Vysvetlenie?

Príspevok v téme: Vysvetlenie?
dr_house

V tejto téme by som chcel vysvetliť pradávny spor medzi ateismom a teismom, ktorý trápi už mnoho mnoho rokov veľa ľudí čo sa aspoň troška zamyšlajú nad existenciou sveta a ľudí.Sú dve skupiny ľudí ateisiti čiže materialisti,a teisti čiže idealisti, myslím že každý vie rozdiel medzi obomi,ja osobne som bol tvrdohlavy ateista ale potom čo som dostal logicke vysvetlenie som na važkach,ateisti majú par pravidiel ktorymi sa riadia, a to že všetko vzniklo z nejakej hmoty, a všetko sa premení na hmotu, príklad stôl je z dreva, po jeho spalení už nevidíme stôl ale predsa len sa z neho niečo stalo rôzne latky sa dostali do vzduchu takže sa zachoval,napríklad CT sníma hlavu, rôzne čiary aj na detekrore vykazuju že človek je inteligentná osoba a že niečo ho riadi respektíve sam seba, jeho mozog.A teraz to vysvetlenie, vezmite si svoj mozog(nie doslovne), a trepnite ho o stenu, potom sledujte efekt materializmu.
Pre tých čo to nepochopili materialisti veria že so všetkym sa niečo stane, premení sa na inu formu hmoty, čo sa stane ale ak mozog(to je len príklad), zničíme, čo sa stane s človekom?S telom to je jasné začne sa rozkladať ale s jeho dušou,premení sa na častice?Dostane sa do neba alebo pekla?Ak sa nad tym tak zamyslíte tak by vlastne nemali existovať ateisti ani teisti, ale zlaty stred, pretože obidva teorie majú pravdu, ja neverím že sme vznikli a že nas boh stvoril, ale nejako sme tu prisť museli.Či sa vám táto téma zapáčila je len na vás, chcel som sa o tom s vami podeliť.

Bytie

nie na vsetko existuju dokazy v nasej sfere pochopenia...pretoze to na co sa snazime prist nie sme tu na zemi schopni pochopit nasimi zmyslami, obmedzenym zmyslanim, neustalym stotoznovanim sa s roznymi formami...odpovede scasti mozes najst - hladaj ich vsak v sebe..ked sa aspon na okamih oslobodis od neustaleho prudu myslienok - pocitis ciste vedomie - nasu podstatu danu kazdemu a spajajucu vsetko zive aj nezive na Zemi so Zdrojom - Bohom - mozes to tak nazvat..nase Bytie je vecne a nikdy nezanikne...smrt je len koniec telesnych a myslienkovych foriem ...

janab

Zaujímavá téma na dlhé rozprávanie. Materialisti = matéria. Idealisti = idea - myšlienka. materialistická idea spočívala v tom, že človek je z opice, idealistická zase v tom, že človeka stvoril Boh. Už Einstein vytvoril vzorec pre relativitu, kde došiel k záveru, že hmota sa za určitých fyzikálnych podmienok premení na energiu. Tu niekde by mohla byť odpoved na levitáciu. Naše vedomie je ohraničené a nikdy svojím mozgom nepochopíme ohraničenie vesmíru..sú výpočty, vieme koľko galaxií je vo vesmíre, dokonca existuje život na iných planétach, vermír sa rozpína, ..toto všetko vieme, avšak nevieme si predstaviť kde je začiatok a prečo vznikol vesmír..nastal veľký tresk, ale prečo nastal...kde sa vzal?..toto sú otázky, na ktoré nevieme odpovede . Na druhej strane ak sme z opíc, prečo sa jedny vyvíjali dalej na ľudí a u iných opíc sa vývoj zastavil?..Koľko pravdy je o Ježišovi Kristovi?..prečo sa náš letopočet počíta od smrti Krista?...Je možná reikarnácia?..život po živote?..Každopádne je isté, že človek funguje vdaka energii a ked tá vyhasne, tak energia niekam musí odísť..rozplynie sa, alebo plynie inam..podľa vzorca relativity?...plynie inam do inej dimenzie a v inej forme?..ťažké otázky.