Dlhodoba menstruacia

Príspevok v téme: Dlhodoba menstruacia
Danica3

Dobry den.
Mam taku otazku. Krvacam uz od konca augusta, dodnes iba s jednodnovou prestavkou. Pred troma rokmi som s tymto problemom bola u gynekologicky, prehliadka ani sono neukazali nic divne. Poslala ma domov s tym ze su to len hormony a ze v mojom veku (vtedy 15 rokov) je to normalne a, ze ak sa to neda do 2 tyzdnov do poriadku samo, mam prist a rovno mi predpise Duphaston. A este nieco, v podstate mam cyklus v lete pravidelny ako hodinky, dokonca presne 28 dni, vacsinou sa to pokazi ked sa ochladi. Neviem, ci to moze mat s tym nieco spolocne. Vyskusala som uz vselico, kvapky na cinnost vajecnikov od Valovica, alchemilkovy caj, sojove fytoestrogeny... Nic z toho mi zatial dlhodobo nepomohlo. Nemate nejake skusenosti s tymto problemom? Nejake domace tipy? A este by ma zaujimalo, ci mi bude gynekologicka zase robit tie iste vysetrenia ako tie, co uz mi spravila, vratane prehliadky a rovnako ake vysetrenia by sa v mojom pripade mali urobit. Dakujem vopred za odpoved.

RNG

Na poruchy menstruacie, PMS a podobne je dobre brat najma yam(2 gramy denne) tiez pupalkovy olej, damianu ,black cohosh a Dong Quai.
Yam pomaha znizit aj vysoky prolactin, co zabranuje otehotneniu.

timeeaa1

dobry vecer,mam 28 rokov mam jedno dieta,nikdy som nemala problemy z menstruaciou az ked cely marec som nedostala,potom to prislo samo v aprili zaciatkom takym spinenim trvalo 2 tyzdne hned nato som dostala tak stredne silno,bola som na sono aj ma vysetrily nevidely tam ziadny dovod jedine ze hormonalna porucha,dali mi lieky cyclo3fort,ascorutin a norethisteron brala som 10dni ono to zastavilo,hned na 2 den ako som prestala brat mam znovu tak stredne silnu aj menstruacne bolesti co som pred tym nemala,velmi sa bojim co to moze byt cakam co pride z cytologie a ked sa to bude pokracovat mam ist na kyretaz,ani toho sanebojim len ci to nie je neaka rakovina poradte mi dakujem

flowii91

Dobrý deň. Už tretí mesiac beriem Duphaston na vyrovnanie cyklu menštruácia sa mi krásne upravila na presne pravidelnú 5 dnovú menštruáciu a zrazu po treťom mesiaci mi prišla len slabučká jednodňová menštruácia. Tiež ma bolia aj bradavky ako posledné dva mesiace pred menštruáciou ale menštruáciu nemám. Robila som si aj tehotenský test no vyšiel negatívny. Čo si o tom myslíte čím to môže byť zapríčinené? Ďakujem za odpoveď.

flowii91

Dobrý deň. Už tretí mesiac beriem Duphaston na vyrovnanie cyklu menštruácia sa mi krásne upravila na presne pravidelnú 5 dnovú menštruáciu a zrazu po treťom mesiaci mi prišla len slabučká jednodňová menštruácia. Tiež ma bolia aj bradavky ako posledné dva mesiace pred menštruáciou ale menštruáciu nemám. Robila som si aj tehotenský test no vyšiel negatívny. Čo si o tom myslíte čím to môže byť zapríčinené? Ďakujem za odpoveď.

chloeee

hej hej, je celkom dobrý. Síce mne hned nepomohol ,ale dal ma dokopy. Jedinou takou nevýhodou je, že podporuje tehotenstvo :-/ takže bacha :D
mne robili : kompletnú prehliedku, ultrazvuk a brali mi krv na ( štítnu žlazu, hormonálny profil, krvný obraz a dokonca aj tehotenský test mi robili ) takže tak.
A to vyšetrenie počas toho sa dá..ja som si aspoň už zvykla :) Horší je zubár :D

Danica3

A ake vysetrenia ti robili? Ja sa chystam uz k doktorovi tento tyzden asi. Hadam uz mi da lieky nech mam pokoj lebo je to dost neznesitelne. Citala som, ze ten Duphaston je dobry, ze to zabera.
Ja mam zly pocit len z toho prezerania, kedze stale krvacam. Tak si myslim, ze by mi to bolo dost neprijemne. No som zvedava teda ako dopadnem.

chloeee

ahojkyy :) no ja mám s týmto až nadmerné skúsenosti. Tiež som si toho užila. Mala som vyše mesiaca fakt že silné krvácanie. Po dvoch týždnoch toho krvácania mi predpísala Duphaston, ktorý som užívala 10 dní a počas brania sa malo krvácanie zastaviť. Až na to,že mne sa nezastavilo, takže po všetkých možných vyšetreniach, z ktorých nič nezistili, jedine že mám pošahané hormony mi začali pichať injekcie, vyše týždňa každý deň. PO tretej sa krvácanie úplne zastavilo a za niekoľko dní som začala zase. Ale iba nejakých 5 dní a potom sa to dalo už do poriadku.Síce som to mala od júna až skoro po začiatok augusta tak doteraz beriem Duphaston.
Neužila si pred tým tabletku "po" ? Hm mne aspoň tak povedala na gynde, že to nie je ovplyvňované ničím a že "občas" sa to stáva. Až na to,že ja to mám pravidelne od 14tich raz do roka :-/
Držím palčeky a potom daj vedieť, radila by som ti ísť k doktorovi, nech ti na to niečo pichne, lebo to fakt že nie je normálne. Aspoň mne to pomohlo. :) ( presne si nepamatám, ako sa volala tá vakcína, ale ked to budeš potrebovať, tak ti to zistím)