stratil som smysel života.

Príspevok v téme: stratil som smysel života.
debil

skoro po tridsiatich rokoch mi manželka povedala že ma nemala nikdy rada a cele roky ma nenavidela,a vyšlo najavo že sa zalubila do 25 ročneho zajaca.To že ma podviedla ma neprekvapilo lebo ženy v prechode robia aj vetšie hluposti.ale mam depresie stoho že sa pretvarovala cele desatročia.Ako sa dokazala tie roky pozerat sa mi do očí.Mlady sa na nu vykašlal po polroku ,lebo si myslel že je prachata.A teraz ma zase nenávydí,že ja som musel niečo spravyt že sa na nu vykašlal...teraz radťe.

ta3

co Ti v hneve povykrikovala neber to doslovne, kadeco sa povravi v navale hnevu alebo sklamania, podla mna vo Vasom manzelstve prisla bezna kriza, ktora zial vyustila do mimomanzelskeho pomeru, nastastie chlapec cuvol a manzelska sa tiez uz spamatala a ak ste nie, casom sa spamata, toto vsetko este nemusi znamenat koniec manzelstva, zalezi iba od Vas dvoch, ale urcite po tolkych rokoch spolu tam musia byt aj krasne chvile na ktorych teraz musite stavat, poloz si ruku na srdce, nebral si Vasu lasku a Vas vztah ako samozrejmost?, vela manzelov ci manzeliek to tak robi, prestanu sa patricne venovat partnerovi a tak vaztah chatra a hlada sa uspokojenie mimo manzelstva, ak Ti na manzelstve zalezi, podla mna, Ty by si mal byt teraz aktivnejsi, mal by si jej dat najavo, ze Ti na nej stale zalezi, ze ju mas stale rad a preto ze chces dat Vasmu manzelstvu novu sancu, za pokus to rozhodne stoji, urcite by si nemal predcasne vesat hlavu, nevera boli, to je jasne, ale je to dost casty jav a vela manzelov dokaze preklenut taketo tazke obdobia a ist dalej, drzim palce a mohol by si pocase dat vediet, co a ako sa stalo

bella12

Ja by som to manželstvo ešte nezatracovala. Tiež si myslím, že to o pociťovanej nenávisti voči Tebe prehnala v návale zlosti. Ak v čase, keď ste sa brali, aspoň niečo voči Tebe cítila, nič nie je stratené. Nikdy nie je neskoro začať odznova. Aj manželstvo, ktoré je v troskách, môže ožiť, ak sa chce.

Prečo som taká optimistka? Môže za to kniha Moje túžby, tvoje túžby od psychológa Willarda F. Harleyho, ktorý sa desaťročia venuje manželstvám v kríze, vo väčšine prípadov poznačených vzájomnou neverou.

O čom je kniha? Autor na základe vyplnených dotazníkov stoviek svojich klientov identifikoval 10 základných emocionálnych potrieb manželov: náklonnosť, sexuálne uspokojenie, potreba konverzácie, trávenie voľného času, čestnosť a otvorenosť, atraktívna manželka, finančné zabezpečenie, domáce zázemie, oddanosť rodine, obdiv. Z týchto desiatich potrieb je pre ženu najdôležitejších 5 a pre muža zvyšných 5 (každý človek je jedinečný, ale vo väčšine prípadov ženy prikladajú najväčšiu váhu potrebám 1, 3, 5, 7, 9 a muži 2,4,6,8,10). Dôležité je však poznať konkrétne potreby svojho partnera. Stačí, že muž/žena perfektne napĺňa 4 z 5 potrieb svojho partnera a zlyháva v jednej, a už je tu riziko, že bude hľadať uspokojenie tejto potreby mimo manželstva. Toto zistenie nemá byť ospravedlnením nevery, má však pomôcť pochopiť, čo sa vo vzťahu deje. Autor to vysvetľuje na modele "citovej banky".

Najväčšiu chybu partneri robia, ak sa snažia uspokojiť tie potreby svojho partnera, ktoré sú najdôležitejšie pre nich samotných - tieto sú však pre ich partnera v rebríčku dôležitosti na posledných miestach. Preto sa aj veľká snaha partnera míňa účinku.

Kniha je veľkým povzbudením i pre rozpadavájúce sa manželstvá. Názvy posledných dvoch kapitol hovoria za seba: Ako prežiť mimomanželský pomer a Od nezlučiteľnosti k neodolateľnosti. Aj keď sa to všetko môže zdať ako nereálne či ako fantazírovanie, opak je pravdou. Všetko, čo autor radí, vychádza z poznania ľudskej psychiky. Najlepšie je však prečítať a vytvoriť si vlastný názor. Ja som bola nadšená.

omega3

možno to nemyslela tak jak to povedala možno len bola pod nejakzm natlakom stres alebo podobne a len to velmi zveličila..to že ta sice už nelubila je teda asi isté.. Prečo to však zatajovala kto vie..
Jedno je však isté, že vaše manželstvo už nevrátis a máš pred sebou nové možnosti a určite sa neoplatí kvol tomu trápiť, máš novú skúsenosť ktorá ťa síce ztazila na kolená ale vždy je prečo žiť len si treba ten dovot vytvorit :)