Britske a americke studia UPJS - aj externe

kiara18

Ahoj linguistics, mam zaujem študovať britske a americke v KE , mohla by si mi napísať na e-mail - diane004@azet.sk viac o tom,napr. čo sa uči konkretne v tej lingvistike a či tam prijímajú väčšinou iba tých, ktorí majú maturitu z ANJ na úrovni B2, alebo mám šancu aj z B1 :)

finlandia

Dakujem velmi pekne za odpoved:) zo 150, 30? tak toto znie dost hrozivo... no tak uvidime, mne by viac vyhovovalo externe studium, ale som trosku na pochybach z tohto...A to vobec nevadi ze budes robit Bc 4 roky, tym sa nemusis podla mna vobec trapit, hlavne je ze si to zvladla:) tak ti drzim palce aj dalej.. No a ano, to uplatnenie s tymto odborom by bolo dost dobre, aspon si teda myslim..

Linguistics

Myslim, ze s anglictinou vo vseobecnosti sa nestratis. Mozes byt prekladatelka, tlmocnicka, co je velmi atraktivna praca. Alebo si spravis aj pedagogicke minimum, a snad by si mohla aj ucit. Kludne aj popri skole ta vezmu na brigadu do jazykovej skole. Budes mat vedomosti vlastne o vsetkom - o jazyku, kulture, umeni.. Ono to znie vsetko krasne, ale chce to pevne nervy :)

Linguistics

Ahoj! Studujem tento odbor uz treti rok. Sice denne studium, ale ohladom predmetov by to nemal byt az taky rozdiel.
Vela info na internete o tom este nie je, kedze je to na UPJS novsi program.
A ja som si naivne myslela, ze ked viem po anglicky, budem ok. A nebola som ;) Nie je to o angline, mas tam, samozrejme 1predmet, ktory sa zaobera Listeningom, Spekingom, a Gramatikou, ale to je vsetko. Predmety ako Uvod do litrarnej vedy, Britska literature, Americka literatura su tiez zaujimave, ale mas tak aj dejiny.. USA, Velkej Britanie, Institucie USA a VB. Ale to sa vsetko da pekne zvladat.
Ale predmety ako Linguistics, Morphology, Word Formation, Syntax, Lexical Semantics.. Tie su velmi narocne, nedaju sa 'len tak' naucit, musis im rozumiet.

Inak system skoly je ok. Ludia sa stazuju, ze tu neexistuju 'opravne zapocty', teda ak nespravis zapocet, mas smolu, nejdes ku skuske a predmet opakujes dalsi rok.
Neviem, co by si este chcela vediat. Ucitelia su kadejaky.
Ale ako externy student.. Myslim, ze maju hodiny len nejak 2x do tyzdna.. A potom to samostudium. Ale fakt ze studium, lebo toto nie je socialna praca, ktoru prejde uz naozaj hocikto.
Mne sa tu velmi paci. Aj ked ako prvacka som mala problem prave s linguistikou, a budem Bc stupen robit az 4 roky :( No myslim, ze to stoji za to.
V prvom rocniku nas bolo 150! Teraz nas je.. 30? Poniektori dokonca ani nevedeli, ze sa vsetko vyucuje po anglicky! Tak ked si myslis, ze ta to bude bavit.. preco nie?!