Nadmerne ochlpenie u zeny

Príspevok v téme: Nadmerne ochlpenie u zeny
janaaaaa

mam pocit ze mam nadmerne ochlpenie na tele. vsimla som si ze neiktore zeny maju fuzy nad perou, no tie ja velmi vyrazne nemam. ale mam chlpy vyrazne cierne pod pupkom na podbrusku, predkolenia mam naozaj dost chlpate a stehna tiez , hlavne na vnutornej strane. chlpy mam cierne hrube,asi ako chlap. dost ma to trapi. aj ked sa dokladne oholim, tak mi vidno bodky po chlpoch a na druhy den uz vidno aj chlpy.
jedna sa o nejaku hormonalnu poruchu? alebo je to jednoducho geneticky dane? ake vysetrenia by som mala podstupit? mam 22 rokov..

aniNa123

Ahojte mám 14 rokov a mám nadmerné ochlpenie. Chlpy mám na celom tele a strašne sa za to hanbím. Kvoli tomu ani na telesnej necvičím. Rastú na bruchu chrbte na vnútroných stehnách o nohách a rukách už ani nehovorím rastú nad hornou perou a minule som si všimla ze rastú aj pri ušiach. Boli sme na endokrinologii a hormóny mam úplne v poriadku. Všetci dokonca aj lekárka mi hovoria že to zmizne. Minule nás v obchode zastavila žena z modelingovej agentúry.... Čakám kým zavolá mame. Strašne sa chcem stať modelkou ale jediná zábrana sú tie hnusné chlpy. Veľa krát som sa preto chcela zabiť. Fakt neviem čo budem dalej robiť

diannnaaa

Ahojte. ja mám doma lasérový epilátor tento: -odkaz odstránený- a som s ním úplne spokojná ..- jasné že výsledky neuvidíte po týždni, ale chce to trpezlivosť, keďže to nie je také silné ako v salóne.. keby bolo tak by sa asi polovica žien kvôli kráse a hladkej pokožke dopálila))

ASa

Mám problém,mám 14 rokov,viem ze by ma to nemalo v tomto veku trápiť ale naozaj sa koli tomu trápim
Mam husté čierne chlpky na bruchu,na chrbte, aj nad horonou perou
Na rukach mám taktiež čierne dlhé chlpy.
Vedeli by ste mi niako poradiť?
Môže to byť niaka porucha?
Veľa ľudí mi hovorí že som v puberte a že mi to vypadá ale ja si nemyslím..

ANGEL-DEMON

gargamel :-D neboli sme v tej istej banke? :-D aj ja som taku videla v banke... a raz jedna pokladnička v tescu uplne des...
ja som sice mala na rukach chlpy stredne tmave, ale take ze v lete ked som bola opalena ich nebolo vidiet, no ako som si bola vytrhala epilačnmi paskami odvtedy mi uz rastu svetle.. kupila som si epilátor , no a uplne mi ruky staci prejst 1x za 2 mesiace -uz mi ani nerastu,.. neznašam chlpy a take je to príjemne taka jemna pokožka, bez chlpov..

1gargamel11

Toto je na ženách úplne nechutné. V banke pri podpisovaní papierov som jednu takú mladú videl fuj. Mala blúzku po lakte a od zápastia úplne tmavé chlpiská velikánske na rukách bolo mi na grcanie. Prečo si to neoholí alebo noenosí sveter aspoň. Nechcem vedieť čo musela mať na nohách a ešte k tomu odfarbené vlasy peroxidové na blond úplne to kričalo. Hnusné tmavé chlpy fuj.

Sugar

Ahojte. Aj mna trapi vela chlpov tak asi ako vsetky vas tu na fore. Mam otazku..nad hornou perou si to chodim davat trhat kozmeticke cukrovou pastou. Je to super odkedy mi to trha chlpky su jemnejsie a svetlejsie. Ale je pravda ze predtym som si to nikdy neholila ani nic podobne takze nemali kedy zhrubnut. Par chlpov mi rastlo na brade ale tie ked sa objavili vzdy som si ich vythla sama pinzetov. Az som raz bola u kozmetocky a ta mi povedala ze mam chlpky aj na brade ze mi to vytrhne. Ja som jej povedala ze sa bojim ze mi zacnu rast viac. Ani nie viac ale ja mam jemne biele chlpky po celej tvari ktore vsak ani nevidno. A ze tie zhrubnu alebo stmavnu ked mi proste vytrha celu bradu. Ani som sa nestihla spamatat a uz mi tam proste dala cukrovu pastu a vytrhla. Neviem co mam teraz robit. Mam v tom polracovat? To miesto som mala dlho hladke ale asi po 5 tyzdnoch zacali vyliezat tie jemne chlpky co tam boli predtym. A uz sa mi nezdaju az taka jemne..neviem ci to je len moja psychika. Mna tento problem totizto velmi trapi. Mam chlpy vsade. Brucho bikiny no katastrofa. Ale to ked nemam dokonale aspon skryjem. Ale co brada? Myslite ze mam v tom pokracovat? Alebo to nechat tak. Ako som povedala nad hornou perou mi rastu jemne ale na brade mam vela jemnych chlpkov a ked zhrubnu bude to hrozne strnisko. Som zufala

katulikkatka

Máš vela hormonov, to sa stáva... ! treba to riešit s doktorom my ti moc nepomožeme... ale dúfam, že neberieš antikoncepciu aj z toho to býva je tam vela hormonov... netráp sa tým to sa dá riešit ... hlavu hore .. ked budeš tehotná tak chlpky na brušku ta neobídu určite takže tak to som len doplnila aby si vedela že si neni jediná žena ! :) chod doktorovi a on ti niečo poradí možno aj v lekárni by ti poradili neviem :)

ZuZiK 141

vitavi - to vážne ako?
väčšiu somarinu som ešte nepočula.....
Nadmerné ochlpenie to je jedno či sa nachádza na tvári, bruchu, nohách, rukách ..... nieje spôsobené jedlom.
V prvom rade by ste mali navštívit svojho gynekológa.Môže to byť len hormonálna porucha(nadbytok testosterónu) čo sa dá napraviť vhodnou antikoncepciou.Mal by vás poslať taktiež na ultrazvuk, pretože tento problém môžu spôsobovať aj cysty na vaječníkoch. Ak lekár vylúči gynekologický pôvod mali by ste navštíviť endokrinológa . Ale vo väčšine prípadov zaberie hormonálna liečba .Je to zdĺhavejší proces ale dá sa toho zbavit. :)