Antikoncepcia kazí zuby?

Príspevok v téme: Antikoncepcia kazí zuby?
slecna333

Ahojte, dnes som bola u zubárky a našla mi dva kazy. Zuby si pravidelne čistím kvalitnou zubnou kefkou, dávam si záležať, používam medzizubné kefky, zubnú niť a ústnu vodu, kvalitnú zubnú pastu. Ako sa dá kazom teda predísť? Ona mi povedala, že to môže byť tým, že užívam antikoncepciu, vraj to spôsobuje vyššiu kazivosť zubov...vie o tom niekto niečo? ...ďakujem

whee_ee

no, neviem, čo je na tom pravdy, ale beriem hak pomaly tri roky a zuby mám v poriadku, navyše mi dr. vždy na preventívke povie, že mám pekné zuby a sem tam takú bodku, z ktorej sa mohol vyvinúť kaz, ale zmineralizovalo to, takže to netreba vŕtať, ani to nebolí, nerastie.. Kebyže HAK kazí zuby, tak ich už mám asi prevřtané :))))))

slecna333

tiež som brala HAK najprv jeden a pol roka, potom som ju na rok vysadila a teraz zase už vyše roka beriem...ale ak mi to má spôsobovať takéto problémy, tak neviem či ju zase nevysadím:( uplne ma tým zaskočila, predtým som niečo také nepočula...

rew

slecna333> doteraz som nic take nepocula.. osobne som brala HAK asi 2-3 roky.. potom prestavka a teraz zas uz druhy rok.. a ziadna vyssia kazivost ani vtedy ani teraz.. to len osobna skusenost, netvrdim ze je to pravidlo..
cholesterol som aj ja mala pri preventivnej zvyseny.. ale vraj len ten dobry.. no tiez sa nestravujem nejak extra nezdravo.. aj ked mozno vela cukru.. na druhej strane pri zeleze hovorila ze ho mam velmi vela.. takze to slabsie/kratsie krvacanie asi ma nieco do seba :)

lulu22

ahojky. tak na to ti odpovedat neviem, bo ja som si myslela, až donedávna, že mne osobne antik.len pomáha. ale bola som prekvapená, ked mi moja obvod.lekárka povedala, že mám zvýšený cholesterol/a pritom ja sa zdravo stravjem, cvičím, vela pijem a pod./a pýtala sa, či beriem antikoncepciu a že to môžem mať z toho?!!