Vysoky pulz nad 100

Príspevok v téme: Vysoky pulz nad 100
mimi212

Dobry den, moj pulz sa pri necinnosti pohybuje okolo 101 rano a v priebehu dna sa vysplha na 120 az 130 uderov za minutu. nedajboze idem pesi po schodoch myslim si ze umieram z nedostatku kyslika a nadychnutia sa vtedy mam 160 uderov. cim to moze byt sposobene? nizsi ako 100 ani nemavam, raz za cas 98.. castokrat sa vyskutne naval tepla a nahle busenie kedykolvek v priebehu dna. viem ze by som mala asi ist k lekarovi, ale vie mi niekto povedat co to moze byt, nech sa viem pripravit ? stitna zlaza alebo... ?
dakujem

AdamKrt

No, napr. moze za to, ak pijes malo vody a este k tomu ked nesportujes, mas slaby organizmus a kazda zataz je potom pre telo omnoho vacsia.

Laura1

ahoj mimi2l2 zdieľam názory angiee a olé.Akciu srdca lOO v kľude a l3O a viac po záťaži,začni riešiť.Začni vyšetrením u obvodného lekára,zmeranie TK a pulzu.Ak bude pretrvávať zrýchlená akcia srdca ,odošle Ťa na Ekg .OL Ťa vyšetrí a indikuje k odberom krvi podľa klinického nálezu pravdepodobne KO,plazmat.Fe,mineralogramu vrátane s-Ca,s-Mg,glykémie,lipidov.Vyš.moča.V spolupráci s internistom indikuje ďalšie vyšetrenia u odborných lekárov.Mám nedávnu skúsenosť v našej rodine.Moja príbuzdná, mladá pracujúca mamička, mala podobné ťažkosti-ale vďaka vyšetreniam a liečbe sa už cíti oveľa lepšie.Bola v liečbe endokrinológa,stav sa normalizoval po minimálnej thyreostatickej liečbe.A bola nútená zmeniť svoj životný štýl a filozofiu ,nájsť si trošku viacej času i pre seba,na jedlo,oddych,rozdeliť domáce povinnosti,naučiť sa nepodliehať stresu a určiť si priority,lebo naozaj sa nedá všetko stihnúť, ako by sme si to predstavovali.
Tvoje srdce Ti žaluje,niečo nie je v poriadku,možno má málo kyslíka,alebo kália,alebo magnézia,alebo je stresované hormónmi štítnej žľazy,alebo bojuje so zvýšeným tlakom,alebo jeho zrýchlená akcia je prejavom nedostatočnej hydratácie a výživy,alebo má problémy samo so sebou,alebo so stresom z Tvojho sociálneho alebo pracovného pozadia...Nechcem,aby si si začala myslieť,že si chorá,ale neignoruj svoje srdce-zvládne veľa ,bije pre Teba vo dne, v noci.A ak budeš mať čas, prečítaj si na našom fóre príspevky o výžive, chorobách,spôsobe stravovania ,sú zaujímavé.Všetko bude v poriadku. zdravím

ejka31

Ja som mávala podobný problém, aj keď nie až v takomto štádiu, nemala som stále taký vysoký pulz, ale keď mi vyskočil k 100 alebo nad 100 cítila som búšenie, točila sa mi hlava, proste bolo mi zle... Chodila som na kardiológiu, moja diagnóza bola tachykardia, brala som istý čas lieky a časom sa to tak upravilo, že momentálne mi nie je nič a som fit :)takže určite treba ísť k lekárovi, ten ti najlepšie povie, čím to môže byť spôsobené ;)

Súrne Súrne

Zlatá duša ! A to ešte máte čas písať do internetu? Málo by vás to trápiť , už ste mali byť u lekára alebo u psychológa. Nečakať na nikoho !!!! Rady na diaľku sú nespoľahlivé.

Angiee

mimi tazko povedat...moze to mat vela pricin moze to byt stitna zlaza ako si napisala,moze to byt zo stresu,ako si na tom s pohybom?ak nesportujes vobec moze to byt aj zla kondicka...moze to byt z nadvahy...tu na fore ti nik nepovie co ti je...chod k lekarovi na kompletne kardiologicke vysetrenia(EKG, ECHO, Holter)daj si spravit KO...ak sa nic nanajde tak smer endokrinologia... inak ti poradit neviem

olé

mimi to myslis naozaj vazne, ze na zaklade tychto infosiek my ti stanovime dg?

co tak zajst za odbornikom? vies kde sidli ambulancia tvojho praktickeho lekara?