Menštruácia

Príspevok v téme: Menštruácia
itaque

Dobrý deň
Mám 19 rokov a už dva týždne mi mešká menštruácia. Od kedy ju mám mi vždy chodí na deň presne a teraz nič. Tehotnosť vylučujem pretože som ešte nemala pohlavný styk. Tento rok som nastúpila na VŠ a čítala som, že meškať môže aj zo stresu, ktorého mám v poslednej dobe hojne. Mám navštíviť lekára či ešte počkať?

sweetlemon

ja mam iny problem. vzdy som mala cervenu cca 6-7 dni, dost silnu. potom som dlho brala antinu a ustalilo sa to na 5 dni. po vysadeni sa mi cervena hrozne skracuje. no posledne mesiace mam len 2 dni a na treti uz len spinim...tiez ma zacali bolievat prsia. neviem, ci to je v poriadku. mne to vyhovuje, ale niekedy mam pocit, ze uz idem do prechodu :) co asi ale nebude tym, kedze mam 26 rokov...

boto

ano,aj ja to potvrdzujem. Mala som podobny problem, menzes meskal 13 dni.Dnes rano sa uz dostavil a to preto lebo som sa ukludnila,nakolko nervy a stres to zbytocne predlzuju. T.r. som mala vzdy presne a tento mesiac to takto zašarapatilo. Je to rozhadzanou hladinou hormonov, preto pokoj, ziadne nervy. Ked sa ukludnis a nebudes na to stale mysliet, urcite sa dostaví. Ludove lieky ako bylinky, cervene vino...nema to ziaden zmysel. Len klud, pohoda a uvidís. Potvrdzujem z vlastnej čerstvej skúsenosti.

Inner

tiez som v rovnakej situacii :-)

Nikdy som s tymto k lekarovi nesla. Vzdy mi do 2 tyzdnov od meskania menstruacia prisla. Telo je podla mna na taku situaciu pripravene, urcite to nie je tragedia. Horsi sok je nechat si pichnut umele hormony na vyvolanie krvacania. Ak nemas tazkosti, tak este chvilku pockaj. 2x rocne je v poriadku, ak menstruacia meska. Moze ist o anovulacne cykly. Stres vie casto cyklus narusit.