Kozny exem?

Príspevok v téme: Kozny exem?
Pavol K.

Dobry den, mam jeden problem. Uz dlhsi cas trpim koznym exemom, ak sa to tak da nazvat. V okoli oci a nosa a niekedy aj ust sa mi robia cervene flaky. Bol som stym aj u koznej lekarky, ale ta mi predpisala nejake masticky a lieky, ktore nezaberali. Pytal som sa aj na psoriazu, ci to nieje nahodou tato choroba, no bolo mi povedane ze nieje. Nasledne mi bolo povedane ze na suche zacervenane loziska je najlepsia nejaka mastna mast. Tak som zacal pouzivat Calciovu. Castym mastenim mi cervene loziska zmyzli, samozrejme nie nastalo, cas od casu sa mensi fliacik vyhodil, no teraz posledne dva tyzdne mam zacervene loziska v okoli oboci asi do polovice cela a taktiez v okoli nosa a pod ocnymi jamkami. Neviem si stym rady, uz mi ani Calciova mast nezabera. Nevedeli by ste mi prosim Vas niekto poradit? Za odpovede vopred dakujem.

Tomi400

Dobrý deň už dlhšiu dobu mám po celom tele také červené flaky myslel som si že to zmizne no včera sa mi to zas objavilo, ked som sa zobudil. Vždy sa mi to objaví len pod oblečením (ruky, nohy) a na iných miestach nie. Bol som aj u doktorky a tá mi povedala že to mám len štípance od komára... Vedeli by ste mi prosím povedať od čoho to môžem mať? Vopred Ďakujem.

Helena V.

na exém skúste Hippokratin - mne to pomohlo zbaviť sa exému veľmi rýchlo - ale ja som to nemala na tvári, ale na bruchu a nohách a rukách

Kristín

Dobry, chcem sa opytat, uz 3 tyzdne aj daco mam na krku dost vacsi exem. Najprv to bolo mensie a potom sa to zacalo zvacsovat. Aj ma to obcas dooost svrbi. Ked by som to nesla nikam vysetrit mohlo by z toho vzniknut aj nieco horsie???

pablitoo

Na atopický exám skúste krém vimang. Mali sme dobrú skúsenosť - odstráni zápal, prinavráti flexibilitu, zmiznú šupiny. za pár dni nastalo radikálne zlepšenie.

marion78

ahoj cpms,skusala som aj rozex,ale moja plet akoby nemohla uz nic zniest,tak som vysadila akukolvek kozmetiku(po porade na internete,pretoze doktorka mi chcela predpisovat len kortikoidne masti a to som vedela,ze moze este viac zhorsit..)vysadenie kozmetiky mi trosku pomohlo,len som mala neskutocne suchu plet.Kamoska mi poradila olejceky od Saloos a tento konopny mi pomaha najviac.teraz to uz skoro vobec nieje vidiet,ani ma nesvrbi tvar :).mam len trosku viac suche miesta po tom exeme,ci dermatitide,ale to uz je nic oproti tomu,co byvalo:)ale perioralna dermatitida je samozrejme nieco ine ako exem,ktory asi ide viac zvnutra..

garraspask

Ty si pokusný králik, že skúšaš kadečo. Zisti presnú diagnózu a neskúšaj rôzne maste. Potom budeš vedieť čo potrebuješ
a možno sa to dá aj vyliečiť.

Laura1

ahoj Pavol K.,ja mám citlivú pleť,ktorá je ochotná tolerovať krém sľubujúci napríklad 24 hodinovú hydratáciu a pod.maximálne mesiac.Potom mi začnú prejavy alergie okolo očí,na spánkoch,čele - suchá koža,začervenanie,svrbenie.Vždy mám poruke výhonok z Aloe vera,ktorým sa trochu natriem a uľaví sa mi.Kúpila som si Konopnú masť-nočnú,pre ošetrenie obličaja a celého tela pri prejavoch ekzému.Naozaj,je to tak,ako píšu.Tak sa mi uľavilo a som to zase JA.Pokožka sa mi ukľudnila ,ale píšu,že sa nemá bezprostredne kombinovať aplikácia prípravkov z konopného oleja so žiadnym kozmetickým alebo liečebným prostriedkom,takže dokúpim denný krém -a to je údaj hlavne pre dievčatá:lebo sa ľahko vstrebáva a koža neostáva lesklá a je i vhodný pod make-up. Uprednostňujem jednoduchšiu stravu,výživové dolnky Biosil plus,probiotikum. Na letáčiku som našla i ostatné formy tejto ozmetiky:konopný krém denný,šampón,mycia emulzia,telový balzam. Zdravím

marion78

ahoj,ja mam podobny problem,cervene flaky s pupacikmi v okoli ust a nosa.u mna to nieje exem,ale perioralna dermatitida.pomaha mi na to dost ichtamolova mast alebo aj gafrova s ichtamolom z lekarne,nieje draha.tlmi to svrbenie a vysusuje.Tvar si umyvam prevarenou vodou a natieram konopnym olejom.Dufam,ze nieco z toho pomoze aj tebe,neublizi to urcite.Tiez som sa dost natrapila,kym som nasla,nieco co mi pomaha.samozrejme treba vylucit aj nejaku potravnovu alergiu a skusit detox.drzim palce

mjanik

1,najskôr treba dať do poriadku trávenie
2,potom schladiť orgány ,ktoré tieto miestne zápaly spôsobujú
dobrý akupunkturista by si mal s tým poradiť!!