Štúdium na LF

Príspevok v téme: Štúdium na LF
veron4444

Zdravím! Som druháčka na gympli a myslím, že som sa práve rozhodla, kam ďalej na VŠ - a síce na medicínu. Viem si predstaviť, čo to obnáša a aj keď sa ma každý od toho snaži odhovoriť a radia mi ekonómiu ai., kde si vraj budem môcť užívať život viac, ja som už pevne rozhodnutá.
Preto by som sa chcela opýtať niekoho, kto už medicínu študuje, alebo je tiež v mojej situácii a len sa tam chystá. Nejaké také "pikošky" zo študentského života, ako sa v priemere učíte a čo stíhate robiť vo voľnom čase? A v akom meste študujete? Pretože ja rozmýšľam nad Prahou - preto, že tam majú asi lepšie vybavenie ako u nás na SVK a hlavne chcem ísť preč z domu a osamostatniť sa.
A tiež by som vás prosila, ak niekto máte tú možnosť, odfotiť mi a poslať na mail aspoň zopár strán a otázok z podkladov na prijímačky, aby som vedela, na čo sa asi pripraviť, pretože na internete to nikde neviem zohnať a myslím, že kupovať si tie knihy je ešte priskoro.
Ďakujem :-)

ajajaja

osamostatnit sa mozes aj inak,ako utiec tisic km prec :) aj doma mozes varit ,prat a zehlit....ceske skoly su vo vseobecnosti na tom lepsie ako slovenske, ano, medicina v brne je vyborne vybavena, no rozmyslala si aj nad tym,ze budes musiet prezit sito? to ti je iny stres-ucit sa v casovej tiesni a este aj sa bat ,ci to vobec ma nejaky vyznam...ja odporucam martin, sama tam studujem, je to podla arra najlepsia lek. fakulta na SR, vybavenie oproti inym lf neviem porovnat,ale ja sa nestazujem,mne sa zda,ze je to v pohode....intrak na mesiac okolo 50 eur, rozvrh taky,ze stihas aj obedy v stud.domove-najma v nizsich rocnikoch a samotny intrak bol toto leto rekonstruovany-zatepleny+plastove okna, internet na kazdej izbe.este aj smeti ti upratovacka vynesie ;-) no a v skole medzi spoluziakmi ziadna rivalita,lebo zavisi hlavne od teba,ci tu skusku spravis alebo nie a nie od nalady skusajuceho resp.od vyssie spominaneho sita, ze niekoho vyhodit musia...to je len taka moja rada

whee_ee

Ja mám kolej v Brne za 3600 kč cca, študujem na Masarykovej, nie však na lekárskej fakulte ale na informe, ale ako je už spomenuté, otvorili nám nový kampus a práve LF tam má všetko nové :)

Inak, tiež som sa rozhodovala medzi Karlovkou a Masarykovou a ani raz som neoľutovala svoje rozhodnutie, podľa mňa je toto lepšia škola.

veron4444

samozrejme, že nemyslím osamostatniť sa úplne a byť nezávislá, jasné že mi budú musieť prispievať. ale myslím to tak, že sa budem musieť o seba sama postarať, sama si upratovať, prať, riadiť, poradiť si so všetkým.....

lioness_01

inak,knihy sa dajú zohnať, aj na internete určite, len treba lepšie pohľadať... učiť sa treba chémiu , biológiu a do Čiech aj fyziku. konkrétne? VŠETKO !

lioness_01

veron - osamostatniť sa znamená byť absolútne finančne nezávislá od svojich rodičov, čo sa tebe ako študentke medicíny asi nepodarí, to, že pôjdeš do Prahy neznamená že sa osamostatníš...budú ti musieť prispievať a pod. tak či tak...