Nenavidim skolu

Príspevok v téme: Nenavidim skolu
Julianka

viem ze s tym ma problem asi kazdy ciastocne.. nikto nechodi do skoly rad...ale ja to fakt neviem vydrzat...uz som v pokrocilejsom rocniku na strednej skole a kazdy den idem do skoly uplne s hrozostrasnymi pocitmi...v skole nemam ziadnych priatelov v podstate...neznasam predmety, ucitelov, priestory skoly, vstavanie proste vsetko...a bojim sa stale skusania, zlych znamok...co sa tyka znamok som extremista raz dostanem vybornu inokedy dost zlu znamku... vysvecko je nakoniec celkom dobre..ale ked dostanem zlu znamku som uplne v koncoch a myslim na to kazdu sekundu dna...citim sa akasi menejcenna...dalej strasne ma skola obmedzuje...mam plno konickov a aktivit (vacsinou samostatnych kedze som introvert) a koli skole na ne nemam cas....stale vymyslam ako sa uliat zo skoly a teda dost casto aj chybam...lebo to neviem vydrzat...ale cez taky volny den nejdem niekam s partiou alebo do baru...som doma a citam knihy alebo robim nieco zmysluplne vzdy... neviem vlastne co chcem od vas...snad som sa chcela len vyrozpravat...viem ze su ovela horsie problemy-toto je smiesne niekomu -ja viem ale snad aj to moze byt podnetom pre debatu...

domik868

Na strednej skole vydrz, hlavne ak mas kompu konickov. Tie ti mozu napovedat co studovat pripadne dalej. Ak mas vsak taketo pocity na vysokej skole. Rozmysli si, ci sa ti oplati ju studovat. Studujes, aby si sa naucila niecomu, co v buducnosti vyuzijes. Ak studujes iba kvoli titulu, zamysli sa, ci ma to trapenie vyznam. Lebo nakskor ta nebude bavit ani samotna praca, a ktoru ta skola pripravuje. Potom skus zmenit skolu.

Julianka *

:D moje nervy
uz nemusite reagovat, toto som pisala presne pred 2 rokmi :D boze, ked si na to spomeniem..
v prvom rade situacia sa odvtedy uplne zmenila..tu strednu som prezila nakoniec celkom v pohode, uspesne zmaturovala a dostala sa na vysnivanu vysku..teraz som v 1. rocniku..takze sa mam teraz co tyka tejto stranky vyborne, nerozumiem ako som sa mohla vtedy tak trapit, mozno som to aj trochu nafukovala, kazdopadne to teraz uz beriem len s nadhladom a smejem sa tomu

takze odkazujem vsetkym ktori maju takyto problem: nebojte sa, o nic nejde, snazte sa co najviac a najma sustredte na predmety ktore budete potrebovat vo svojom dalsom studium na ostatne kaslite :)

lala_156

škola je strašná aj pre mňa, nie si prvá ani posledná ktorá neznáša školu... v tvojom prípade by som asi skúsila zmeniť školu, možno by to pomohlo

limo

Nemôžeme to vidieť tak čiernobielo. Ja som napríklad strednú tiež neznášala, nemala som tam prakticky nikoho a veľmi ťažko som tam každý deň chodila, zo stresu som nebola schopná sa ani učiť, takže občas som mala problém aj zo známkami. Priznávam chyba bola určite aj vo mne, jednoducho mi tá škola nesadla a tak som rezignovala.
Teraz na vysokej je to sto krát lepšie. Samozrejme musím sa učiť neporovnateľne viacej, ale mám na to pokoj, vyhovuje mi že už netrčím v škole pomaly celý deň. Ale hlavne ľudia ma už berú omnoho lepšie, možno je to tým že sú už vyspelejší, aj keď stále nemám nejak veľa extra blízkych priateľov, je to v podstate fajn a cítim sa omnoho pokojnejšie. Môžem povedať že okrem určitých stresových situácií čo sa skúšok týka, mám tú školu celkovo rada.
Takže to že sa teraz momentálne na strednej necítiš dobre ešte nič neznamená, ubehne to rýchlejšie ako si myslíš, dozreješ ty aj okolie, a môžeš byť ešte omnoho šťastnejšie ako niektorý tvoji terajší spolužiaci.
Chce to len pokoj a vydržať.
Veľa šťasita

zewa

Ja mam pocit, ze to je len ospravedlnenie samej pred sebou za to, ze sa ti nechce. Lebo ked clovek povie, ze sa boji znie to lepsie ako ked povie ze je lenivy. A co tak menej rozmyslat a viac konat?
Inak mala som spoluziaka - tiez extremista bud sa naucil vsetko alebo nic a kazdy rok pravidelne koncil na psychiatrii.

Mimulus

V dnešnej dobe je úplne jedno v akej si partii a či máš okolo seba ľudí ktorým na tebe záleží. Z lásky a z priateľstva nevyžiješ a so stresu už vôbec nie. Aj ja som mal okolo seba skvelých ľudí, učil som sa perfektne a mám aj skvelých priateľov. Ale čo mám z toho keď za mesiac zarobím okolo 100 euro a kvôli financiám mi krachuje aj manželstvo a aj všetky vzťahy. Život nie je vôbec o tom kto sa ako učí a kto má akú partiu. Dnešný život je o kontaktoch, peniazoch o potláčaní princípov a hlavne o sebeckosti. Je to síce smutné ale je to tak - ak sa nebudeš spoliehať sama na seba tak nikdy nič nedosiahneš a budeš živoriť zo 100 euro. Všetko tak nejak s tými peniazmi súvisí - ak nemáš tie nepohneš sa, no ak si principiálny človek tak to budeš mať veľmi ťažké.

katcherinka

Mimulus: Rada by som sa toho zbavila, ale sama netuším ako. Viem, že život nie je ľahký. Vidím to na svojej mamine, ktorá bola na strednej v zlej partii a tým si posrala celý život. Nechcem tak dopadnúť a snažím sa zaprieť a makať, ale stále, aj keď s tým niečo dosiahnem sa cítim zle. To ma najviac štve, že mám stále stresy...

Mimulus

katcherinka vitaj v dnešnej modernej dobe plnej stresu. Dám Ti dobrú radu ak sa chceš toho zbaviť tak skús niečo aby si sa toho zbavila už teraz pretože ľudia sú ,,svine,,! Jednoducho v dnešnej dobe musíš byť priebojná na to aby si niečo dosiahla - známky ani titul Ti vôbec nič nezaručujú a na vysokej to bude ešte horšie. Bude sa bojovať zákernejšími zbraňami. Tak veľa šťastia na Slovensku.

katcherinka

Ahoj.
Neviem, či sme ten istý prípad, ale mám podobné problémy. Som druháčka na gymnáziu, inak otrasná škola, ktorú by som nepriala ani najväčšiemu nepriateľovi. Prvým ročníkom som prešla úspešne. Vtedy som si myslela, že tam kamarátov mám. Všetci boli milí, priateľskí... Človek by si až myslel, že to hrajú, nie?
Veru, aj hrali. V druhom ročníku mám problémy s tým, že ešte aj moja jediná spriaznená duša sa totálne zmenila a ja som zistila, že skupinka dievčat pijačiek ma ohovára, nič som im nespravila... Aj v prváku som často chýbala. Teraz sa to snažím obmedzovať, ale zo školy mám také stresy, že ráno zvraciam a je mi neskutočne úzko. Pri tejto rozbitej psychike ma rozhodí každá horšia známka a ja som v zápätí úplne na dne. Mamina si myslí, že tie moje zdravotné problémy sú iba fyzickým problémom a ja neviem, či jej to povedať alebo nie. Určite by to pochopila? Neviem... Nie som sprostá, teraz sa nechcem chváliť, ale vždy som končila ročník, aj na základke, s jednotkami a pár dvojkami, aj bez učenia... Ale, teraz sa musím učiť také predmety, ktoré jednoducho neviem, ani keď sa tomu doma venujem. (Matematika, chémia, fyzika... sú úplne mimo mňa.)
Už sa neviem dočkať vysokej školy, kedy sa s nikým zo strednej neuvidím a budem konečne študovať to, čo ma baví.
Držím ti palce. Dúfam, že to obe prekonáme a tie, v postate, posledné roky prejdú ako voda. :-)