Veľke pysky ohanbia - možná kvasnková infekcia?

Príspevok v téme: Veľke pysky ohanbia - možná kvasnková infekcia?
Nikushqa

Ahojte. Mám 13 rokov, dlho tu blúdim po všelijakých témach, hľadám odpovede ale stále presne neviem, čo robiť. Potrebovala by som poradiť ohľadne témy, ktorá sa tu vyskytla už viackrát.

Za 1.: mám zväčšené pysky ohanbia (mávam depresie, ale už to nieje také súrne, sú aj dôležitejšie veci, že? :) )

Za 2.: Mám podozrenie na kvasinkovú infekciu. Ten pocit mám už asi cez rok, mám hrudkovitý, niekedy žltkastý alebo hlienitý výtok, občasné svrbenie na povrchu ktoré ale vždy prejde, aj nedávno som mala, ale to sa upokojilo (brala som antibiotiká, možno to bolo z toho) avšak výtok ostal, nezapácha, nesvrbí len proste je. Myslím, že od malička mám aj oslabenú imunitu (heh, pravidelná návšteva lekára je počas jesenných a zimných dní u mňa samozrejmosťou). Vývin u mňa prebehol dosť rýchlo, prvý menzes som mala ako 8 a pol ročná, teraz mám 170 cm a ostatní mi tipujú tak na 15-16 rokov. Ale k veci, ak je sú to kvasinky, prosím neporadíte mi ako sa toho zbaviť? Ale nejakou ľahšie dostupnou, prírodnou cestou, bez mastičiek, čípok a tak. Moja mama, babička aj Dedko (no jo, doktorov do aleluja :D ) sú gynekologici ale im to povedať nechcem, bojím sa. Teda...bojím alebo handbím, ako sa to vezme. O takýchto veciach s nimi nerozprávam, možno som hlúpa, ale na to nemám odvahu. Preto sa obraciam na Vás, prosím o radu. Ďakujem pekne. :)

xnikolx

Ahoj,potrebujem poradiť..mám zväčšené pysky hanbia,mam aj výtok a svrbí to..vôbec neviem z čoho to je prišlo to z ničoho nič...viete niekto poradiť?Dakujem

xyxyz

podla mna to je tiez dost divne taketo vysetrovanie v ramci rodiny..ale tak nic by sa babe nestalo, keby sa mame zdoveri, ze ma svrbenie, vytok..nemusi ju ani vysetrovat a hned bude vediet co je jej dcere..ja ked som zacala mat taketo problemy mozno v 14. rokoch, tiez som sla za mamou, neni sice odbornik ale isla do lekarne, kupila mi masticku, problemy prestali, hotovo

macka26

nikuska. ries to, aby si nemala v buducnosti problemi. je kopec lekarni inych a aj lekarov. nezanedbaj to

a sory. ale je neprofesionalne a neeticke aby svoj muz rodil svoju zenu, a otec vysetroval svoju dceru.. a minimalne je chore, ak by dcera mala zaujem aby jej otec bol jej gynekolog..

taktak

janab, myslim, ze zdrave je ked otec nestuduje genitalie vlastnej dospelej dcery, myslim, ze zo studia, praxe, kliniky pozna vela kvalitnych dokotorov a vie odporudict dcere. Vazne sa mi to zda zvratene, priam chore.

janab

taktotak:

neviem či je to zvrátené, ale myslím si, že je to o prístupe rodičov k deťom a naopak..viem si predstaviť, že môj otec a mama sa o mna starajú celý život a ked dospejem, tak už sa nemusia o mna starať, ale ked sú lekári, tak čo, pôjdem k inému..ved môj otec sa vyzná a ja mu dôverujem a mám stále opateru..a keby dcéra rodila, tak kto to odrodí?..nechá to otec svojmu kolegovi?..poznám gynekologa a funguje to tam takto a apoznám aj gynekologičku ,ktorá sa stará o svoju dcéru a aj ju odrodila...si myslím normálne v normálnych vzťahoch..možno je to pre niekoho chorý prístup, ale je to vec danej rodiny a pre nich je to úplne o.k. Viem si predstaviť prudérnych gynekologov, ktorí svoje dcéry posunú svojmu kolegovi a potom sa určite informujú v akej sú zdrav. kondícii.

Nikushqa

AdamKrt

Ano, uznavam nemala, ja som ale nemala ani ponatia co mi je v tej dobe ked to zacalo. Neviem ani kedy to zacalo. Dakujem za radu :) fakt...som potrebovala nakopnut :D Zajdem tam, urcite zajdem bud tam alebo tam, chcem to napravit.

AdamKrt

Nikushqa:

hladas Ty pomoc, alebo hladas vyhovorky, preco sa to neda ? Snad to neni jedina lekaren... Gynekologa si tiez moze vybrat ktoreho chces a rodicom povedz, nech Ti nejakeho odporucia. Nehraj sa tu na hanblivku, je to normalna vec. Kludne sa Ti moze stat, ze po takej dlhej dobe budes mat nejake vaznejsie problemy. Nemala si to zajst tak daleko. Mozno o par rokov si preto budes buchat hlavu o stenu...