Zahlienene horne dychacie cesty

Príspevok v téme: Zahlienene horne dychacie cesty
maagdaa

zdravim,
chcela by som sa popytaj, ci mi neviete nieco doporucit, mam velmi zahlieneny nos, vyse nosa az po hltan, ci ako sa to vola neviem prese, jednoducho aj ked si dam kvapky do nosa, neustale mam pocit tazkeho dychania, ale neviem tie hlieny vykaslat, este som nieco taketo neprekonavala..
dakujem za kazdu radu.

Lina16

Ahojte, ja mam podobný problém - večne zahlienená, ten hlien mi tam sedí ako žaba a nedá sa vysmrkat, dýcham uplne cisto, ale akoby na koreni jazyka to sedelo a viem to akoby prehltnut..uz mam ten problem aspon 5 rokov a neviem sa ho zbavit, solmucol je blbost, nepomohol vôbec, ani spreje do nosa (rozne som skusala) a bola som asi u 4 doktorov a na roznych testoch, mam vraj alergiu na plesne, brala som lieky, ktoré mi v podstate nič nerobili s tým zahlienením...asi skusim vysadit uplne mliečne výrobky a pokusim sa aj sladkosti a muku obmedzit...a uvidíme..Má niekto radu, čo ešte by sa dalo robiť? ďakujem

- mira

Mamina, kašľom sa telo snaží odstrániť nánosy hlienu z dýchacích ciest, prečistiť sa.
Pomôžeš mu len tak, že prestaneš dcérke dávať zahlieňovacie potraviny - v prvom rade mlieko a mliečne výrobky bez výnimky. Ďalej sladkosti, bielu múku a živočíšne tuky okrem rýb. Ak je tam "bacil", zápal, na vine je cukor a priveľa ovocia. Dieťa prestane mať chute na sladkosti ak mu budeš dávať obilné kaše z celozrnných obilnín. Tými sa dobre zasýti. Na dýchacie cesty prospieva hlavne kaša z ryže natural domäkka uvarená a z pšena. Zápal odstráni podávanie zelenín , krátkodobo alebo strednodobo tepelne upravených.

Ak si myslíš, že potrebuje mlieko kvôli vápniku, nie je to pravda, pretože vápnik z mlieka je ťažko vstrebateľný a nesie privela nežiadúcich účinkov, vrátane prekyselenia. Výborne vstrebateľný vápnik obsahujú sezamové semienka, ďalšie druhy semien a zelenín. Sezam jemne opražíš a rozdrvíš, je chutný a dieťa bude mať zúbky ako perličky.

mamina416

vie mi niekto poradit,dcerka od oktobra bola vkuse na antibiotikach,kym je doma v pohode to prelieci akonahle vsak je tri dni v skole hned sa jej vrati suchy drazdivy kasel,som uz bezradna,kazdy vecer ju nenormalne dusi.Lekar nam oznamil,ze ma akysi bacil v nose,ktory jej to sposobuje.

RNG

Preplachovanie vodou sice odstrani nahromadene hlieny, ale nepotlaci infekcie.
Na potlacenie infekcii treba pouzit roztoky, ktore su klinicky ucinne na znicenie roznych mikrobov.
Alebo zobrat tak velku davku prislusnych antimikrobialnych, ze vytvoria v celom tele dostatocne vysoku hladinu na potlacenie infekcii a odhlienenie.

RNG

Potlacanie alergie chemiou(dnesne predpisove patentovane lieky povacsine) prinasa do tela neprirodzene latky, ktore telo zamoruju.Vysavanie byty, najma podusiek, matracov s vysavacom z HEPA filtrom trochu znizuje mnozstvo alergenov z roztocov, mnohi ludia sa ich zbavili do znacnej miery odstranenim kobercov a pouzitim specialnych matracov s oblieckami, co neprepustaju supinky koze ,cim nedaju moznost roztocom sa rozmnozovat.Hruba obliecka na tych matracoch sa viackrat do roka perie v silnych pracich prostriedkoch a susi za vysokeho tepla
Viskoelasticke matrace a nafukovacie vzduchom su tiez dobra alternativa. Tak isto na nich das specialne obliecky, hrube a huste, ktore treba prat viackrat do roka.
Paperove podusky su obzvlast nono, lebo pre roztoce je aj to potrava.

RNG

Nuz na alergie su dobre quercitin(3x500 mg), vitamin C(3x1 gram), boswelin(2x500 mg), bromelain(2x1000 GDU +) pripadne aj ine cistiace enzymy, najma proteolyticke.
Na odhlienenie pomaha aj forma aminokyseliny, NAC=N acetyl cystein, na slovensku aj pod menom acc.
Davka je minimum 2x500 mg.