PC-nejde zvuk- vymazany zvuk

AdamKrt

Ale mozes to skusit aj len tak stiahnut, ci zafunguju ovladace. Na strankach Realteku som sa preklikal a tu mas ovladace pre Realtek AC97. Ono ich byva viac druhov, ale za skusku nic nedas.

Staci zaskrtnut: I accept to the above

a dat NEXT. Potom na nasledujucej stranke si vyberies ovladac pre svoj operacny system.

Hned prvy je pre Vista/Win7 (32/64 bits) Driver only (ZIP file).

Druhy - ak mas trebar WinXp, tak potom stahujes Windows 98Gold/98se/Me/2000/XP/2003(32/64 bits) for Driver only. For Windows 98 SE, DirectX(R)8 is required to enable advanced features. (Executable file).

Ak mas Vistu, ci Win7, tak ten ZIP archiv musis najskor rozbalit.

AdamKrt

Inak na 99.999 percent, ak budes vediet typ zvukovej karty toho Realteku presne, bude sa dat stiahnut odtialto...

www.realtek.com.tw

Identifikacia maticnej dosky moze fungovat v niektorych pripadoch aj tak, ze dast START, SPUSTIT a napises do prikazoveho riadku DXDIAG a hned na prvej zalozke vidis informacie SYSTEM MANUFACTURER, SYSTEM MODEL a BIOS. Niekedy to system nemusi rozpoznat, potom sa to da identifikovat aj cez program ako je HWINFO, ci HWINFO32.
Ten si mozes stiahnut odtialto
www.hwinfo.com

AdamKrt

Merestat:

kupit zvuk... :)))

Staci, ked kliknes na ten vykricnik a das odstranit. Nevies nahodou aku mas maticnu dosku ? Nemas k tomu manual, ci CD ? Zmazala si si pravdepodobne len ovladac od zvukovej karty. Ak ho vymazes a je tam niekde na HDD, po restarte sa moze korektne sam nainstalovat. Ak si ho ciastocne poskodila, vyhodi chybu. Staci tam vlozit CD a preinstalovat ovladac. Pokial vies, aky to je, najdes ho aj na strankach vyrobcu maticnej dosky. Staci stiahnut, nainstalovat...

Ak by si nevedela, aka je to maticna doska, ked startuje PC, tak pri zapnuti to dole ci hore na obrazovke vypisuje nejaky riadok. Staci, ked ho opises. Aby si to zastavila v priebehu startovania, zmacknes PAUSE. Opis to, co to je...

Merestat

V tom spravcovi zariadenia nie je ziadny cerveny krizik ani otaznik, iba zlty vykricnik - Realtek AC 97 Audio

Vo zvuku nemam nic predvolene ani to nejde zmenit - neviem jak sa tomu vravi no je to cele sedive a nemozno ani rozkliknut ponuku.

Ziadne maticne cd nemam, na tomto kompe sa vystriedalo uz viacero ludi, viackrat napalovany system sem bol a ziadne cd nemam.

Myslim ze budem musiet ten ,,zvuk,, ist kupit.

AdamKrt

Pozri si cez prave tlacitko na mysi na Tento pocitac, Spravovat, Spravca zariadeni a ak su tam nejake zariadenia s otaznikom, alebo cervenym krizikom.

Mozno si si vymazala nejake ovladace a system ich nemoze najst.

Neuskodi tomu, ked si zoberies instalacne CD od maticnej dosky a znovu mu nainstalujes vsetky ovladace.
--------
Ked das v ovladacich paneloch, Zvuk a zvukove zariadenia v zalozke Zvuk - mas nejake predvolene zariadenie ? Je tam aj podzalozka hlasitost. Nevypla si to nejak nahodou, nestlmila ?