sauna a nizky tlak

Príspevok v téme: sauna a nizky tlak
luckaliu111

je bezpecne navstivit saunu ak mam nizky krvy tlak? vsade som sa docitala ze je problem vysoky tlak, o nizkom sa nikde nepisalo, ale pre istotu sa chcem spytat kym vyvediem daku "hlupost" :)
v beznom zivote s nizkym tlakom nemam problemy, raz za cas - ale to naozaj ojedinele sa mi kruti hlava ked som vo vydychanych priestoroch.
mozem teda navstivit saunu? a ako casto to je vhodne? chcela by som si tym zlepsovat imunitny system, dakujem

kitty86

Potvrdzujem ja mam nizky tlak a sauna mi nijak neublizila ked som si davala pozor. Treba sa pred tym naozaj vela napit aby ti neprislo nahle mdlo z dehydratacie a netreba to prehanat s dlzkou saunovania. Mne osobne staci tak 15-20 minut a koncim lebo potom mi uz naozaj dokaze prist zle.

janab

Sauna áno, veľa piť, ale vyvarovať sa prejsť z horúceho prostredia (cievy sú roztiahnuté) do úplne chladnej vody (cievy sa zúžujú), aby sa niečo nestalo..postupne ochladzovať telo..pomaly.

ivana45

luckaliu, sauny sa nemusis bat. Predtym sa dostatocne napi, fajn su mineralky.
Ochladzuj sa nie v bazele s ladovou vodou ale pod sprchou a postupne ochladzuj vodu, zacni mierne teplou, skonci studenou. Ladovu mozes vynechat
.

rew

luckaliu111> neviem ako je to z medicinskeho hladiska, ale vlastna skusenost: mam pomerne nizky tlak(bezne okolo 95/65), ked som v horucej vani, zvykne mi prist zle.. v saune som bola parkrat, bolo to ok, raz sa mi zatocila hlava ale chladna sprcha to hned spravila.. podla mna max co sa moze prihodit je ze ti klesne tlak a omdlies, takze by som odporucala mat spolocnost a vyskytovat sa v polohach kedy si pri pripadnom pade neublizis :)