a uvazení som jej tento liek nepodal a zacala uzivat Life Pak. ( mikrovyzivovy prirodny synergicky retazec) je fajn uživat vapnik a ine mineraly...ale dôlezite je aby boli v synergii....vedeli na seba nadvazovat v spravnom pomere..a tym je vacsia vstrebatelnost do tela.
Mama si poriesila aj osteoporozu...a diagnostiku jej zmenili na osteopeniu, a nasledne si zlepsila aj ine zdrav. problemy( krvny tlak, artritídu..), kedze sa Life pac konzumuje s 3D omega nenasytenimi kyselinami.

RNG

Pri prechode a po prechode je casto pricinou ubytky mineralov zle hospodarenie pre hormonalne vykyvy alebo zle travenie
Hormonalne sa daju upravit napr diosgeninom, 200 mg denne, najdes ho v mexixkom yame.
Na travenie treba adresovat doplnky kyselin, enzymov, mikrovlaknin a probiotika, no a samozrejme samotnu stravu, co ma byt co najmenej cukrov, malo masa a vela zelenin, tj alkalizujuca strava.Ked uz mas osteoporozu je dobre brat aspon rok/dva doplnky ako napr najdes v swansonvitamins.com zmes Bone Essentials, spolu s 5000 IU vitaminu D-3 a 100 mcg vitaminu K-2 a pripadne gramom spiruliny, co zlepsuje zabudovanie.
Uvedena zmes obsahuje vsetky potrebne mineraly na kosti(vapnik nestaci), v spravnej forme a vzajomnom pomere.Totiz ked niektory mineral alebo vitamin chyba, kosti sa tvorit nemozu a po case nepouzite veci z tela vypadnu, najma mocom.

anavi

RNG prosím ťa a aké vitamíny by mala brať moja mama, aby sa jej ta osteoporóza zlepšila? Mamina má ten najhorší stupeň osteoporózy :(
Ďakujem.

RNG

Slaba absorbcia mineralov zo zhorseneho travenia, slabe zabudovanie z nedostatku vitaminov D-3 a K-2, moze trvat aj 20-30 rokov. A Boniva a ine lieky su prilis skodlive, aby si ich bral tak dlho, lebo nakoniec na to z roznych dovodov doplatis.
Takze predsa len spat, lepsie je brat neskodne potravinove doplnky a rozne jedla bohate na mineraly, hoci aj dlhodobo, doplnky samozrejme v spravnej forme a zlozeni, co zrejme ti, co boli udajne poskodeni vapnikom nemali.
Na trhu je zialbohu velka vacsina doplnkov na kosti, a vapnik s uplne nespravnym zlozenim, ci uz pomerom jednotlivych mineralov potrebnych na kosti, alebo ich formou/vazbou na absorbciu a zabudovanie.
A este stale cakam na dokaz, ze by niekto bol poskodeny "vysokymi davkami" vitaminu D, lebo vsetky take spomienky v literature boli jedine s umelou nahrazkou vitaminu D, ergocalciferolom(oznacovany ako "vitamin" D-2), nie prirodnym cholekalciferolom(vedeny ako D-3). Hoci je jasne, ze vsetko na svete sa da predavkovat, zatial som nikde nevidel, ze by akokolvek dlho brane davky napr 5000 IU niekomu uskodili. Keby bol na to co len jeden jediny naozajstny dokaz, nasa FDA by zakazala take davky predavat v kapsuliach A predavaju sa aj 10 000 IU, dokonca si mozete najst produkt Thorme Research s 25 000 IU na kapsulu, ale je tam uz upozornenie, aby jednotlivec nebral takuto davku, 1 az 2 kapsule, (tj 25 000 az 50 000 IU) dlhsie nez tyzden.
Hlavne starsi ludia s demenciou na taketo vysoke davky mali velmi priaznivce vysledky, kde brali az 50 000 IU cely mesiac a az potom ich znizili na 10 000 IU, co mnohym zdrave mlade telo vyrobi za pol hodiny na slnku, mnohym starsim zialbohu nie.
Viaceri z nich boli viacmenej totalne dementni, Aricept im vobec nepomahal, sediaci bez pohybu,"cumiaci do blba" a dnes su to znova aktivni ludia. Vdaka tym "skodlivym" megadavkam vitaminu D-3.

Inac cely vyskum, okolo toho zacal so snahou zvysit ich hladiny D-3 na normalne, lebo ich mali enormne nizke a vsetci mali zaroven silnu osteoporozu. Nuz a vysledok bol nielen nizsi stupen osteoporozy za par mesiacov, ale doslova "prebudenie sa spat do zivota"
Pri znizenej davke na 1000 IU sa im demencia zacala vracat, postupne.
To jasne dokazuje, ze ich potreba D-3 bola podstatne vyssia, nez si dosial lekari mysleli a pre nich tam mizerna odporucena denna davka 400 IU je absolutne nedostatocna.

llek

Marani, ak nemas volu uzivat bisfosfonaty, tak ich neuzivaj, ved to nie je povinne, nie vzdy je potrebne ich uzivat. Je pravda, ze je to skupina liekov, ktora v liecbe osteoporozy znamena velky pokrok, ide len o to, aby tato skupina liekov bola spravne pouzivana, aby sa sledoval ich efekt a teda neuzivali sa zbytocne dlho a aby pacient bol spravne pouceny. Iste vela krat sa stava, ze lieky su predpisovane aj u pacientov, ktori by to asi ani nepotrebovali, alebo sa podavaju prilis dlhu dobu a hlavne sa pacient spravne nepouci. Vtedy narasta riziko vedlajsich ucinkov.
To co spomina RNG, to nie je ubudanie kostnej hmoty v celustnej kosti, ide o tzv bisfosfonatovu osteonekrozu, ked po napriklad vytrhnuti zuba vznikne nehojaci sa defekt v celusti. To nie je podmienene odvapnenim tej kosti, ale zmenou metabolizmu v kosti vplyvom dlheho pouzivania bisfosfonatov. Pri tabletkovych slabsich bisfosfonatoch ako je Bonviva je tento vedlajsi ucinok extremne zriedkavy a vyskytol sa hlavne u pacientov co tieto lieky uzivali cele roky, zvacsa viac ako 10 rokov, co bola chyba.
Ono, ani svojvolna dlhodoba substitucia vyssich davok vapnika a vitaminu D nie je az taka bezpecna, ako sa mysli. Kazdy liek, aj ten o ktorom si to nemyslime, ma svoje rizika.

RNG

Inac uvediem sem aj link na skodlive ucinky, ich pravdepodobnost a sudne procesy. Prospektivni uzivatelia maju byt dokladne informovani, aby zvazili svoje riziko.
www.schmidtandclark.com

RNG

Telo potreebuje na kosti hromady mineralov,v spravnej a zabudovatelnej forme, tiez vitaminy D-3 a K-2, ktore pomozu tvorit kostnu hmotu, Tj nepotrebuje ziadne chemikalie, co menia funkciu tela a zamoruju zaroven, lebo su to neprirodzene latky.
Pozrite si len na hromadu roznych moznych skodlivych ucinkov Bonvivy
www.drugs.com
Jeden z najhorsich ucinkov, je ubudanie kostnej hmory v celustiach, veduce k rozpadu celusti.Teda to, co ti ma pomoct upevnit kostru ti znici celust, alebo bedrove kosti. Tak to uz je "super liek" vsakze.

Marani

Dobry den,
prosim o radu ohladne lieku BONVIVA.
Nemam volu uzivat bifofosfaty.
Liecim sa na osteoporozu, uzivala som rozne lieky, dokonca dostala aj injekciu,
ktora mi uplne rozhasila organizmus.
Uzivam Caltrate plus a Vitamin D.
Je to dostatocne, je mozne uzivat homeopaticke lieky na osteoporozu ?
Dakujem