strava,ktorá neuspáva

Príspevok v téme: strava,ktorá neuspáva
klimaxová

Prosím o radu odborníkov na výživu : čo jesť, aby som nebola stále ospalá. Mám 53 rokov a odkedy som v prechode, tak akoby sa organizmus zbláznil. Bolia ma nohy, strata energie, pribrala som a naviac ak niečo zjem, tak len spať a spať. Už ma to aj obmedzuje. Naviac potrebujem aj zhodiť, ale tým, že už nefunguje telo na hormonoch, tak to je ako syzifovská robota. Prosím tiež o radu aké potraviny obsahujú prírodné ženské hormony, ktoré znížia klimakterické symptomy (nadváha, návaly tepla, nespavosť, nočné potenie). Len mi tu neponúkajte potravinové doplnky, to som už skúšala, zbytočne vyhodené peniaze. Za rady dakujem.

klimaxová

Skúsim jesť surovú stravu. Nič varené, teda len zeleninu a ovocie. Horšie je, že som zaťažená na chlieb a to je ten môj problém. No a celý život som nepotrebovala sladké a v prechode len sladké a sladké, čo viem, že nie je dobré.Vdaka za rady.

sweet_lolitta

skuste si precitat nieco o makrobiotike, je to strava, ktora dodava energiu, odporuca sa v nej aj soja, ktora obs. podobne hormony tym zenskym, preto sa odporuca aj v tomto obdobi, ake mate vy.
Mozem povedat zo skusenosti mna, mojho priatela, sestry a inych ludi, ktori sa k nam vracaju jest, ze je naozaj plnohodnotna :)

klimaxová

Celý život som sa držala "v norme". Nikdy som vlastne nejedávala prehnane, nikdy som sa nenajedla dosýtosti. Nikdy som nebola chorľavá a prídu tieto blbé roky a ja sa začínam čudovať, že čo sa to so mnou deje, som úplne z toho vedľa, nemyslela som si, že hormonálna zmena mi tak rozhádže organizmus. Ale beriem občas zinok,selén, vit. A,E,C, jem zeleninu aj ovocie (teraz je dobré obdobie, zo záhrady mám rajčiny, uhorky, cviklu,slivky,jablká...proste všetko) a nezdá sa mi, žeby som bola plná energie, skôr naopak. Schudnúť treba, nechcem predsa meniť šatník, ale ak na nohách skoro spíte, tak je ťažko ísť do fitneska (chodievala som tam pravidelne), proste život akoby nabral iný smer. Prosím, aby sa mi ozvala pani pod źn."skúsiť treba".dakujem.

snazim sa

Tak podla mna treba jest vsetko z mierou:)
Aj tazke jedlo je dobra vec.......je to ako trening pri ktorom si telo zvykne na zataz.
Nedokazem si predstavit ako by dopadol clovek ktory by jedol len kasicky od narodenia az po dospelost a potom jedneho dna by zjedol makove rezance ci surovy kalerab.Asi by mu to museli chirurgicky odstranit z brucha.

Skúsiť treba

Organizmus má generačné problémy a pripravuje sa na tretiu fázu života. Ak zanedbáte toto obdobie poznačí Vás to na zvyšok života! Dobrá rada je vzácna !! Pre každého platia iné podmienky. Máme skúsenosti stýmto stavom prežili sme to.Napíšte.

watermelon

jedz co najviac suroveho ovocia, zo surovej zeleniny najviac papriku, rajcinu, uhorku. Obmedz zivocisne produkty a celkovo varenu stravu, uvidis kolko energie budes mat (ked tvojmu telu ponuknes energiu priamo - pre telo travit ovocie nevyzaduje takmer ziadnu energiu - a nebude musiet svoju vlastnu energiu minat na travenie. Ked jes varene jedla, tvoje telo to strasne unavuje) a zacni aj cvicit.

estettik

Na tom, čo píšeš o doplnkoch niečo bude, ale pokiaľ ide o jód, tu s tebou celkom nesúhlasím. Jód je dôležitý, ale sú diagnózy, kedy ho treba s mierou. Napríklad moja priateľka má problémy so štítnou žľazou a lekár jej vyslovene zakázal potraviny s jódom. Údajne sú rôzne poruchy štítnej žľazy a u niektorých sa jód neodporúča. Nedá sa to paušalizovať.

AdamKrt

Co tak doplnat si jod ? Ovplyvnuje spravne fungovanie stitnej zlazy, ktora produkuje hormony a tie riadia rozne procesy v tele. Neni zle doplnat si aj horcik, zinok, selen.

Problem u doplnkov je, ze TO NIE SU LIEKY. Ono to nema zaberat a ani nezabera ako liek. Ucinky vyzivy sa prejavuju v dlhodobom horizonte. Povedzme pri pravidelnom uzivani po 6, ci az 9 mesiacoch...

Preto, ak niekto skusa nieco a mysli si, zaberie to hned, ono to nezaberie a potom si hovori, ze je to zle... Vobec to neni zle, len treba vediet, co od toho ocakavat... Tam treba dlhodobo a pravidelne urcite davky.