Boj s bulímiou

Príspevok v téme: Boj s bulímiou
Veronicca

Po včerajšom dni som sa rozhodla, že sa musím dostať z toho nekonečného kolotoča. Bulímiou trpím 2 možno aj 3 roky s prestávkami. Príznaky sú také isté ako u iných dievčat trpiacich bulímiou... neustále "záchvaty žravosti" a zvracanie, nasleduje ďalšie prejedanie sa a zas zvracanie...a okrem toho nenormálna túžba schudnúť, k čomu mi bulímia nikdy nepomohla...veľakrát som sa s tým snažila bojovať, vydržala som aj mesiac- dva bez zvracania, ale vždy sa to vrátilo do "starých koľají"...v posledných mesiacoch som však pocítila zdravotné komplikácie...všetko to začalo opakovaným pálením záhy, čomu som neprikladala nejaký veľký význam, kým som nezvracala krv, pokračovalo to pribúdajúcim akné (nikdy som nemávala problémy s pleťou), lámavosťou nechtov, vypadávaním vlasov, nepravidelnou menštruáciou+ znížením intenzity krvácania na minimum...nikdy som nebola spokojná so svojou postavou, ale z tohto mám oveľa vačší z strach ako z toho že priberiem...nechcem aby to pokračovalo a som odhodlaná urobiť proti tomu maximum...radšej budem tučná ako plešatá s pocitom, že sa nikdy nebudem môcť tešiť z vlastných detí...potrebovala som sa s niekým podeliť o toto moje rozhodnutie, pretože o mojej PPP nikto z môjho okolia nevie...prosím držte mi palce a bola by som rada ak by som navnadila dievčatá s bulímiou na podobný krok v živote...

Fufulka

..no vidíš to, prvý krok máš za sebou, zistila si, že chceš mať iné priority, než chudnúť...len tak smelo ďalej...ešte nejaké konzultácie u psychológa, začať sa zdravo stravovať a do roka by si mohla byť v poriadku... držím palce.

ladyinred

milá LadyOpium, zaujali ma Tvoje príspevky, si mi sympatická, mám podobné problémy ako Ty, tak keby si chcela, dám Ti môj mail a môžeš mi niekedy napísať ako sa cítiš, čo prežívaš a tak...ja by sm sa tiež chcela dostať z PPP, ale sama na to nemám síl...
silvus27@centrum.sk

Palinnna

Milá Lady, toto trápilo každú, ktorá sa z toho dostávala... ten pocit, že strašne prestrašne priberie a bude mať tú najväčšiu postavu, akú si len môže predstaviť. Blbosť, mala som 36kg, dnes mám 52, pribrala som dokonca vyše 10 kíl, ale aj tak som ešte stále chudá :)Neboj sa, svet sa netočí len okolo nejakých kíl a postavy, pozoruj ľudí, ktorí sú šťastní... nakupujú, bavia sa... ľudia ťa budú vnímať takú, aká si cítiš, ja sa cítim momentálne chudá, ľudia mi vravia, že by som ešte mala pribrať. Ale v podstate... tieto rozhovory sa odohrávajú dnes len na pozadí toho, čo život bez ppp prináša... postava je nikde v úzadí... a hlavné je to, čo ti život spontánne prináša :)

LadyOpium

mamka mi pindala že som schudla kilo od prepúštacej váhy tak som mala stresy a žrala som jedno cez druhé a nevedela som tie výčitky potlačiť lebo som sprostá neviem s tým prestať boha poznám babu čo to dokázala prečo to nedokážem aj ja?prečo práve ja jediná ostanem na chvoste v tom najhoršom stave keď všetci sú už v poriadku???? potom sa se mnu ani baviť nechcú lebo sa boja že ich stiahnem dole len ja sa bojím že bez starosti o jedlo by bol môj život nenaplnený že bude prázdny a nikdy ho ničím nevyplním lebo len jedlo je jediné čo dokážem držať pod kontrolou teda čo sa týka priberania že sa dokážem držať aj dva roky na rovnakej váhe ale za cenu zdravia? to som dávno prešvihla uvedomujem si to len ako to zmeniť,j sa bojím že keď budem normálne jesť otrasne priberiem a ľudia m budú odsudzovať ako jednu moju spolužiačku má 156cm a neviem koľko kíl, ale lýtka má ako iní stehná a odkedy došla na školu tak drží redukčnú diétu vraj musí aspoň 20kíl zhodiť aby jej ju zrušili nechcem dopadnúť ako ona lebo v dnešnej dobe svet tlačí na nás aby sme si hlídali váhu ale akonáhle je anorektička tak ju povzbudzujú nech len kľudne papká ale ja sa bojím že nad tým jedením stratím kontrolu a priberiem aj 20kíl už sa mi o tom aj sníva že stojím na váhe a na nej o 10kíl viac a tak :,((

Palinnna

Držím každej, ktorá sa rozhodla s tým kolotočom skoncovať, veľké päste!!! Ste silné, krásne a nezabudnite, že PPP nie je riešením, ani cestou. Máte sny, tak na ne nezabúajte. A ak je Vaším snom žiť plnohodnotne, s ppp na plnohodnotný život môžete zabudnúť. Niekedy sa vám možno bude zdať, ako by ste boli malé deti a znova sa učili držať príbor, tešte sa z každého kroku k svetlejšej budúcnosti, pretože život bez ppp je naozaj krásny, je ľahší, je zdravší, je iba váš!!! Nebojte sa ani vyhľadať pomoc!

Držím päste, aby sa každej z vás podarilo vyjsť z ulity a byť závislou len na krásnych okamihoch, ktoré neriadi choroba! :)

zuzka1911

presne tak !!! pokial sa sama nebudes chciet vyliecit, nikdy sa nevyliecis. ini ti mozu dat podporu, pochopenie, ale sama musis zabojovat ! nikto za teba nezacne jest, neprestane vracat a mat tie otrasne vycitky a myslienky. zacni trosku viacej bojovat sama za seba.

oui, ahoj :-) tebe sa ako dari ?

Oui.

ladyopium, nie si strateny pripad, len cakas, ze ti z toho nieco alebo niekto pomoze. okolie ti moze ukazat cestu, pomoct, ak mas konkretnu poziadavku, ale ked len tapas a cakas, ze bude niekto iny kracat za teba, tak to nepojde.
vsetko je to v nasich hlavickach a v nasich silach. sme obete vlastnej mysle a jedine ta nam moze pomoct. ale viem, clovek niekedy sam nevidi vobec nic ine, ako to v com je uz roky zamotany a nedokaze si predstavit, ze by to mohlo byt inak.
mozno by to od teba chcelo nejaky dlhsi suvslejsi text, ako male kratke vykriky do tmy, aby sa dal spravit lepsi obraz o tvojom konretnom pripade.

LadyOpium

liečila som sa v ba, v nr nič nepomohlo, skúšala som arteterapiu, muzikoterapiu, biblioterapiu, kanisterapiu, ergoterapiu, rodinnú terapiu, rok a pol som na liekoch, 5pobytov na psychiatrii aj v liečebni, som stratený prípad...