Kreslenie

KHA

Ja som kedysi kreslila portrety na objednavku, takze vtedy bolo co... Teraz kreslim to co chcem vylespit. Napr. nebola som uplne spokojna s hodnovernostkou nakreslenej srsti tak som kreslila len zvierata.
A mozem ti poradit, ze ked chces zacat kreslit z hlavy tak sa povenuj anatomii (podla toho ci chces ludi, zvierata,...). Ked uz mas nieco v ruke a zapojis znalosti z anatomie tak to ide veelmi lahko (aspon mne sa tak zdalo). A ak chces kreslit z hlavy tak tu ta obmedzuje uz len tvoja fantazia...

proserpina.

skús niečo abstraktné, neurčité..nemusí to byť dokonalé ale bude to niečo z tvojej hlavy a postupne sa v tom zlepšíš. Použi pekné farebné kombinácie, geometrické útvary alebo tak. Alebo len všellijaké ťahy štetcom niekedy spravia zaujímavý obrázok.

grufij

ved hej, aj ja kreslim podla predlohy, ze si najdem nieco co rada kreslim a nakreslim to, lenze aj to mi uz doslo, uz neviem nic take zaujimave najst, a chcela by som uz nieco take len z hlavy nakreslit, nieco take ine, len neviem co.

proserpina.

ahoj, aj ja kreslím, nájdi si napríklad na nete dáke obrázky podľa toho čo ťa baví kresliť alebo v knihách či časopisoch, je toho veľa..ani ja nemám žiadnu fantáziu ale baví ma to tak musím hľadať predlohy. A čo sa týka spôsobu ako to preniesť na papier, mne sa osvedčila metóda pomocnej mriežky, ktorú si nakreslíš na obrázok, a v tom istom pomere ju zväčšíš na papier. Týmto spôsobom ja kreslím hlavne portréty.