Beh a chladný vzduch večer

Príspevok v téme: Beh a chladný vzduch večer
Bibčulik

Dobrý,
po menšoväčšej prestávke začínam opäť z behom, a tak sa chcem opýtať ako sa hlavne teraz do mrazivého počasia obliecť, aby to neuškodilo môjmu zdraviu resp.dýchacím cestám. Viac tenkých vrstiev, alebo menej hrubších, potrebujem poradiť od tých čo behávajú aj keď mrzne. Ako chrániť hrdlo a priedušky?

Jax

Viac tensich vrstiev. Na krku nic, na hlave tenka alebo ziadna capica a najma tenke rukavice. Bunda ktoru neprefukne. Zaklad je, aby ti nebolo zima. Ak je zima je zle, ak sa moc potis treba rozopinat bundu a pripadne sa obliect menej. Veci ako xbionic su ok ale pre hobika zbytocne a predrazene, aj najlacnejsie termo za 10e spravi obdobnu sluzbu. Behat sa da aj pri -15, ak je sneh tak na bezkach.

freed

Ja si obliekam hlavne dobré termoprádlo ktoré má schopnosť termoregulácie,aby mi aj šetrilo energiu a také som našiel v Bratislave x-bionic.Naposledy tam mali aj termoprádlo apani z merina budem o ňom premýšlať,veľmi sa mi páči.Ale aj s ostatným som spokojný.

svetla42

Ja mám len spodnú časť X Bionic funkčné tričko na beh odvádza mi pot perfektne a na to mám ľahučkú bundu ale tú nosím iba ak je naozaj zlé počasie, Od tejto Švajčiarskej firmy mám aj ponožky na beh a konečne nemám mokré nohy

excell

Zožeň si funkčné prádlo, napríklad Craft v Treksporte, nie je lacné ale zdravie máš iba jedno tak nehľaď na peniaze, bolo tu správne povedané že to prádlo má byť na tele obtiahnuté, bude to tvoja druhá koža, rozhodne sa veľkým oblúkom vyhni bavlne, tá je absolútne nevhodná, môžeš škaredo prechladnúť.

mate59

behaj najprv volnejším tempom,striedaj rýchlosť.Dôležité je dýchať nosom a vydýchnuť ústami.Ja bežím na nádych 4 kroky a takisto aj výdych,ale môžeš sa sebe prisposobiť.Ak s dychom nestačíš, spomaľ.Momentálne ešte nemrzne,ale ja behám do mínus 6 stupňov.Potom už nie.Na behanie ti stačia legíny,aby boli upnuté na telo,ale bežecké nohavice sa dajú kúpit napr. v akcii v Lidli za 10 eur.Takisto aj tričko.Dôležitá je spodná vrstva,najlepšie je tzv funkčné tričko,je to z umeliny,ktorá má vlákna usporiadané tak, že odvádzajú pot hneď od tela na povrch trička,neznačkové stojí v akcii 5eur musí byť na tele obtiahnuté,na nom mám bundu,ktorá je tiež priepustná smerom von,ale nepremokavá.Behám len v týchto 2 vrstvách do-6 st.Ak by si behal-a v bavlne,tá nasiaka,ostane mokrá a keď zvolníš tempo, rýchlo schladne.A keď by na tom bola nejaká vetrovka, zadrží všetko teplo,budeš sa prehrievať, viec potiť a to nie je ok.Beh je najlacnejší šport,tieto veci kúpiš lacno.Iná kapitola je obuv, ak sa behu chceš venovať dlhodobo,na obuvi sa nešetrí,ale sú aj značky,s vysokou kvalitou a rozumnou cenou.Budú Vianoce, možeš to mat ako darček.Funkčné prádlo kúpiš v Tesku stále,v najhoršom prípade by som naň dal klasické bavl. tričko a nejakú teplákovku počas behu rozopnúť do polovice.

Adulka

Skus pozriet na nete bezecke oblecenie, ja som si nedavno tiez pozerala..lebo na beh neexistuje nevhodne pocasie, len treba byt spravne obleceny.