Vekový rozdiel

zuzkas

moja babka mala 19,keď si zobrala za muža dedka,kt.mal 30.žili spolu do smrti a boli šťastní!ale ja osobne by som taký vzťah nechcela aj keď by mohol fungovať.keby moja dcéra prišla v 19tich s 30 ročným domov,tak by som sa s tým mužom veľmi vážne porozprávala,aby si hladal seberovnú!iné je keď si žena napr,v 40tke nájde 50ročného inak to vyzerá,ale aj tak ja osobne som za menšie vekové rozdiely-teda tak max.do 4-5rokov.

ivana45

pupavka,
v mladom veku je ten rozdiel znacny, vo veku 34 a 45 to zacina byt nezaujimave.
Vo veku 50 a 60r. je ten rozdiel uz uplne fuk.

pupavka26

Ten vzťah je prakticky ešte len v začiatkoch,a ten muž ma veľmi priťahuje, len iné mi vraví srdce, iné rozum. Prežila som už jeden vzťah, ktorý takmer skončil mojou smrťou, tak má obavy. A chápem obavy aj mojich rodičov, prežili si so mnou svoje, keď moňôj život visel na vlásku.

anoukka

"Je to ťažké,ja poznam takisto páry, kde je ten vekový rozdiel, ale rodicia si myslia, že je pre mna starý.

Púpavka, píšeš, že máš 34 rokov.
Myslím, že v tomto veku sa už vieš rozhodnúť sama sa seba a názor rodičov, pokiaľ ide o Tvoj partnerský vzťah a Tvoj budúci život by nemal byť podstatný.
Porozmýšľaj, či je názor rodičov jediný argument proti vzťahu.
Skús si zobrať pero a papier a napíš si plusy aj mínusy partnera / vzťahu. Môže Ti to pomôcť.
Na Tvojom mieste by som sa spýtala sama seba, z čoho máš vlastne strach, čo Ti skutočne vadí.
A rozhoduj sa podľa svojho srdca a rozumu :-)
Dobré rady - či už osobne od blízkych, alebo tie na internete, ostanú vždy len dobrými radami a svoje rozhodnutia budeš žiť aj tak len Ty.

ta3

Pupavka, ked sa nevies rozhodnut, asi Ta nepritahuje a teda nie je ten vhodny pre Teba, keby Ta pritahoval, nepytala by si sa nas, chcela by si ho, aj keby bol o 20 rokov starsi, osobne si myslim, ze na veku nezalezi, na com skutocne zalezi je to, ako sa spolu citia, ako sa maju radi, ako si rozumeju, vek to je iba urcite meritko podla kalendara, ja poznam aj 20 rocnych starcov, aj 60 rocnych pubertakov, takze vek je velmi relativny pojem

lost

Moji stari rodicia maju 10 rocny rozdiel a su povedzme okolo 60/70tky :)
Ale rozumiet si rozumeju, i ked niekedy sa ich nazory lisia, napr. dedo nikdy nechce odist z domu na dovolenku, neda sa presvedcit, ale babka by aj isla, i ked aj ju trebalo presviedcat. A tak nevidim do ich vztahu uplne, ale ze by im to prekazalo, to asi nie :)
I ked je to vskutku velmi individualne.

Podla mna by to fungovat mohlo aj v 20/30 avsak co je extremne dolezite je tolerancia oboch stran. Ked uz chcem aby nieco fungovalo a obzvlast nieco take, poevdzme "netradicne" tak to chce iny pristup ako "tradicny".. To je ako keby som chcel mat napriklad 10 rocne auto z bazaru, isteze by mi to postacovalo, ale musel by som mat k nemu toleranciu :) netusim ci je ten priklad pouzitelny :D

Lemurik

Nejaku dobu to moze fungovat ale pravdepodobnost ze si budu rozumiet navzdy je pomerne mala. A to najma v mladom veku ked napriklad jeden z partnerov nema este ani 20 rokov a ten druhy je uz niekde okolo tridsiatky a potom v starsom veku napriklad okolo 60 a 70 rokov. Ale je to individualne. Moj priatel je odomna starsi o 6 rokov (ja 23, on 29) a sme spolu uz 7 rokov a hoci si stale rozumieme uz vidim rozdiely medzi nami ked mu vadi ze som este studentka a nemozeme si dovolit spolocne byvanie lebo z jedneho platu by to on neutiahol... alebo ked sa bavime o rodine tak ho hneva ze ja na take veci ani nemyslim a ze o svadbe ci dietati nechcem pocut minimalne do svojej tridsiatky pricom on by si dieta velmi zelal uz teraz. A vidim to aj na svojich rodicoch (otec je od mamy o 14 rokov starsi, on ma 65, ona 51). Zatial co mama pracuje a je este plna zivota a stale ma kadejake nove napady co na nom zlepsit zatial co otec odmieta vsetko nove, vsetko je podla neho zle a jednoducho sa zda ze uz len akoby cakal na smrt co nas vsetkych potom trapi.
Ale na druhej strane mozno prave ty budes s tym svojim stastna az do smrti, nikdy predsa nevies co sa stane v buducnosti :) Pokial si rozumiete a mate sa radi tak to stoji za to skusit :)

sisa123

najdlsi vztah som mala s o 11 rokov starsim
posledny mal o 13 viac

spoluziacka je uz 13 rokov vydata za o 19 rokov starsieho a stale im to klape