po operacii

ojka

sto nemocníc, sto zvykov.... mňa síce operovali len v LA, ale tak pred operaciou som sa prezliekla sama a po operácii mi pomohol nazad do "pyžama" jeden z pomocných chirurgov a potom ma pekne previezli na izbu (: toľko moja skusenosť (;

Danika

Bolo to asi pred tromi rokmi a ešte som nenašla odvahu isť za nejakým chirurgom lebo sa bojim reoperácie ale zase na druhej strane nechcem to takto mať a navyše nemam peniaze na operáciu, ktoru budem musieť platiť za tu vonkajšiu upravu. Hrôza v tejto dobe aj niekomu veriť.

Danika

Kašlem na tie peniaze nech si ich nechá aj tak nemam naladu sa ani sudiť ani nemam odvahu ich pýtať naspäť. Bolo to okolo 15 000 vtedy ešte SK. Ešte som nebola za nikým, iba u mojej ORl, dala mi masť na suchu sliznicu a budem chodiť každy rok na kontrolu ako vyzera. Ale chcem isť na operáciu len ešte neviem ku komu aby som to nemala ešte horšie. Ževraj tieto operácie tej dierky u niekoho môžu dopadnuť tak že sa diera spravi znova a bude to ešte horšie. Dava sa tam štep z ucha. Ale aj tak chcem isť na operáciu hlavne kvôli vonkajšiemu vyzoru,ktorý tiež nedopadol dobre.
Ano ide to tam jak na bežiacom pase. Dr ma nebral ako pacienta ale ako poradove čislo, ktoreho sa treba čo najskôr zbaviť aby stihol obed.

bibi123

Danika-to ma strasne mrzi, ze Ta takto "pokazili":O((( Ja som zila v iluziach, ze lekari beru svoju profesiu ako poslanie, ale az v tom Ruzinove som pochopila, ze su to obycajni masiari, ktori robia operacie ako na beziacom pase a neberu pacienta ako cloveka, ale ako len poradove cislo... A nemozu Ti tu dieru vypchat nejakou hmotou? Alebo sa to uz neda zvratit? A kolko si platila? Tie peniaze by si mala ziadat spat, lebo keby si sa s nimi napr.sudila, tak by si mala velku sancu. Kamaratke takto pokazili plastiku prs na Kramaroch a vratili jej hned peniaze-robili jej rez cez bradavky a tak jej ich zle zasili, ze sa jej az hrozostrasne cele zjazvyli... Preto sa bojim ist na opku, lebo vsade koluju len tie negativne skusenosti... Aj si skusala uz hladat nejakeho schopneho chirurga?

Danika

Bibi1234
u mňa nedopadla dobre ani prepažka, mam v nej skoro 1 cm dieru. A nos dopadol tak že ho mam z každej strany inakši a trošku aj do strany ako pred operáciou. Neviem čo mam robiť chcem isť na reoperáciu lenže ja už som na tom tak že mi plasticky chirurg nepomôže musím isť na ORL kde sa špecializuju na prepažky aj esteticke upravy. Bude to komplimňkovana reoperácia a môjmu chir. by so sa už do ruk nezverila, vlastne on mi už ani pomôcť nedokaže lebo to čo mam ja na plastickej chir v ruž. nerobia (ale mali by). A to som si vlastne zaplatila za doje..ný nos.
Je zbytočne sa tu dohadovať kde davaju dole andela pri operácii a kde nie. Či sa zobudite nahý alebo nie. Všade maju svoje zvyky. Mne dali andela v premedikačnej miestnosti (pyžamo mi odložili) v "andelovi" ma odviezli aj na operačku. A zobudila som sa naha, lebo mi dali po operácii všetko preč aj s čim som bola počas op. zakryta. Preložili na posteľ, zakryli paplonom a odviezli na izbu.

Sabi30

caute uz sa nehadajte ved sme ludia pre Boha :( sorry ale ja mam taky problem ja idem tiez na operaciu a ja ked sa len zacnem vyzliekat tak mam erekciu.... a je mi to trapne co teraz ? myslim to uplne vazne co mam robit ?

bibi1234

Danika-uz si to moc nepamatam, lebo to bolo apon 7rokov dozadu, ale myslim si, ze som bola na oddeleni ORL. Operovat ma mala DR. Srnkova(ta, co mi na pohotovosti po uraze povedala, ze mam prepazku uplne v poriadku a ze sa mi to len zda, ze nemozem dychat), nakoniec ma operoval taky mlady doktor, na meno si uz nespomeniem, ale bol tam jediny mlady . Neviem, ci si mala moznost vidiet tych sanitarov, ale jeden pankac sanitar viezol moju spolubyvajucu,( bola prikryta po hlavu, takze neviem, ci bola uz oblecena), ktorej robili prepazku predo mnou a ako isiel s tou postelou, tak do vsetkeho trieskal, esteze spala po narkoze:O)takze dufam, ze prave on ma do toho pyzama neprezliekal:O))) Ale pamatam si este na tu obeznu, neprijemnu ropuchu, ktora mi davala andela, ani mi nedovolila sa poriadne zavesom zakryt, aby som sa mohla do neho prezliect a ako ma ocumovala a ked som jej povedala, ci sa neotoci, tak na mna zacala kricat...
Operacia dopadla zle, pravu nosnu dierku mam stale nepriechodnu, vobec mi cez nu nejde vzduch, ten lekar ma presviedcal, ze je to v poriadku, robil mi test dychu na zrkadle, prava cast sa vobec nezahmlila a on, ze je to oka. Potom som bola u dvoch doktoroch na tehelnej a obaja ma poslali znova na reopku, ze ako mi to mohli takto zle zoperovat.. Na opku uz nepojdem, radsej budem cely zivot dychat ustami, ako by som to cele mala znova absolvovat, myslim si, ze ma dost pohnojili, lebo vsetych prepustali cez tyzden, aj spolubyvajucu a mna si tam este par dni nechali a nepovedali mi dovod!!! Celkovo mi tam nikto nic nevysvetloval, na vizite sa bavili o tom, ako bolo cez vikend a co bude na obed, mala som napisane, ze ma bude operovat doktorka, nakoniec ma operoval iny doktor. Ty si ako dopadla? Plastika nedopadla dobre, alebo ta prepazka? Dychat mozes normalne, nemas bolesti nosa, ked je zima, lebo ja hej:O(
lea25-Teba kto operoval a co Ti operovali? Ako to dopadlo Tebe?

Mamine operovali myom sekciou pred par tyzdnami, takze mam cerstve infos z Kramarov, gynekologickeho oddelenia, mamina dostala andela, ale ked uz bola na stole, tak jej ho dali dole, kedze ju rezali v oblasti bikin, asi nemalo zmysel ju niecim zakryvat, operoval ju doktor ciernej pleti a asi 16cm rez jej spravil bohuzial dost nakrivo, akoby mal v sebe liter konaku, aj ked ho prosila, ze sa vyjazvuje, ci nemoze spravit co najmensi rez a on jej spravil velky v tvare sinusoidy:O(((, na oddeleni Inenzivnej sa prebudila naha pod perinou, vraj tam vsetci na izbe boli pod perinami nahi... a perlicka, po dni sa vratila na izbu z intenzivky a v penazenke nemala ziadne peniaze a to si platila za nadstandardnu izbu, takze ju musel niekto z personalu okradnut!!! Takto to vyzera v nasich nemocniciach, takze ludia nebojte sa z operacie, ako takej, ale toho, aky pristup a zaobchadzanie Vas tam caka!!!

Danielka R

silwus ty si co za debila ??? ja som bola v rumunsku pred pol rokom ludia tam kapu od hladu je tam bieda ! a zase v bulharsku deti umieraju od hladu co bolo aj nasich mediach a staty su v EU to mas aj afrika , aj amerika taka Argenita je tiez amerika ty krava duta primitivna vies o tom to vazne hovno !!!! sa robis mudra ako hovno v trave ! a na operacii som bola aj ja !!! naha pocas operacie som nebola a bol to presne ruzinov !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!