Je toto spravne?

Príspevok v téme: Je toto spravne?
lucinda05

Chcela by som sa opytat...
obcas mam problem so sebavedomim. a citala som zopar nazorov aj knih, podla ktorych je to vsetko o psychike, pozitivnom mysleni..je teda spravne, ak verim ze nieco dosiahnem v skole napriklad, ak aj verim, ze si najdem lasku a nepochybujem o tom? aby to nebolo len take, ze som slepa k realite..je zle si vsugerovat ze nieco take dosiahnem?

jajka001_

kafik no ked to beries tak ze pozitivne myslenie je o tom ze ked prides o ruku tak sa potesis ze si nazive...to je podla mna blbost, taky nikto nie je, kazdeho to zamrzi, pozitivne myslenie je o tom ze ked to preboli, otrasies sa a ides dalej a neumaras sa smutkom. a hladat pozitiva aj v negativnych situaciach - vies , ono je to vlastne tak, ze nic nie je dobre ani zle, zalezi ako to spracujes. az na tie extremne situacie ako je zivot, zdravie atd, tam je to tazsie. ale da sa to. mnohi ludia su toho dôkazom.

kafe

lucinda a to najdôležitejšie som zabudla :) Vieš čo je úžasné na tom, keď NEdosiahneš to o čo si sa v škole snažila? Aspoň si to skúsila (namiesto sedenia na zadku) - a skúsenosť je na nezaplatenie. Aj keď jasné, že víťazstvo a dosiahnutie toho čo chceš je sladšie, ale neni to to jediné čo môžeš dostať, niekedy je skúsenosť väčším ziskom ako víťazstvo samotné. A čo je úžasné na tom, že nemáš lásku? Že chlapi môžu len slintať a ľutovať, že to skvelé dievča (teda TY) nie je ich frajerka. Môžeš flirtovať, kukať a usmievať sa na koho chceš.. môžeš mať mastné vlasy a škaredo sa obliecť :) môžeš si dať cesnak keď si chorá.. he-he a nemusíš riešiť ako sa budete bozkávať, keď ti páchne z úst.. už trochu preháňam.. ale mňa to fakt niekedy napadne :)
Otázka do pléna: Neni pozitívne mysliaci človek vlastne úplný magor? Tešiť sa z vecí, z ktorých sa tešiť nedá..

ta3

svoj strucny prispevok trochu rozvediem, pravdaze nestaci o niecom iba snivat a verit, ze sa mi to podari dosiahnut, pecene holuby nepadaju rovno do ust same od seba, o naplnenie svojho sna sa musime snazit, musime skusat kazdu moznost, spravit preto vsetko co je v nasich silach, za svojim cielom musime kracat trpezlivo a pevne, pripadne ciastocne neuspechy nas predsa nemozu odradit ak skutocne to nieco naozaj tuzime celym srdcom dosiahnut, sny ci ciele mozu byt male, velke a odvazne, myslienky a tuzby o ich naplnenie vlazne, ale aj velmi silne, prameniace z nasho najhlbsieho vnutra, netreba sa bat snivat ani o velkych, na prvy pohlad odvaznych cieloch, aj tie su dosiahnutelne, len si vyzaduju ovela pevnejsiu doveru v nase schopnosti, ovela silnejsie odhodlanie ich dosiahnut a velku trpezlivost.

pozitivne myslenie je vlastne o tom, ze aj v negativnych situaciach hladame nieco pekne, ono vzdy sa tam nieco najde, nic nie je iba biele alebo cierne, cize aj z negativnej situacie sa snazime vytazit tolko kolko je len mozne, ked uz nic ine, aspon sa z nej ponaucime, co nakoniec nie je malo

dexter

tak,
presne o tom to nie je...
nechapem tento hlupy americky koncept pozitivneho mysleniav style: ked nieco budem velmi chciet tak sa mi urcite podari.
hoadina! to by som potom myslel na to, aby mi spadla taska s milionom z neba, ale to je trochu uletene... (takto je to npisane v tom bestselleri Tajomstvo, ale to je smiesne) resp. je to len jedna polovica.

pozitivne myslenie je hlavne o tom, aby sa clovek nevzdaval. ak sa mu aj nieco nepodari, ak sa mu stane nieco zle... treba pozerat doprdu na nejaky ciel, poucit sa z chyb atd. a nie iba si pasivne mysliet

kafe

Ja si myslím, že pokiaľ tomu veríš len vo svojej mysli, tak sa môžeš aj pokrájať, ani 50 rokov pozitívneho myslenia ti nepomôže. Keď zjednotíš myseľ so svojím vnútrom (srdcom), vtedy +myslenie asi funguje. Sebavedomie je vec tvojho srdca, pracuj najprv na tom, aby si TY SAMA SEBA vnímala ako skvelú, zaujímavú, v niečom talentovanú/šikovnú babu.. poznaj svoje dobré i tienisté stránky.. keď budeš poznať sama seba, keď naplníš svoje vnútro láskou, pokojom a istotou, možno dokážeš ovplyvňovať a riadiť aj svoj život a dosahovať to čo chceš. Ale myslím si, že to nedokážeš, ak si prázdna, neistá.. to hovorím z vlastnej skúsenosti - nech som sa snažila jak blázon a verila, že to dokážem, nedokázala som vôbec nič.
A tiež jeden detail - pozitívne myslenie spočíva v tom, že negatívne situácie, ktoré všetci ofrflú, ťa vôbec nerozhádžu. Že aj keď prídeš trebárs o ruku (zmeškáš autobus, stratíš peňaženku, opakuješ semester...) potešíš sa tomu, že si vôbec na žive (druhý bus ide hneď skoro ráno, stratila si peniaze ale máš doklady a nemusíš ich prácne vybavovať, študuješ síce o kus dlhšie ale nikam sa neponáhľaš, deti ti doma neplačú od hladu...)

ta3

naozaj sebavedomie je len a len o psychike a je velmi dobre, ked veris, ze nieco dosiahnes, no a je uplne super, ked nielen tomu veris, ale o tom ani na sekundu nezapochybujes, ze sa to splni, potom sa Ti to naozaj splni, je to iba otazka casu, ale splni

lleyla

ano, je to o pozitivnom mysleni, musis sa snazit o to, co chces a verit v uspech. a je aj dolezite ako posobis na druhych, nikto nebude mat rad zamracenu babu s pohladom do zeme. takze hlavu hore a usmev!:)