Reakcia lekára, ktorá ma šokovala.

Príspevok v téme: Reakcia lekára, ktorá ma šokovala.
blond86

Musím sa podeliť...dnes som bola na kožnom...na objednanie čakáte 2,5 mesiaca... Prišla som tam o 6:30, na rad som prišla o 12:00, budiš. Prišla som s vyrážkami, o ktorých mi rozprávala 15 minút, potom som sa jej spýtala na biele škvrny na hrudi, niečo mi na to dala. Ako som čakala v čakárni, všimla som si plagát so znamienkami, ktoré by mohli byť zhubné a ja mám jedno presne podobné, nesúmerne, nerovnako farebné a väčšie, tak som sa vyplašila. To bola posledná vec, čo som sa jej teda chcela spýtať a ona na mňa úplne vyskočila a vynadala mi, že ako si to predstavujem pýtať sa jej na tri veci. Že iný lekár by ma už vyhodil, že tu nie som jediná. Potom na mňa , že jej mám rýchlo ukázať to znamienko, ukázala som a ona, že no to bude musieť ísť von, nabudúce sa na to pozrieme, ale nebojte sa neumriete. ďalší termín mám 30.11. Ako mala som dosť. Mala mi právo za to vynadať?

janab

Asi sa zle vyspala..mala asi krámy, alebo zistila, že ju podvádza milenec..určite ale zmeniť kožného lekára. Za to nič nedáš a máš po probléme.

soffa

mala si ty pravo vynadat jej>.popripade ju upozornit na dverach ze sa budes na nu stazovat a ze to tak nenechas.ja som minule cakala 3 hodiny a ked vysla doktorka z dveri spolu s dilerkou,a zahlasila ze ide na obed,tak som sa uz maximalne rozculena opytala,ci "vlastne este dneska mieni ordinovat,lebo je poludnie a ona ordinuje len do 13.30h.a ak nie nech mi to povie lebo "slusny ludia este potrebuju ist do prace"...a ze sa na nu budem stazovat.v tej chvili otocka na dverach a uz isiel prvy pacient,ktory tam bol max.5 minut.vies v dnesnej dobe treba urobit bordel,lebo to co niektori vyvadzaju uz nie je normalne, a je to nehorazdnost.

lentilocka

Wou, ta reakcia lekarky je neadekvatna. Ked tak citam, bohu dakujem, ze moja koziarka je anjel. Navstevujem vela roznych lekarov, no vzdy poviem, ze pre mna je jedine na koznom ukazkova sestricka a doktorka.
U nej sa neobjednava, ordinuje od rana 8.00hod a hoci ma koncit o 15.00hod, casto je tam do vecera. Bez prestavky, bez jedla. Sestricka povie, ze narychlo osupe jablcka, natrie rohliky a pocas ordinovia sa takto najedia. Poklady.
A opytat sa jej mozem aj na 100 veci. Dokonca raz som tam bola s dcerkou a popritom som jej ukazala aj moj problem a ona zaroven vysetrila aj mna.A to som u nej este nemala ani kartoteku!!! Alebo minule som bola u nej na prevent. vysetreni znamienok a este navyse som sa jej pytala na kadeco a nebol problem jej mi na tie otazky odpovedat. Potom som odisla z jej ambulancie a vtedy ma este nieco napadlo. Slusne som zaklopala a hoci tam uz mala ineho pacienta, vzala ma dnu a pozrela sa mi na to s usmevom. Klobuk dole. Iny by ma vyhodil, kedze tam uz bol druhy pacient. A veru by mal na to pravo....Az potom som si uvedomila, ze to bolo odo mna drze.No ale uz som tam opat najblizsie neplanovala ist a bola by som nespokojna, ze este toto som jej zabudla ukazat, tak som to riskla a zaklopala.

blond86

No veď presne toho sa bojím a preto som nezačala tým znamienkom, lebo ja som si ho už dlhšie všímala, len som na to vždy zabudla,ale keď som sa posadila do tej čakárne a zbadala ten plagát, tak ma až zmrazilo. Takže prvotná príčina, prečo som k nej došla, bola úplne iná, preto som sa na znamienko spýtala až ako tretiu vec, ale ja som vôbec nečakala, že tak vyskočí.
Sasa, veď ja by som si tiež v pohode zaplatila uprednostnenie, lenže nič také neuplatňuje a ona je primárka kožného, preto sa tam toľko čaká, má veľa pacientov. Ja som na kožnom ležala pred 6-7 rokmi a vtedy mi veľmi pomohla, no ale týmto u mňa stratila všetky sympatie.

Essaouira

Zaujímavá reakcia kožných. Znamienka si treba kontrolovať a radšej si ich dať vyšetriť, než je potom problém.
Ja som tak išla až po niekoľkých rokoch s dvomi znamienkami, ktoré sa neskôr začali zväčšovať. Diagnostikovali mi zhubný nádor. V tom momente bežala kožná na chirurgiu a nakázala im, aby ma zobrali hneď na druhý deň. Podotýkam, že čakacia doba na chirugii bola aj mesiac. Vďaka pohotovým reakciám kožnej, ktorá si na chirurgii dokázala vydobiť moje uprednotnenie, som tu. Keby som čakala mesiac, kým prídem na radu, môj stav by sa rapídne zhoršil.
Tým chcem povedať, že sa nenechajte odradiť reakciami lekárov. Ich povinnosť je vyšetriť vás. A nie vás s nediagnostikovaným problémom poslať domov. Áno, môže sa jednať aj o falošný poplach, ale môže to byť aj veľmi vážna bezodkladná vec.

Sasa321

Bola som tam sama možno ak by bol niekto so mnou tak by si to nedovolil. Niečo pri operácii dodrbal, vedel o tom. Preto sa takto spraval aby som s tým už k nemu neišla a šla inam. Aj sa stalo už ma nikdy neuvidi.

lost

Ako si Pan ujo dovoluje :D
Som zvedavy ci by take skusal na niekom, kto by mu to slovne poriadne vratil. Stavim sa ze nie...

Sasa321

Ja mam chvalabohu ordinačne hodiny u kožnej tak, že sa netreba objednavať, môžem prisť hocikedy v hociktorý deň. Počkam si tam niekedy aj 2 hod, niekedy jednu, podla počtu ludi, Ale vyhoda je v tom že sa netreba objednať. Je to asi malokde tak. Kto nechce čakať tak sa objedna na určitu hodinu za peniaze. Nikdy mi nevynadala ak som jej ukazala aj štyry veci na koži čo sa mi nepozdavali. Veď prečo nie ak už som tam tak jej to poviem naraz.
Ale raz sa mi stala neprijemna vec v jednej Bratislavskej nemocnici. Bola som 3 mes po operácii a objednala som sa u chirurga telefonicky na kontrolu lebo som mala problem. Dohodli sme sa na druhy deň. A ak som prišla zavolal ma na chodbu mimo ludi aby to sestričky a pacienti nepočuli. A začal na mňa kričať, rozhadzoval sa rukami čo sa zase deje že nema čas. Nezmohla so sa skoro ani na slovo bola so uplne vystresovana z neho, nečakala som takýto rozhovor. Tak som mu sni nedokazala povedať na tej chodbe aký mam presne problem a šla som preč. Všetci na mna čumeli po autobuse prečo plačem... Hrozný zažitok. A potom aby sa človek bal aj nejakeho lekara požiadať o nejaku liečbu, operáciu... Ak pridete vynada vam a ak pridete neskoro aj tak vam vynada čo ste neprišli už skôr.