clivo

ivana45

clivota, chces ist na medicinu ? alebo veterinu ? Tam je normalne hlasit sa opakovane.
Nevzdavaj sa dopredu ! Vazim si ludi, ktori su realisticki. Velmi. Ale ked ma ist o pracu na cely zivot, tak to skus.

clivota

Nemôžem si potom urobiť tú školu, lebo keď ma tam nezoberú raz, tak pravdepodobnosť, že by ma tam vzali neskôr je malá... Hmm, to by som si rovno mohla počkať rok a skúsiť znova (načo si robiť školu, ktorá ma nebaví?) a za ten čas sa zdokonalovať, lenže čo ak to zas nevyjde... Podľa teba by som si mala spraviť školu, len aby som nejakú aspoň mala? Lebo to sa mi zdá už veľa, ísť si potom ďalšiu školu robiť, ale tak neviem to teraz posúdiť, asi by som skôr chcela už rodinu zakladať, ako študovať.
Nie je to nijak výnimočne platená práca, ale na druhej strane to, že by som to robila, je taká akože "výplata", keď ma to baví :)

betty78

clivota, a bolo by to take zle, robit tu tvoju konickovu pracu zadarmo ? Je to tak dobre platene ?
Ak tou konickovou pracou -trebars aj zadarmo - budes robit spokojnost sama sebe a bude to uzitocne pre dalsich ludi, tak to je uplne super, nie? Mozno by bolo skoda nerobit nieco, co nedokaze hocikto. Nemozes si najprv urobit skolu, na ktoru sa dostanes a potom popri zamestnani skolu, s ktorou by si potom robila aj tu svoju vysnenu pracu ?

Ja robim pracu, pre ktoru som vystudovala prislusnu VS. Neda sa povedat, ze som nespokojna. Ale ani spokojna. Rozhodne: keby som o povolani rozmyslala teraz, tuto pracu by som si nevybrala.

lost

clivota, jaj tak, dik za vysvetlenie :)

napr ja nerobim co som chcel robit, lebo ja by som chcel legalne zabijat ludi co robia inym zle, a to sa v nasom korupcnom svete neda, lebo nie som tak bohaty aby som mohol tych zlich ludi odstrelit...
(myslim to uplne seriozne, nic prospesnejsie by som spolocnosti robit nemohol, nemam totiz vzdelanie)
aspon zatial nic viac ma nenapadlo, co by som chcel robit.
mam taku extremne nestabilnu pracu ktoru nemam velmi rad, pretoze je psychicky dost narocna a riskantna.. avsak nemam na vyber :) z niecoho zit treba..
a myslim si ze sa najde dooooooooooooost ludi co nenavidi svoju pracu

ja som zastancom tohoto:

radsej zarabat tolko kolko ma akurat uzivi a byt v tej praci stastny, naplneny ako zarabat 3x tolko a mat luxusnejsi zivot a pritom byt z toho zivota a prace nestastny.

je to osobitna tema, ale podla mna je toto extremne lizko pravdy (teda len v pripade, ak sa clovek tou neprijemnou pracou nedostane absolutne za vodu za menej ako 1 rok zivota, inac to nema vyznam...)

AdamKrt

clivota:

ja som nikdy nevedel, co budem, ci co by som chcel robit. Ale teraz robim to o com by som ani nesnival. Takze sa vlastne splnil taky sen, ktory som ani nemal :) Vystudoval som iny obor a teraz som v inom a nemenil by som. Moja praca je moj konicek.

clivota

Neprestanem sa tomu venovať, aj keby skončím niekde inde. Lenže to "to", na to treba VŠ, jedine, že by som to robila ako dobročinnosť, čiže zadarmo...

lost,
tým slovom "clivo" som chcela povedať, že mi je clivo, teda smutno...

ShaulaThalit,
nechcem to rozpitvávať, naozaj.

A ako ste na tom vy - ostatní? Robíte, čo ste chceli robiť?

ivana45

clivota, malokto dnes robi to, co vystudoval.
Vyber si nejake studium, s ktorym mozes robit prakticky hocico (trebars aj VS na socialny blabol) a to "svoje" - co nam tak tajis - si pestuj ako konicka. To nejde ?

M74

Mal som vysnívané povolanie, časom som sa ale ubral iným smerom. Paradoxne po mnohých rokoch som si to mohol vyskúšať na "nečisto" a keď som videl aké sú tam skutočné pracovné, sociálne a platové podmienky, tak ma to nadšenie prešlo.

lost

No mozno ti to osud dopraje, ale trosku neskor. Kazdopadne oplati sa pre vysnivany ciel :bojovat:, no vsetko s mierou, pretoze clovek nikdy nevie ako to ten "osud" mysli a najlepsie to lovek vidi az s odstupom casu :)

a inac, co znamena "clivo" ?