Parodontológ

Nika25

bellinka ked som prišla prvý krát k dent.hygieničke mi povedala že mám krásne a rovné zuby ale ked vydela tie dasná...:-/potom mi ostránila kameň a ako som tu písala že mi nemohla dokončiť ani vyšetrenie tak sa mi to tak rozkrvácalo.Ale zubného kamena tam teda bolo hodne až som bola zdesená. Povedala mi že síce mám krásne zuby ale krčky mám úplne labilné.Dajú sa vyliečiť dasná a krčky aby boli tvrdé a zdravé?dík moc:-)

Nika25

mate59 za týžden idem dent.hygieničke potom ti napíšem ako som dopadla. mate59 nový implantát stojí 1000 eur?:-0
Tak to radšej vydržím na kresle den.hygieničky. Dík moc za radu:-)

mate59

Nika - belinka ti radí dobre,a v poriadku je i tvoja hygienička.Ak máš kameň až na koreni,musí ho odstránit,viem je to nepríjemné,ale to vydrž,tá hygienička je iste lepšia ako tvoj zubár, ktorého radšej vymeň,všetko, čo používaš je ok,tú kefku nemusíš meniť po 2 týždňoch,stačí raz za 2 mesiace,resp. napr. po chrípke a pod.,a Corsodyl po 3 týždňoch preruš.Ostanú ti po ňom žlté zuby,ale to sa zasa stratí.Pri zub. hygiene krvácanie ďasien je v poriadku,lebo sa ti musí dostat až pokial je kameň.Ak sa ti zuby nekývu,máš šancu ich zachrániť.Cena u z. hyg. je taká,ako uvádzaš.Ak zub stratíš, jeden implantát stojí 1000eur,ver mi, že prachy vydané na zub. hygienu nie sú vyhodené,ale dobre investované.Liečby paradentozy je velmi zdlhavá,rátaj v mesiacoch.Zubári na prevent. ten zub. kameň len tak škrabnú,strhnú,ale ona ti ho dokladne odstráni ultrazvukom.

bellinka

Nika :
ja som mala tiez taku zubarku ktora mi len pozrela a porobila kazya jaka som bola spokojna ale po 2 rokoch krvacnia z dasien som sa rozhodla vymenit zubarku lebo mi stale tvrdila ze si zle umyvam zuby a ze mam pouzivat specialnu kefku a pastu , vsetko to najspecialnejsie som pouzivala a nic..no a ked som prisla k novej zubarke , tak som odpadla z toho co vsetko tam nasla v mojich ustach :

1. v prvom rade odpadla z toho zubneho kamena , ze som ho tam mala straaasne vela co uz dlho nevidela a tak som u nej absolvovala 1krat odstranenie zubneho kamena ultrazvukom-ked som jej povedala ze to podstupujem prvykrat tak sa velmi cudovala !!!- potom mi dala antb na tyzden na preliecenie dasien a ateraz ich mam kraaasne jak z reklamy na zubnu pastu !!!

2.urobila mi rontgen a POZOR nasla mi pod tymi plombami od tej starej zubarky kazy !!!-ked mi vyvrtavala tie plomby hovorila ze take smejdove plomby uz davno nevidela ze ona ich vola BLATOVE ...

NIKA pouvazuj ci by si nevymenila tu svoju zubarku aj keby si mala do toho viac investovat lebo moj priklad je jasny a sokujuci a neverila som tomu zo zaciatku ze takto mozem dopadnut ..

A este k tym dasnam : pokial mas zubny kamen medzi zubom a dasnom , nikdy sa ti nezahoji dasno , ten kamen tam tomu brani !!!

Nika25

-mira poraď mi teraz o týždeň idem na kontrolu den.hygieničke mám tam vôbec ísť keď mám ten zápal? Poznáš tú bolesť keď bolia dasná už len na dotyk a už len predstava žeby mi mala ponadvyhovať všetky krčky je strašná. Možno keby som ju poprosila aby sa mi len na ne pozrela bez den.nástrojov:-/dík

Nika25

bellinka a to už vôbec nemáš žiadne zápaly dasien?Žeby ten zubný kameň vyvolaval také zápaly? Lebo môj zubár mi len pozrie či nemám kaz ak mám tak mi ho vyvrta a zablombuje a keď mám zapalené dasná tak chodím na vyplachovanie a to je všetko vôbec mi neskontroloval či náhodou nemám kameň.tak to aby som si pozrela nového doktora ak nechcem prísť o zuby...:-(

- mira

Dentiu dostaneš len v lepšie zásobených obchodoch, ja ju kupujem v Brne. Dentia, tak isto ako morská soľ navodí zásadité pH, odstráni baktérie a stiahne kapiláry, tak že nekrvácajú. nevyžerie sklovinu, to sa neboj. Ja som mala v minulosti paradentozu a takto som zastavila jej postup. Už niekoľko rokov ma zubár ani neposlal na dent. hygienu, pretože sa mi netvorí zubný kameň.

Tropické ovocie je jednou z príčin paradentozy, okrem iných, ktoré som vymenovala. Spôsobuje uvoľňovanie ďasien, praskanie kapilár.

bellinka

mne na 2 rocnom krvacani dasien pomohlo odstranenie zubneho kamena u novej zubarky a nasledne mi musela dat antibiotika , aby sa to zahojilo , tak mi to zanedbala moja predosla zubarka , po liekoch nemam najmensi problem a konecne po 2 rokoch nemam ziadnu krv v ustach a ziadne citlive dasna a zdrave a bielsie zubky...dbajte na to akeho mate zubara , a ci vam pravidelne odstranuje poctivo a spravne zubny kamen !!!

Nika25

mate59 si spomínal dentalnu hygieničku už som bola u nej asi tak pred pol rokom.Robila mi dentálnu hygienu najprv mi odstránila zubný kameň dosť nepríjemný pocit a potom to začalo ako mi troška zašla pod dasná začala tá hrozná bolesť a strašne mi začali krvácať dasná že jej ani odsávačka nepomohla povedala že to bolo všetko pod velkým tlakom tak sa to uvolnilo a začalo to proste tiecť.Vyčistila mi to a kedže nemohla pokračovať vo vyšetrení tak mi povedala že mám prísť opäť o 2 týždne. Za toto vyšetrenie si zobrala 20 Eur,a na tom druhom vyšetrení 25 Eur.Dala mi pastu parodontax+ ústnu vodu+ kefku ktorú používam a mením každé 2 týždne Curaprox ultra soft 5460+medzizubnú kefku curaprox Cs 1006 a curaprox swiss začala som používať aj ústnu vodu corsodyl ktorá mi pomáha.Veď za tie peniaze:-( mate59 odkedy som bola na tej dentálnej tak sa mi to stále zapaluje myslíš že mi príliš podráždila tie dasná ked mi ponadvyhovala všetky tie krčky bola to hrozná bolesť nemohla sa mi tam zaniesť nejaká infekcia? Tolko procedúr o.k ale žiaden výsledok o týžden idem po pol roku na kontrolu povedala že dva krát do roka to stačí. Uvidím čo mi povie...A kedže som bola u dent.hyg tak mi ukazala ako sa majú umývať zúbky. Štastný ten človek čo si len umyje zuby a ide spať a nie sa babrať s týmito procedúrami.Aloe vera používam ktorú si prikladám na dasná a čo si mi poradil propolisovú tinktúru to si zoženiem lebo som s toho už zúfala len aby to pomohlo dk ti moc za radu:-)

mate59

Nika25 soľ na to nepoužívaj,to aloe áno, možeš aj tea tree oil,ak ho znesieš,vo včelár. potrebách kúpiš aj propolisovú tinktúru,ale zub. kameňa sa nejakým rozpúšťaním nezbavíš, treba ísť k zubnej hygieničke, ktorá ti ho ultrazvukom odstráni a povie, z čoho ti ďasno krváca,či máš gingivitídu,alebo už začínajúcu parodontitídu.Hygienička ti ho odstráni lepšie ako zubár.Platí sa asi 10-15 eur.Skús používat zubnú kefku uplne makku vhodná je Curaprox ultra soft a zub. pastu Parodontax,všeobecne značka zub. pasty nie je až tak doležitá.
Hlavne si čisti zuby správne, to ta ona poučí, použi dent.nite a medzizubné kefočky.