Kamarát "pedofil" ???

Príspevok v téme: Kamarát "pedofil" ???
EnG

Dobrý deň,
mám kamaráta, s ktorým sa stretávam veľmi často už dlhú dobu. Chodíme spolu na kávu, pomáhame si v obyčajných veciach, a tak ďalej. Často sa zdôverujeme navzájom, aj keď nie úplne 100%-tne, ale znepokojuje ma jedna vec.
Môj kamarát má priateľov, ale len od vekovej hranice od 10 - 14. Je veľmi inteligentný, ale často si vymýšľa len preto, aby bol pre okolie zaujímavý. Trpí komplexmi zo seba, z toho, že nemá priateľov, a tak ďalej. Je zaťažený na "malých chlapcov", s kt. sa stretáva, venuje sa im, dokonca navštevoval aj ich rodinu, pretože si ho obľúbila, ale vždy to rýchlo skončilo, vraj nevie čo sa stalo. Viem, že by si nedovolil nikomu ublížiť, ale nepáči sa mi to, nepáči sa mi, že ma do toho zaťahuje, že klame aj mňa ako aj svojich rodičov a ostatných. Môže trpieť nejakou poruchou? Ako by som mu mohla pomôcť?

Magy

paganstorm to vyjadril asi najpresnejsie. to, ze ma 24 ale hlada si kamaratov medzi podstatne mladsimi znamena skor psychologicky posun a nie uchylku. pises, ze sa zdoverujete navzajom, ale nie uplne. ako to ma alebo mal (kym bol dieta) doma, v rodine, vztahy, surodenci...? ak nemal pekne detstvo z roznych dovodov, moze to znamenat, ze sa to podvedome snazi dohnat tym, ze sa styka s touto generaciou. netreba hned vidiet vo vsetkom choru uchylku. uplne bezne a normalne to nie je, ale rozhodne by som z neho nerobil hned pedofila, patriaceho do ustavu alebo za mreze.

paganstorm

zase nevieš ako ich berie on, možno su pre neho skor ako mladši bratia
ja mam 20 a 13ročnu kamaratku (byvaleho sestra) často ideme spolu von, požičiava si odo mňa oblečenie davam jej rozumy za chlapov a je pre mňa ako mladšia sestrička, po ktorej som tužila miesto bratov, tym padom sa stretávam aj s jej kamaratakami-rovesničkami, zbehneme aj s nim na korčule či von so psami a nevidim na tom nič zleho
proste sa asi pri nich citi lepšie, ked nema priatelov vo svojom, taki 10ročni soploši ho ako staršieho samozrejme obdivuju a jemu to asi masti ego

pedofil

presne tak 0vecka :) ..i keď treba povedať, že aj pedofil môže dieťaťu ublížiť, no tá šanca je tam oveľa menšia oproti bežnému "normálnemu" človeku, ktorý je práve pod vplyvom alkoholu, inej drogy, alebo má nejaký psychický problém..

A i keď je táto téma už poriadne stará, ja nevidím nič zlé na tom, ak sa nejaký človek stretáva s deťmi, trávi s nimi čas, proste ich má rád.
Pravdaže ako rodič tých detí by som to skontroloval, no z komára somára by som tiež nerobil.

No.. kto vie ako to dopadlo :)

pedofil

"Pedofil , ako je definicia, je clovek sexualne zneuzivzajuci deti."
- úplne zlá definícia.

Pedofília je v odbornom poňatí trvalá alebo dlhodobá náklonnosť či reaktivita s erotickým rozmerom prevažne alebo výlučne voči nedospelým chlapcom alebo dievčatám.

Ak zneužiješ dieťa, si sexuálny delikvent.

Pozor na tieto rozdiely v pojmoch, ktoré si veľmi radi zamieňajú média.

EnG

RNG: je v poriadku, ak niekto má rád deti a venuje sa im. Nie však vtedy, ak ich berie za rovných priateľov. On nerieši vzťahy medzi ženou a mužom. On rieši vzťahy medzi ním a malými chlapcami a to na úrovni vzťahu ženy a muža, okrem toho sexuálneho obťažovania... ale mentálne je to na rovnakej úrovni!!! a toto v poriadku nie je!

RNG

Zijeme to vo velmi divnej dobe, kde dazdemu starsiemu cloveku, ktory ma rad deti a venuje sa im zacnu nadavat pedofil.
Pedofil , ako je definicia, je clovek sexualne zneuzivzajuci deti.

janka666

Treba mu otvorene povedať, že sa ti zdá neštandardné, aby 24 r. chlap sa stretával s deťmi..aký má dôvod? A jasné, treba mu otvorene povedať, že sa ti to nepáči, je to nejaké podozrivé. Ak bude zatlkať, tak aj tak mu daj radu, že nech navštívi psychologa, lebo normálne to teda nie je..netreba čakať kým ho niekto obviní z dospelých, alebo z chlapcov..hanba,potupa, skazený život..a ešte aj deťom ublíži na duši...takéto típky sa nezdajú, ale vedia byť nebezpeční a vyscaní...možno mu krivdíme, ale ak je to pravda, tak nemôžeš vopchať hlavu do piesku...