Testovanie na zvieratach-zaujima vas to vobec?!

Príspevok v téme: Testovanie na zvieratach-zaujima vas to vobec?!
jojkaaaa

Ahojte!Mam na vas otazky ohladom testovania na zvieratach.
pytam sa preto,lebo tak sme sa o tom rozpravali v skole a im je to uplne jedno!.Je to jedno aj vam?Aky mate postoj vy k tomuto?

ked si kupujete napriklad kozmetiku(alebo ine produkty),napadlo vas niekedy,ci to nieje testovana na zvieratach?

Kebyze ste zistili,ze make-up(sprchovy gel,sampon,krem,to je jedno),kt. uplne zboznujete je testovany na zvieratach,zriekli by ste sa ho alebo by ste si ho i napriek tomu kupili?

lusiaá

nesuhlasim s tym, ze jedenie mäsa, ako ho poznáme v súčasnosti je ,,prirodzené".... veď dnes nie je nič výnimočné že bežný človek má na raňajky alebo veeru pečivo so šunkou, na obed opät najčastejšie mäsko s prílohou... a to ešte nehovorím o ľudoch na dedinách.... hurky, klobásky, slanina, bravčové je základom stravy. Myslíte si, že niaky iný živočích je toľko mäsa??? Ani len mäsožravce nie, a už vôbec nie všežravce, za ktoré sa v šúčasnosti človek považuje.
A ak ste si po prečítaní týchto riadkov pomysleli ,, To určite píše niaka vegetarianka" tak áno, máte pravdu, som vegetariánka, aj keď si nemyslím, že radikálna. Nemám nič proti tomu, keď sa sliepky celý život prechádzajú po peknej zelenej trávičke a potom ich zarežú, aj keď dnes je to už podľa mňa zbytočné. Ale som proti otrasných podmienkach vo veľkochovom

atria

nesúhlasím s tým, že keby sa prestali používať výrobky testované na zvieratách že by to veci nezmenilo. a súhlasím s tým že by sa mohlo testovať na zločincoch:). ja som sa o to začala zaujímať tiež. mám blond vlasy ktoré milujem, ale akurát sa ich chystam tento týždeň prefarbiť na svoje hnedé a nechať si odrásť svoje aby som farby vôbec nemusela používať.blond sa mi hodí viac ale to čo som videla...stojí mi za to sa tak s vlastnou krásou nezaoberať. stačí jej venovať potrebný základ. kozmetiku budem kupovať výlučne len s cetifikátmi HCS, HHPS alebo s logom org. zajaca. uprimne...asi neni kozmetika ktorá nejaké to testovanie na zvieratkách obsahuje ale veci sa menia a to aj vďaka ľuďom ktorý proti tomu bojujú...a ak ma niekto miluje pre mňa, bude mu fuk či som blond alebo hnedá...ci mám rimmel na sebe alebo napr.alvere.a ak nie, tak nech ide do .... co sa týka masa, žial to je prirodzene a je to reťazec prírody. aj zvieratá sa žerú v prírode. skor niektoré druhy chovu niesú normálne a humánne. čo sa týka testovania liekov, ešte ako tak prehltnem ale aj to mi je moc lúto...žial, takýto je odporný svet, len peniaze, sebeckosť....nikto sa o nič nestará, len o svoje pohodlie, kariéru a povrchnú krásu!

lost

Je to ako so vsetkym, kde je dopyt, tam je ponuka...

kozmeticke vyrobky, zbrane, drogy, biele maso, organy, cokolvek ine..

jojkaaaa

ale preboha,ved teraz mame siroku skalu vyrobkov kontrolovanej prirodnej kozmetiky,ktora je certifikovana.Napriklad znacka Alverde a nahodou,nepytaju za nu nekrestanske sumy.Alebo taka Lavera.
Ine je hovorit o kozmetike akou je napr. Maybeline,ktory sa hlasia,ze na zvieratach netestuju,no ti,nemaju ani ziadne certifikaty pokial viem a ako uz spomenul lost,je mozne,ze je to len taky ,,reklamny trik" pre väcsiu predajnost.Nerozumiem,ako moze mat niekto taky ignorantsky pristup,ked mame na trhu zarucene netestovanu kontrolovanu kozmetiku.Nerozumiem,ako moze byt niekomu nieco take lahostajne.Mrzi ma,ze pred tymto zatvarame oci:/

rozumiem ti

kalinka: ooo, ano :) toto je jedna z nakrajsich a najalibistickejsich vyjadreni kozmetickych spolocnosti. Nase vyrobky nie su testovane na zvieratach! v preklade to znamena, ze ich firma priamo netestuje, zadava to externemu labaku, alebo subdodavatelovi, ktory to urobi za nich. A on ma ruky ciste. Ja vam vazne nechcem brat idealy, a tiez netvrdim, ze neexistuje firma, ktora vyrobky netestuje. Ale tie by sa asi dali spocitat na prstoch jednej ruky. Ak aj opomeniem fakt, ze by si " bezny " smrtelnik takuto kozmetiku nemohol dovolit, tak este stale tu ostava ten legislativny schvalovaci proces uvedenia do predaja. Ta vyzaduje konkretne studie, udaje, merania. Tak ako tu uz odznelo: vsetko so vsetkym suvisi.

A ja osobne ako hlavnu pricinu celeho tohto kolotoca (kozmetickeho) vidim zeny samotne. Dokym bude existovat jesitnost, zavist, snaha " byt lepsia, krajsia ako ta druha za kazdu cenu ", dovtedy si budu kozmeticke spolocnosti len mädlit pracky. Plati tu jednoduchy vzorec: Dopyt=ponuka.

Kolko existuje organizacii a spolkov na ochranu zvierat? Vid PETA, Greenpeace a pod. A co dosiahli, realne? Nic. Kozuchy sa nosia nadalej, tulenie mladata a velryby, lisky sa vrazdia, vyrobky testuju atd..

Mne verit nemusite, je mi to jedno. Ale ak najdete nejakeho " insidera " skuste sa ho na co - to nenapadne opytat :) a potom si utvorte svoj vlastny pohlad/nazor.

p.s.: jojka, k tvojej samotnej otazke. nepouzivam nic, co nutne nemusim. a co nutne musim, to sa snazim vacsinou upravit (namiesat si) tak, aby bol kazdy spokojny a skody minimalne.

bibi123

xyxyz-nie je to az taka utopicka myslienka, keby to schvalili v parlamente, tak je najmenej podplatit nejakeho sudcu, aby dal maximalnu sadzbu...

Kalinka123

babu ale vy hovorite ze kozmetika sa nezaobide bez toho aby sa neotestovala na zvierati, co je blbost. poznam kozmetiky ktore na zvieratach testovanie nie su! su prisne kontrolovane a potvrdene osvedcenim.

Slobodna

áno, zaujíma ma to.
áno, som ochotná zriecť sa svojich obľúbených výrobkov ak zistím, že sú testované na zvieratách- aj som tak urobila.
Nemôžem zachrániť celý svet, ale to najmenej ako môžem prispieť je, kupovať výrobky, ktoré nie sú testované na zvieratách. Zaujíma to najmä milovníkov zvierat. Najjednoduchšie totiž je, zatvárať pred tým oči, mysliac si, že utrpenie potom zmizne. Všetko so všetkým súvisí, kupovanie výrobkov, ktoré sú testované na zvieratách, ľudia podporujú ich utrpenie.

rozumiem ti

jojka: mojim zamerom bolo poukazat na tuto temu v trocha globalnejsom svetle, v sirsich suvislostiach. ono je vzdy slachetne, ak niekto chce zachranit/ochranit nevinnych, trpiacich... lenze, bohuzial, realita a moznosti su velmi casto uplne odlisne od toho, ako si myslime, ze by to malo fungovat. vid slovenske sudnictvo a vymozitelnost prava :)
vies, vyrobca castokrat poda verejnosti iba skreslene informacie, alebo len tie, ktore mu v ociach verejnosti vylepsuju image, ci zvysia predajnost. takze je celkom mozne, ze aj kozmetika, ktoru ty pouzivas a zijes v domnienke, ze nie je testovana na zvieratach nie je celkom pravdiva. legislativa stanovuje ako kozmetickym, tak aj farmaceutickym spolocnostiam iste schvalovacie postupy a metody, ktorym musi " novy " produkt prejst, nez ho pustia do obehu. a jednym z tychto postupov je aj testovanie miery skodlivosti v roznych koncentraciach. a ver mi, ze na kuse plechu sa to otestovat neda.

jedinou utechou by ti mohlo byt, ze tie zvierata su na tento ucel chovane aj slachtene. to znamena, ze nikdy nemali " realny " zivot. viem, je to slaba utecha.

kazde zviera citi, vratane potkana, hada a inej havede, ktora u ludi nie je az tak oblubena. co myslite, preco potkan utoci, ked je zahnany do kuta? preco sa v pripade ohrozenia dokaze prehryzt aj zeleznou rurou? ma strach. okrem toho je potkan najadaptabilnejsie zviera, ktore dokaze prezit, mnozit sa v akychkolvek podmienkach. tot vysvetlenie, preco ich je tolko a preco su v laboratoriach tak oblubene. okrem potkanov su v labakoch este dost vyuzivane aj kraliky. to uz je ale ina tema :)

ja osobne by som v pripade tych zvierat orodovala najviac za to, aby, ked uz to musi byt, to bolo " rychle a bezbolestne ". nic lepsie pre zvierata s takymto vyuzitim vymysliet neviem.