Vyrovnanie zubov

Príspevok v téme: Vyrovnanie zubov
lee_en

Chcem sa opytat,ze kolko ma moze vyjst strojcek na zuby,ked som uz neake tie tri roky nebola u zubara a ani len na preventivke.
Mam aj neake tie kazy...
a este sa chcem opytat,ze ci musim mat cely chrup v uplnom poriadku aby mi mohli nasadit strojcek.Totiz o par mesiacov mam 18 a viem,ze od 18ky to poistovna nehradi...dakujem vopred za odpovede

Eva531

Ja som platila za prvu konzultaciu nieco okolo 190 €, v den nalepenia strojceka priblizne 1360 € (horny a dolny spolu), ked sa na kontrole vymenia dva obluky (horny a dolny), platim 100 € (oba spolu), za kontrolu bez vymeny obluka 23 €, na kontroly chodim priblizne v dvojmesacnych casovych intervaloch, strojcek budem mat dva roky, zatial mam za sebou dve kontroly, na druhej sa vymenili dva obluky, na prvej sa nemenilo nic. Ako dospela si vsetko platim sama, chodim k sukromnicke do Bratislavy a mam kovovy strojcek bez gumiciek, selbstligierende Brackets. Strojcek som dostala v auguste a zuby sa pekne posuvaju a v porovnani s tym, ake som ich mala pred nalepenim strojceka priserne krive, uz to vyzera ovela lepsie.

reta

No myslím , že je to určite dobrá vec ten strojček na narovnanie zúbkov dievčatá , ale až po pôrode treba peniažky vyhadzovať do vzduchu. Ešte sa vám pôrodom môže na chrupe zmeniť veľmi veľa vecí ( aj poposúvať , možno naspäť do predchádzajúceho stavu ) ,ale to vám žiaden odborník na narovnanie chrupu nepovie , pretože aj on stráca potom zákaznícku klientelu na zárobok a nie je to len tak zanedbateľná suma 1000 € za zúbky vyplatiť , že ? Dieťatko ( lásky kvet ), ktoré privediete jedného dňa na svet môže všetko pomeniť , ale to vám určite zase povie iba odborník pôrodník. S pozdravom Reta

Lollita

Neviete aka je asi približna cena priesvitneho strojceka ? Niekde som čitala že to može byt aj 2000 eur. Mam 20 TAKŽE SI VŠETKO BUDEM PLATIT ZO SVOJHO .

Eva531

Ja mam 30 a od fixneho strojceka, po ktorom zufalo tuzim uz od 12-tich rokov, ma cely zivot vsetci zubari odhovarali bez jedneho jedineho rozumneho dovodu. Tak som sa rozhodla, ze uz mam toho dost a v polovici aprila idem na uvodnu konzultaciu k jednej celustnej ortopedicke do Bratislavy. Samozrejme ratam s tym, ze nakolko som dospela, tak platit si to budem sama a ked budem mat konzultaciu za sebou, tak dam vediet, co a ako s navrhnutou cenou. Strojcek chcem kovovy a selbstligierende Brakets. To su take brekety, ktore si nevyzaduju, aby sa tam davali gumicky. V porovnani s klasickymi breketami maju tri vyhody:
1.) Zuby su pri takychto breketach z hladiska hygieny dostupnejsie
2.) Zuby sa s takymito breketami posuvaju o nieco rychlejsie ako s klasickymi
3.) Pri takychto breketach staci chodit na kontrolu so strojcekom v dvojmesacnych az v trojmesacnych intervaloch.
Posielam link na jednu rakusku stranku, ktora obsahuje obrazok s takymito breketami: www.kieferortho.at ... a este na jednu srbsku stranku, kde sa o takychto breketach pise: www.greydental.com

Danielocka

Lee_en
Ahoj tak ja mam 21 a strojcek som si hradila sama tak prva ciastka za strojcek bola 500 eur a za kazdy novy obluk uz mam druhy platim priblizne tych 70 eur a za kazdu novu suciastku co budes potrebovat priblizne tak 20 eur. Strojcek mam zatial pol roka :)

Jana C

Ja som mala v sume 123€ odtlačky, robotu aj materiál.... Ale napr v meste, odkiaľ som, stojí 300 a viac a predpokladám, že v BA je to ešte viac... Zatiaľ sa mi stále oplatí dochádzať

bellinka

ja ti poviem vlastnu skusenost , ja si idem dat teraz strojcek aj hore aj dollu a doteraz som platila u celustnej ortopedicky 70eur za vstup +rontgen +odtlacky+konzultacia a za horny strojcek ktory ma priesitne zamky a cez to ide drotik (ten je skoro neviditelny) budem platit 470eur a na dolne zuby mi budu davat zelezny ktory stoji 320eur a mam 25 rokov takze si vsetko hradim ja , takze nie je to vobec lacny spas a neviem preco to niekde stoji menej a niekde viacej !!!:)))

Jana C

No priesvitné sú priesvitné a aj keď sú o niečo väčšie ako kovové, tak ich nie je až tak vidno... Niektorí doktori vraj dávajú radšej kovové, ale moja dáva len priesvitné a majú dobrý ťah, relatívne rýchlo sa mi zúbky rovnajú, aj keď mám už vyšší vek :) Zámky máš nalepené na zuboch, cez drážku prechádza drôtik, ktorý na zámku drží gumička.