Alergia na chlór alebo na batole?

Príspevok v téme: Alergia na chlór alebo na batole?
anonymný

tretli ste sa niektorá s alegiou na chlór alebo na detský prach? už neviem, z čoho má moja malá krupicu na tvári, večer po kúpaní je to najhoršie, ale aj v priebehu dňa má vyrážky, takú drobú krupicu, ale večer až horí, pričom sa neškriabe, že by ju to svrbelo. skúsila som aj vylúčiť potraviny, pričom som zistila, že je alergická na kyselé jedlá vrátane rajčín, ktoré veľmi ľúbi, po nich sa jej vždy vyhodia fľaky. je zaujímavé, že krupica sa jej zvýrazní vždy, keď jej umyjem tváričku po akom koľvek jedle studenou vodou, že by obsahovala až toľko chlóru že by to škodilo tváričke, sa mi zdá divné, nepoviem, keby to bola teplá voda, tá je dosť chlórvá a nechápem, prečo je vyhádzaná len na tváričke. má 2 roky a od začiatku používam prach batole, že by jej škodil detský prací prach, keď jej utieram tváričku s uterákom? už fakt neviem, skúsila som aj čokoládu vysadiť, mlieko pije francúzske, ale to už vyše roka a toto trvá cca 3 m. už mi to príde, ako by to prechádzalo to ekzému. vopred ďakujem.

janab

Treba ísť k lekárovi a musí sa to riešiť, predsa nemôžeš to riešiť sama a potom sa stav tak zhorší, že to bude mať po celom telíčku..určite jej niečo škodí, ale ty to asi veľmi nezistíš, musí ísť na odber krvi, aby vylúčili alergiu na potraviny..je množstvo alergénov, ..prach doma, PVC, potraviny, zvieratá, rastliny...veľmi veľa je toho a ty sama to nezistíš, alebo ak aj, tak nie všetko alergény vychytáš...takže jednoznačne k lekárke a na vyšetrenie...

vsevedka

Len ty sama mozes najlepsie vylucit, ci potvrdit sledovanim alergeny. Ano, alergia na chlor existuje, caste su i alergie na pracie prasky. Skus dcerke tvaricku umyvat prevarenou vodou, zmen na urcitu dobu praci prostriedok, ak ma tvoja pracka funkciu plachania navyse, vyuzivaj ju, ak nie sama si nastav este jedno plachanie okrem bezneho. Snaz sa pouzivat co najmensie mnozstvo pracieho prostriedku (samozrejme tolko, aby bolo pradlo oprate), vyrobcovia praskov uvadzaju zbytocne velke davkovanie.