Migrena

Príspevok v téme: Migrena
JULKO

Ahojte vsetci, uz 5 rokov sa licim na migrenu vzdy mi zacne tak v tomto jesen obdobi opakuje sa niekolko krat tyzdne. Beriem Quarelin bolest sa mi pomaly stupnuje citim ju za okom dokonca aj v lavom spanku po tabletke prejde vzdy tak za 25min. Stva sa to aj vam lebo vsade citam ze trva niekolko dni ale u man bez liekov trvala tak 2 hod a postupne odznievala. Vzdy potom mam strasny pocit unavy.Nikdy nezvraciam ani nic len ta bolest je silna a slzy mi oko a tecie z nosa Mate s migrenou niekto podobne skusenosti. Dakujem za rady.

9titinka5

mne pomaha s migrenami cbd 30 percentne kupujem u vitariana v konopnom oleji, cca po mesiaci som citila zlepsenie

LINKOVICOVA

caute migrenici.uz 8 rokou ju mavam,a fakt uz neviem c s nou,minuleho roku som bola aj na mag,rezonancii,a migrena je stale so mnou.horsie premna ze ju mavam s aurou a kedykolvek,nezaberaju ani lieky,beriem priamo na zachvat relpax a nic,proste pretrpiet bolest,uz neviem ako dalej,caute.

AChantall

Pre všetkych MIGRENIKOV : odporúčam nosiť orgonitové prívesky, znižuju bolesť aj frekvenciu migrénových záchvatov a pomáha aj pri menštruačných bolestiach.

Podotýkam, že ho raz za 3 dni položiť do misky so studenou vodou a ked sa dá nabíjať na slniečku...

Veľa šťastia a zdravia prajem...

kamienky.blog.cz

Lubino385

@ jjjjjjj - Som rad, ze som Ti trochu pomohol. Lepsi vysledok by si dosiahla, keby si si dala hned na zaciatku migreny.

Inak co sa tyka mojej migreny, konecne som podla vsetkeho objavil ozajstnu pricinu. Nasli mi Histaminovu intoleranciu (HIT), co je tzv. "kvazi alergia", ma rozne priznaky medzi ktore patri aj migrena. Spusta sa po konzumacii nevhodneho jedla. Ako prevencia funguje jedno antihistaminikum denne (napr. Zodac) a vitaminy B6 a C (multivitamin). Odporucam knihu Histaminova intolerance - Thilo Schleip. Mne to fixlo problem a som happy...

jjjjjjj

pre Lubina 385 - dobre som sa minulý týždeň pobavila na Tvojom babskom recepte - kým som včera nechytila migrénu - od rána v práci, to som skoro zahynula lieky na migrénu som mala doma, algifen 40 kvapiek nepomohol.... a poobede som si naliala štamprlu domácej marhulovice-nohy do lavóra a teplý rašelinový obklad.... A už sa na tvojom recepte nebavím, som ti vdačná - nie je to 100%, ale o mnoho mnoho lepšie.. dakujem jana

Leela333

Ja mávam migrény už...no bude to piaty rok, takže pekne dlho. A nič konkrétne mi nepomáha. U doktorky som sa liečila vyše 3 roky, ale veľmi mi nepomohla. Poslala ma na kadejaké vyšetrenia, ale nič mi nezistili. Mávam to pri zmene počasia, takže s tým bohužiaľ nič nenarobím. Kedysi to bolo aj z nedostatku tekutín, ale teraz si dávam pozor, aby som vypila aspoň tie 2 litre denne. Mala som všelijaké tabletky: Ibalgin (aj keď to je pekné svinstvo a vždy mi to bolesť len zhoršilo, tak som to prestala užívať), Nalgesin (ten fungoval istý čas, ale myslím si, že som si na to zvykla a prestalo mi to účinkovať), Panadol Ultra Rapide (to isté, kedysi mi pomáhal. Teraz si ho musím zarobiť aj dvakrát aby mi pomohol, čo nie je dobré :/..) aj Frovamen na predpis. Aj som skúšala také veci ako piť kávu (vraj to niekomu pomáha) a podobne... Proste nič.

Fakt najlepšia vec je spraviť si mätový čaj, natrieť si spánky Kosmínom (taká masť pri migréne - odporúčam!) a ľahnúť si hneď spať. Keď nie som práve doma a nemôžem si ľahnúť, len si dám ten Kosmín. Neodstráni to migrénu, ale tá bolesť nebude až taká intenzívna. Verte mi, mávam veľmi silné migrény dokonca občas zvraciam.

A k tomu alkoholu.. ja by som to neskúšala, lebo alkohol je práve jednou z vecí, ktorá spúšťa migrénu.