Stres,panická porucha,depressie a hypertenzia.

Príspevok v téme: Stres,panická porucha,depressie a hypertenzia.
mumus

Ahojte! Prosím o pomoc, ak viete niečo poradiť, budem rád. Som 17 ročný a mám hypertenziu tzn. vysoký krvný tlak. Pri kardiovaskulárnych chorobách je najlepšie predchádzať stresu, čo sa mne nedarý. Pomerne často trpím depressiami a stresujem. Vždy keď znervôznem vystúpi aj tlak krvy, ale ja som proti tomu bezmocný. Vždy, keď sa mi niečo nepodarý, alebo keď píšeme z predmetu, ktorý ja neviem mám panickú poruchu a depressie. Pomôžte prosím.

radca

To asi suvisi s tou tetaniou. Horcik neni tak jednoduche doplnit. Ked trpis nedostatkom horcika, tak si stale v strese a trpis depresiami (stale sa ti uvolnuju do krvi stresove hormony). Horcik by sa mal brat spolu s B-vitamynmi a draslikom.

marrry

Ahoj,ja dobre viem o čom hovoriš,ja taketo stavy dobre poznám.Ja inak nestresujem škola mi nerobim vacsie problémy,ja stresujem len z jednej veci,ak mi v hypertenziologickej amb. zistia vyssi TK.Vtedy sama zmocni panika,dokonca tachykardia,zvyseny pulz,vsetko sa to konci tym,ze pridem domov upokojim sa po takych 3 hodinach a potom sa to da ako tak prežit..ja som pobehala všetky vyšetrenenia:sono,echo,krv,plucne ,endokrinolog,očné,ešte aj test na tetániu,kt.bol pozitivny,a aj test na katecholaminy(stresové hormony,všetko je v poriadku až na tu tetaniu,ale aj to slabšej intenzity nič strašne,uživam aj nove lieky Tenoloc 200, a mam aj holtera,a tak sa zda že nepomahaju.uživam aj horčik a necitim sanejak zle,až na tu paniku,ktora vo mne rozprudi všetok ten kolotoč.Od toho stresu,som pribrala za1 a pol roka 23 kg,je to strasne a musim dietovat,bola som športovkyna a zo strachu som prestala ešte aj športovat,aby sa mi naahodou nič nestalo,teraz viem že je to hlupost a znovu behavam 30min. 3xdo tyzdna........ja si myslim že najučinnejšiena toto cele bude asi šport,a fyzicka namaha,aby človek nemal ami silu premyšlato tom,čo mu je

suhaj

Otca mam kardiologa a vsetkym pacientom, ale aj mne ako prevenciu pred takymito situaciami mi odporuca PRAVIDELNE UZIVAT HORCIK. JE TO VELMI ZASLUSNY MINERAL, POMAHA AKO PREVENCIA PROTI VYSOKEMU TLAKU, NAVIAC UCINNE RIESI STRES, POTENIE RUK I TVRDU STOLICU. OPORUCAM 2X1 SUMIVU TABLTU MAGNESIA (HORCIKA) DENNE. Vzhladom na Tvoje depresie Ti este odporucam dostatok fyzickeho pohybu (prechadzky, sport, plavanie, prirodu - spon 30 min. denne) a aspon 8 hodin kvalitneho spanku (ist spat uz pred polnocou!!!) MAJ SA!