sud ohladom maloleteho

Príspevok v téme: sud ohladom maloleteho
laura_33

dobry chcela by som sa informovat, dnes som mala s mojim ex sud a nedopadlo to dobre, ohladom vyzivneho a stretavania sa s malym.
prisli sme dnu a moj advokat povedal, ze zvysili sa naklady na maleho, lebo chodi ku opatrovatelke a moj brzda ex zacal rozpravat, ze jeho mamicka ho zapisala do jasliciek a on trva natom aj s advokatkou aby isiel maly do jasli nevedel kolko stoja presne jasle, ale ja som vedela, ze stoja 200€ ze ja na ne nemam, povedala som ze dostavam 186€ mesacne aj S rodinnymi pridavkami tak mu vypocitali, lebo vykazuje 0 ako zivnostnik aby platil 75€ ale nechapem tomu, ze ja zaplatim opatrovatelke 150€ polku zaplati on a oblecenie, strava a zvysok je kde? ze budem mat dohromady okolo 260€ ze z toho sa da uzivit 1 dieta, no jasne, ze da, ked nepojde do jasli ani ku opatrovatelke!!!! a stale len tie jasle a jasle, rehotal sa mi do tvare a ja som povedala, nesmej sa mi do tvare, lebo ma to uraza hned vybehla na mna jeho advokatka! ja som povedala, ze maleho milujem, viem ako matka co je pre neho najlepsie a neprajem si aby sa stretaval s takym clovekom co ho zapiera na verejnosti a nema ho rad, tak vykrikol, ze to nieje pravda a hned jeho advokatka, ze ked mu ho nedam v case stretnutia aby hned volal policiu! ale on ked nepride ku malemu sa nic nestane, ja ani nechcem aby chodil! tak odrocili sud na 28.9 aby pozistoval kolko stoja jasle. pridem domov a mama hovori, ty si normalna? oni vedia co robia a preco stoja na jasliach, ked dam maleho do jasli, nedostanem rodicovsky prispevok len rodinne pridavky v hodnote 20€ a plus od ex 75€ a vyzij. ale asi budem ziadat o zrusenie otcovsta nech si tie 75€ co zaraba 2000€ mesacne otrie o rit!!! on len piatok prepije 70€ s k..., nevedela som ci mam sa smiat, alebo plakat!

7kráska

laura, ak si ešte v odvolacej lehote, tak sa skús odvolať voči výške výživného. ak nie si, tak vyčkaj pár mesiacov a potom si podaj návrh na zvýšenie. odkladaj si bločky od všetkého - detského oblečenia, plienok, detskej kozmetiky, liekov, ktoré dieťaťu kupuješ, nejaké špeciálne potraviny ak je potreba a vyčísli všetko na papieri, aké sú mesačné náklady na opatrovanie, stravu (samozrejme nezabúdaj na ovocie, zeleninu), ošatenie, hračky, knihy, mestskú dopravu a podobne.

bibba

preboha co je to 75 euro v dnesnej dobe? nevystaci ani na hovno. zaraba 2000 a nevie ti dat aspon 100-200 ma dieta. to je strasna hanba... lutujem taketo matky.

civediamo

neviem ti poradit,len chcem povedat že je to svinstvo!!!a na tom sude si sudca iste nemysli že by podnikal keeby je na nule:((ale s tym asi nič nenarobi,,,,,,ked vidim ake problemy maju niektory ludia,som šťastna že mam len tie moje:)))drž sa,vieš hovori sa že sa všetko zle raz vrati,,verim tomu lebo som videla na vlastne oči viackrat,tak len to mu prajem aby si aj on raz v živote uvedomil ake to je trpiet,,,,

laura_33

bibi ved tej sliepke som aj povedala, ze mas 26 rokov doma 3 rocne dieta a tu sa k... ako 15-rocna s clovekom co sa nedokaze postarat o svoje vlastne, myslis, ze o tvoje bude? a jeho rodicia su tiez pripady na zamyslenie minule isli moji rodicia s malym po meste a stretli sa, jeho rodicia sedeli na terase maju kaviaren, pozdravili si a ked moja mama im povedala aby si isli pozriet na vnuka, tak povedali, ze NIE, egoisti prvej triedy, on na verejnosti vsade rozprava, ze maly nieje jeho co mi to hovoria aj jeho kamarati, len vcera na sude povedal, ze to nieje pravda.

7kraska, ja viem, ze ma pravo na stretavanie sa s malym, ale ta suma je velmi trapna, ved on tolko prepije len v piatok v meste, minule si kupil teplakovu supravu za 130€, ale malemu na mesiac 75€ ved s ami moze len smiat. a ten cas nevyuzijem, lebo stretavanie bude mat za mojej pritomnosti...neskutocne sa tesim.

7kráska

laura, tých 75€ výživného je výsmech. otec má však právo vídať svojho syna, s tým nič neurobíš :-( ostáva ti len vydržať, časom podať návrh na zvýšenie výživného s odôvodnenými výdavkami. ak už nič iné, využi ten čas, kedy bude s otcom na to, aby si sa mohla venovať štúdiu.
držím ti prsty, laura.

bibi1234

laura, mas to tazke, tak dufam, ze to nejak zvladnete.. mala si ist za tou sliepkou a povedat jej, ako sa pekne vie postarat o vlastne, mozno by ju to odradilo a on by sa spamatal...
musis sa hrat na chudatko, aj pred sudcom a pripadne aj pred jeho rodicmi, pochybujem, ze by sa s vlastnym vnukom nechceli zopar raz vidiet...

laura_33

bibi jeho rodicia mu vsetko vybavuju a podporuju vo vsetkom, su bestie ako aj on. zo soboty na nedelu na odkopol spatne zrkadlo isla som s kamoskami posediet na vino prideme do podniku a co nevidim mojho ex s k... o 3 roky starsou s 3 rocnym deckom, ale vlastne ho nezaujima. aj rozprava, ze maly nieje jeho a ked som povedala na sude aby poziadal testy, tak bol ticho.nie lebo na maturitny rocnik musim chodit sama sa priznam, ze uctovnictvo doma by som nezvladla.

bibi1234

a skusala si kontaktovat jeho rodicov? ci by Vam nepomohli?
neskusala si studovat distancnou formou? V podstate Ti daju material a Ty potom chodis uz len na pisomky...

laura_33

7 kraska ved ja toto viem vezmu mi rodicak a za ten rodicak mi zaplatia tie jasle, aspon tak mi to bolo povedane a dostanem len rodinne pridavky, uz aby bolo po mature. este neviem ako sa stretavat budeme...

7kráska

ok, laura, je mi to jasné, ak je opatrovateľkou rodinná známa, a dohodli ste sa na takej sume, je to ok. pretože v inom prípade by si zaplatila min. 300€ za opatrovateľku. takto je to lepšie riešenie. z dôvodu že dieťa nebude často choré, ak nebude v kolektíve iných detí, že bude mať individuálny prístup a starostlivosť a podobne. obhajuj sa najmä týmto.